Bijuteriile din inox, cele mai simple bijuterii de intretinut

Chiar daca in momentul de fata bijuteriile din inox se bucura de o popularitate mare in randul pasionatilor de bijuterii, acest tip de bijuterii nu reprezinta o noutate pentru domeniul bijuteriilor pentru ca acestea au fost purtate inca din cele mai vechi timpuri. Cu toate ca acest tip de bijuterii nu se compara sub nici o forma cu o bijuterie din diamante, briliante sau alte pietre pretioase, acestea sunt pe placul multor persoane in special datorita raportului calitate – pret. Chiar daca diamantele reprezinta visul multor femei, pretul acestora le face sa revina cu picioarele pe pamant si sa caute o alternativa. In cazul in care nu ai nici o idee despre pretul unui diamant afla de aici mai multe informatii.

Pe langa faptul ca sunt stralucitoare, ieftine si generoase atunci cand vine vorba despre marime, bijuteriile din inox mai au un mare avantaj, si anume faptul ca sunt foarte usor de intretinut. Dupa cum probabil iti imaginezi, bijuteriile cu diamante sau alte pietre pretioase necesita pe langa intretinerea executata in casa si o intretinere profesionala care se realizeaza doar in centre special create in acest sens. Ei bine, in cazul in care detii doar bijuterii din inox nu trebuie sa iti faci griji cu intretinerea acestora pentru ca aceasta se realizeaza in propria casa foarte simplu. Pentru a intelege mai bine cat de simplu se curata bijuteriile din inox citeste continuarea acestui articol.

Un vas cu apa calda in care se toarna putin detergent de vase, o carpa moale care nu zgarie si care nu lasa scame precum si un al doilea vas cu apa calda sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a putea incepe procesul de curatare al bijuteriei din inox. Urmatorul pas presupune inmuierea carpei in apa calda in care sa adaugat detergent de vase, dupa care cu ajutorul acesteia bijuteria de inox se sterge de praful si mizeria care sa depus peste bijuterie. In cazul in care aceasta actiune nu da rezultate, sau bijuteria are anumite denivelari pe care nu le poti curata cu ajutorul carpei, utilizeaza in locul ei o periuta de dinti peste care ai pus un pic de pasta de dinti. Atentie mare la perii periutei de dinti precum si la pasta de dinti. Perii trebuie sa fie moi astfel incat acestia sa nu zgarie bijuteria iar pasta de dinti nu trebuie sa contina chimicale pentru a nu deteriora inoxul. Dupa ce aceasta actiune a fost savarsita, bijuteria se clateste cu ajutorul apei ce se regaseste in cel de-al doilea vas. La fel ca in cazul procesului de curatare, si atunci cand se sterge bijuteria de apa trebuie utilizata o carpa cat mai moale si care sa nu lasa scame.

In concluzie, dupa cum bine ai putut observa, intretinerea bijuteriilor din inox reprezinta un lucru banal care poate fi realizat cu usurinta in casa. Trebuie doar putin chef pentru a face acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *