Sauna uscata traditionala, previne problemele anotimpului rece: raceala si gripa Citeste mai mult: Sauna uscata traditionala, previne problemele anotimpului rece: raceala si gripa

Cu sosirea frigului si a anotimpului de iarna, multi dintre noi ne confruntam cu raceala, gripa si alte boli respiratorii. Cu toate ca virusurile contagioase sunt active pe tot parcursul anului, toamna si iarna oamenii devin mai vulnerabili la actiunea acestora. Remediu- Sauna uscata traditionala.
Sauna uscata standard

Sauna uscata standard
Sauna uscata standard, remediu pt raceala si gripa.

Peter Tamas

Cu sosirea frigului si a anotimpului de iarna, multi dintre noi ne confruntam cu raceala, gripa si alte boli respiratorii. Cu toate ca virusurile contagioase sunt active pe tot parcursul anului, toamna si iarna oamenii devin mai vulnerabili la actiunea acestora, deoarece petrec mai mult timp in camere inchise, alaturi de alte persoane.

Avem o veste buna: Sauna uscata traditionala cu beneficiile ei contribuie cu success la mentinerea si cresterea imunitatii organismului printr-un mod natural, organismul devenind mai putin sensibil la schimbarile de temperatura si umiditate iarna si in fata virusurilor!

Practicarea constanta a saunei previne de obicei racelile, virozele: Sauna are efect de fortifiere a organismului impotriva racelii, iar temperaturile ridicate ajuta organismul la infrangerea agentilor patogeni, majoritatea acestora nerezistand la temperaturi mari sau excesive.

De asemenea, sauna ne ajuta sa transpiram si sa eliminam toxinele din organism, iar apoi ajuta la intarirea sistemului imunitar, organismal facand fata cu brio unei posibile viroze.

Este indicat ca iarna sa folosim aromaterapia in sauna, esentele naturale: uleiurile esentiale de menta, roinita, citrice, levantica sau eucalipt, oregano, scortisoara, uleiul de tamaie care ajuta la desfundarea cailor respiratorii.

Daca intr-adevar sunt folosite uleiuri esentiale de calitate superioara, naturale din plante, acestea vor fi benefice, vor acea efect, deoareec sunt unele din cele mai vechi remedii utilizate in lupta cu raceala si gripa. Esentele care provin din plante, seminte, frunze sau flori au fost primele remedii folosite de stramosii nostri.

Finlandezii spun mereu: “este mult mai usor sa previi decat sa tratezi”.

Folosirea regulata a saunei este un „medicament” absolut natural, care la un organism sanatos garanteaza fara efecte secundare sentimentul minunat al curateniei interioare si exterioare.

Pentru a face fata cu success zilelor mai scurte, intunecate, a frigului si umiditatii din aer dar si a alimentatiei grele din timpul iernii, avem nevoie de o zestre mare de imunitate si cat mai putine toxine prezente in organism.

Sauna uscata traditionala cu beneficiile ei contribuie cu success la mentinerea si cresterea imunitatii organismului printr-un mod natural de detoxifiere: transpiratia abundenta in sauna incisa. Sauna satisface de milenii dorintele oamenilor pentru caldura, purificare si relaxare, nu degeaba finlandezii o numesc izvorul tineretii.

Sauna ajuta organismul in cazuri de:

Astm bronsic; Bronsita astmatiforma; Forme usoare de hipertensiune; Boli reumatice; Dureri musculare.

Contraindicatii:

Desi sedintele de sauna ofera multe beneficii pentru sanatatea noastra, practicarea saunei nu este indicate in urmatoarele cazuri:

Epilepsie; Tubercloza,Pace-maker – insuficienta cardiacaInfectii bacteriene;Glaucom;Boli cu transmitere sexuala;Boli venoase cronice. In timpul ranilor deschise sau a infectilor de piele,Probleme cardiace grave;Tumori; Cancer, Boli inflamatorii acute interne (in special ficat si rinichi) ,Infectii generale febrile, virale sau bacteriene Infarct de miocard in stadiul acut, Stare de decompensare cardiovasculara,Tulburari severe ale circulatiei cerebrale.

Foarte important! Practicarea constanta a saunei are rol de prevenire: nu intrati in sauna cand sunteti bolnav!

Va dorim multa vitalitate si sa(u)natate!

Despre PROFI TRADE

SC. IBEK SRL. din Odorheiul Secuiesc este o societate romaneasca de prelucrare a lemnului, cu capital privat, specializata in constructii de saune si case din lemn. Suntem probabil prima firma care a construit prima data o sauna in tara, firma producatoare de saune uscate, saune finlandeze -sau fin sauna- si accesorii pentru saune din Romania, cu o experienta din 1994 in construirea saunelor personalizate, de calitate, izolate, avand o experienta si cultura avansata a produsului, experienta dobandita prin exportul a sute de saune IBEK apreciate in tarile nordice – bine cunoscatoare ale fenomenului si a traditiei saunei- si prin intermediul “mentorii” nostri mai experimentati din anii `90.

Citeste mai mult: Sauna uscata traditionala, previne problemele anotimpului rece: raceala si gripa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *