Un ceas de mana pentru Canuta Om Sucit

Nu am crezut ca un om poate fi asa de sucit cand isi cumpara un ceas.

X, prieten de familie, avea nevoie de ceas barbatesc si de un an nu reusea sa se hotarasca. Este foarte adevarat ca anumite magazine nu avea decat cateva modele de ceasuridemina, iar daca el dorea in acel moment unul cu curea din piele, in magazine se aflau numai ceasuri cu bratara sau curele din silicon. Cand vrea un ceas cu carcasa dreptunghiulara, pe stoc erau numai cu carcasa rotunda si tot asa.

Sucit era el, dar si modelele pe care le vedea nu-i captau atentia. Din punct de vedere calitativ, stia ce vrea: mecanism quartz, carcasa din otel inoxidabil, rezistenta la apa, geam din cristal mineralizat sau safir. Nu accepta ceas cu o garantie mai mica de 2 ani, daca se putea sa aiba si extragarantie, era perfect.

Ajunsesera sa-l cunoasca vanzatoarele de la magazinele de ceasuri din oras. Multe fugeau cand noi intram in magazine si le-am inteles punctul de vedere. “Daca a devenit o manie sa-si caute ceas de mana si sa nu gaseasca niciunul sa-i placa si pe care sa-l cumpere?”

Incepusem sa ma ingrijorez, pana in ziua in care am descoperit Ceasmania. Am analizat exponatele ore-n sir si mi-am dat seama ca gasisem leacul pentru Canuta Om Sucit care vrea sa-si cumpere ceas de mana, dar nu gaseste niciodata unul pe placul lui.

Poate ca, fara sa stie, cauta ceasuri originale barbatesti de la cele mai renumite branduri – Guess, Tissot, Xonix, Pepe Jeans. Din cele peste 1000 de modele aflate in stoc, la vanzare, imposibil sa nu-i placa unul! De pilda, la Ceasul barbatesc BULOVA ACCU SWISS MURREN – CHRONOGRAPH AUTOMATIC 63C119 nu avea dreptul sa comenteze ceva. Bijuteria costa intr-adevar 12074 lei, dar cu cuponul valoric putea sa-si mai cumpere un ceas in valoare de 344 lei.

Mecanismul automatic-elvetian facea toti banii. I l-am aratat lui X, iar acesta a exclamat:

-Vezi de ce nu mi-am luat un ceas de mana barbatesc pana acum? Asteptam sa-l intalnesc pe acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *