Acoperis verde extensiv – O alternativa ecologica recomandata de profesionistii ODU

Atunci cand luam in calcul confortul si durabilitatea unei constructii, acoperisul verde intruneste toate conditiile esentiale pentru un trai economic, sanatos si relaxant. Acoperisul viu reduce stresul cotidian datorita aspectului estetic placut, asigura izoltie termica si fonica, absoarbe apa si regleaza temperatura, aduce culoare si viata in mediul urban si desigur, contribuie la reducerea nivelului de poluare.
Sisteme acoperis verde extensiv Odu
Sisteme acoperis verde extensiv Odu
Compania Odu Green Roof realizeaza si intretine pe termen lung diverse sisteme de acoperis verde extensiv adaptate structurii fiecarui imobil in parte.
Aceasta forma de vegetatie creeaza un habitat valoros pentru fauna si flora si sunt necesare realizarea unor activitati minime de intretinere.
In plus, acoperisul viu extensiv poate fi amenajat atat pe o suprafata plata, cat si pe una inclinata.

Caracterisiticile acoperisului de tip extensiv

Aceasta categorie de acoperisuri implica folosirea unei vegetatii cu sarcina redusa, dar si intretinere minima.
Astfel, plantele folosite la amenajarea acoperisului sunt:
Diferite tipuri de rulouri sedum;
Plante medicinale;
Specii de ierburi care rezista la seceta si temperaturi ridicate.

In pofida greutatii reduse a stratului vegetal, acesta izoleaza termic in fiecare sezon, ceea ce contribuie la eliminarea variatiilor de temperatura.
Din punct de vedere constructiv, vegetatia extensiva este realizata respectand metoda multistrat, stratul de vegetatie fiind separat de sistemul de filtrare si drenaj.

Substratul folosit are un continut organic scazut, insa acesta ofera apa, substante nutritive si spatiu suficient pentru ca vegetatia sa se dezvolte si sa reziste in conditii normale.
Datorita plantelor rezistente la seceta, irigarea nu este necesara decat in situatii exceptionale.

Ce alte beneficii au acoperisurile verzi extensive?

Pe langa capacitatea de izolare termica si fonica, vegetatia ne ajuta sa facem fata cu mai multa usurinta stilului de viata urban.
Astfel, un acoperis viu reduce radiatiile electromagnetice care sunt generate de catre echipamentele retelelor mobile de telecomunicatii.
Spre deosebire de zonele cu multa verdeata, temperaturile din mediul urban sunt mult mai ridicate, iar gradul de poluare atinge uneori cote alarmante.
Reglarea temperaturii si captarea CO2 reprezinta alte doua motive pentru care investitiile in acoperisuri verzi trebuie incurajate si sustinute in mod deosebit de autoritati.

Materiale ecologice pentru un viitor verde

In principiu, acoperisul pe care se instaleaza mai multe straturi suport pentru dezvoltarea vegetatiei, reprezinta cea mai eficienta alternativa la materiale mai putin eco-friendly, asa cum sunt bitum-ul, tabla metalica, PVC-ul etc.
Cel de tip extensiv are o greutate specifica mai mica, fiind adaptat structurilor de rezistenta ce nu suporta o sarcina prea mare.
Greutatea redusa este posibila datorita plantelor ce se pot dezvolta si intr-un substrat de adancime mica.

Alege compania Odu Green Roof pentru proiecte de viitor

Amenajarea unui spatiu verde la inaltime nu reprezinta o noutate, ci o metoda de a restabili armonia dintre om si natura.
Compania Odu Green Roof detine competentele si resursele necesare pentru ca orice proiect de acoperis verde sa devina realitate.
Asadar, indiferent de tipul de cladire si ideile de amenajare pe care le aveti, nu ezitati sa cereti sfatul unui specialist cu experienta.
Mai multe informatii despre proiectele si serviciile Odu gasiti pe:
www.odu.ro
Date de contact
Telefon: 0040 744 556 594
Fax: 0365 882 236
E-mail: office@odu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *