Aplicatii ale feonurilor industriale

Multe persoane probabil nu stiu asta, dar exista numeroase aplicatii industriale care folosesc aer cald sub presiune. Acest aer sub presiune este produs de aparate numite feonuri industriale. Acestea functioneaza pe acelasi principiu ca si feonurile casnice pe care le folosim pentru a ne usca parul dar au dimensiuni si puteri mult mai mari.

Feonurile industriale sunt folosite in cadrul mai multor procese, cea mai cunoscuta fiind capacitatea de lipire a anumitor materiale. Este folosita aceasta metoda fie pentru materiale din lemn sau pentru recipiente si ambalaje din carton sau hartie plastifiata pentru ca, in comparatie cu rasinile sau alte substante nu face contact cu suprafetele materialului si poate lipi chiar si materiale mai subtiri fara a le afecta. Un alt material care cel mai bine este lipit prin aceasta metoda este polistirenul, folosit pentru izolarea constructiilor.

O alta aplicatie a feonurilor industriale este uscarea suprafetelor materialelor care urmeaza sa fie prelucrate sau chiar uscarea acestora in timpul prelucrarii pentru o mai usoara manevrare si totodata pentru a curata suprafata de lucru in timpul prelucrarii, mentinand-o uscata in acelasi timp. Pe langa aceste aplicatii, feonurile industriale pot fi folosite si pentru topire, fiind capabile sa produca aer cald cu temperaturi destul de mari pentru a topi materiale subtiri sau care au o structura atomica slaba.

Astfel de feonuri ar putea fi folosite si in propria locuinta insa exista rar ocazii in care le putem folosi la scara larga si nici proiecte care sa necesite un astfel de aparat. Putem achizitiona feonuri industriale de pe site-ul sancogrup.ro care se ocupa cu comercializarea materialor de constructie si finisare precum si a aparatelor si sculelor necesare. Pe langa feonurile in sine avem la dipozitie si anumite piese din cpmponenta acestora care pot fi schimbate pentru folosirea in diferite sarcini.

Putem alege intre feonuri alimentate cu aer extern sau intern, fiecare putand fi utilizate la sarcini pe termen scurt sau pe termen lung si pot fi folosite si in procese de activare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *