Noile telefoane Nokia 105 şi Nokia 130 – design de calitate și o gamă valoroasă de caracteristici noi

Cu un design adus la zi, popularele telefoane Nokia ajută oamenii din întreaga lume să rămână conectaţi şi să se bucure, totodată, de marea varietate a noilor lor caracteristici
București, 17 iulie 2017 – HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete şi operează sub conceptul „The Home of Nokia Phones”, anunţă dubla lansare a modelelor Nokia 105 şi Nokia 130. Având un design ergonomic, adus la zi, ambele terminale vin la pachet cu caracteristici importante, care combină firesc fiabilitatea şi valoarea excelentă cu durabilitatea. Ambele modele dispun de ecrane color de 1,8 inci, lanterne LED, forme cu contur bine definit şi fiecare model este disponibil într-o gamă de trei culori.
Cu peste 1,3 miliarde de utilizatori de telefoane clasice în întreaga lume, mulţi din ţări aflate în Asia şi Africa (1), fiabilitatea şi valoarea excelentă oferite de Nokia 105 şi Nokia 130 vor face ca şi mai mulţi oameni din întreaga lume să se poată conecta unii cu alţii.
Nokia 105 Dual Sim
Nokia 105: proiectat pentru a-l purta zi de zi
Cu peste 200 milioane unităţi Nokia 105 vândute în întreaga lume până astăzi, acest terminal premiat incorporează acum un nou design ergonomic, o durată remarcabilă de viaţă a bateriei şi un grad de utilizare îmbunătățit, cu un ecran mai mare şi o nouă tastatură tactilă. Având ca sursă de inspiraţie moştenirea Nokia în termeni de design, noul Nokia 105 se potriveşte perfect în mâna utilizatorului prin forma sa naturală și elegantă. Carcasa de policarbonat are are capacitatea de a reduce impactul vizual al loviturilor, terminalul Nokia 105 fiind construit pentru activităţile de zi cu zi. Acest telefon vă oferă calitatea, fiabilitatea şi designul robust la care vă aşteptaţi de la un terminal Nokia.
Noile caracteristici ale tastaturii separă tastele pentru utilizare superioară, în timp ce ecranul mai larg, de 1,8 inci, oferă o experienţă vizuală mai bună, atunci când jucaţi jocurile dumneavoastră favorite, precum Snake Xenzia, care vine preinstalat. Profitând la maxim de ecranul mare, Nokia 105 vine cu alte două jocuri pre-instalate try and buy – Doodle Jump şi Crossy Road (2).
În plus, cu până la 15 ore durată de viaţă a bateriei în modul convorbiri (3) şi până la o lună în modul standby (3), Nokia 105 vă permite să vorbiţi de la răsăritul și până la apusul soarelui cu o singură încărcare. În plus, spaţiul de stocare este suficient de mare pentru până la 500 de mesaje text şi până la 2.000 de contacte în agendă, astfel încât să puteți rămâne conectat în permanenţă.
Disponibil în variante dual şi single SIM (4), Nokia 105 dispune, de asemenea, de un radio FM încorporat şi se încarcă prin folosirea unui cablu micro USB standard (USB 2.0).
Nokia 130 Dual Sim
Nokia 130: încurajați-vă latura jucăusă
Indiferent unde sunteţi sau ce faceţi, cu muzică viaţa devine mult mai distractivă. Având o capacitate de până la 44 de ore de playback, acces la radio FM (5) şi spaţiu pentru stocarea a mii de melodii, dacă adăugaţi un card microSD de stocare date de până la 32GB, cu terminalul Nokia 130 puteți fi siguri că veţi avea permanent la dispoziţie o melodie adecvată momentului.
Dacă vă pasionează zona video, ecranul color de 1,8 inci oferă o experienţă vizuală excelentă, atunci când urmăriţi materiale video prin intermediul unui card microSD (6). În plus, cu cele 11,5 ore de video playback disponibile cu o singură încărcare, vă puteţi transforma timpul liber în timp de distracţie. Terminalul Nokia 130 încorporează suport Bluetooth pentru headset sau difuzoare – fiind perfect pentru ascultare wireless a listei favorite de melodii în timp ce sunteţi în mişcare.
Prin intermediul camerei foto încorporate (7), terminalul Nokia 130 vă permite să faceți fotografii şi să înregistraţi materiale video, pe care apoi le puteţi derula folosind un card microSD. În plus, partajarea de conţinut este şi ea simplă cu Nokia 130. Puteți partaja atât materialele video cât şi contactele mai simplu. Astfel, prin activarea Bluetooth şi simpla aducere a terminalului mai aproape de un alt terminal cu Bluetooth, fişierele se transferă rapid şi ușor (8). Nokia 130 suportă, de asemenea, un card microSD extensibil până la 32 GB.
“Există peste 4 miliarde de oameni offline la ora actuală (9), care nu pot beneficia de oportunităţile de dezvoltare socială şi economică ale Internetului, astfel că simpla conectare prin voce şi text reprezintă un pas important pentru mulţi oameni de pe glob”, a comentat Arto Nummela, CEO, HMD Global. “În 2016, au fost vândute peste 400 milioane telefoane clasice la nivel global (10). Nu putem subestima nevoile şi beneficiile conectării între oameni, aşa că suntem dedicaţi furnizării de dispozitive care să permită multor persoane de pe tot cuprinsul globului să-şi extindă orizontul.”
Atât terminalul Nokia 105, cât şi terminalul Nokia 130 dispun de populara lanternă LED – care se porneşte şi se opreşte prin simpla apăsare de două ori a tastei dedicate.
Comercializat la un preţ mediu global de 14,5 USD pentru varianta single SIM şi la un preţ de 15 USD pentru varianta dual SIM, excluzând taxele şi subvenţiile, terminalul Nokia 105 va fi disponibil în culorile albastru, alb şi negru – fiecare culoare cu finisaj mat.
Disponibil în variantele roşu, gri şi negru, terminalul Nokia 130 se comercializează la un preţ mediu global de 21,5 USD, excluzând taxele şi subvenţiile.
Ambele terminale Nokia 105 şi Nokia 130 sunt disponibile în varinatele single SIM şi dual SIM (4).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *