Noi tehnologii care vor permite creșterea economiei digitale a României

Oracle a anunțat noi tehnologii semnificative în cadrul conferinței sale globale anuale, Oracle Openworld 2017. Aceste tehnologii vor ajuta organizațiile din întreaga lume să crească mai repede, să se diferențieze de competitori și să isi servească mai bine clienții.

Unele dintre anunțurile-cheie facute la Oracle OpenWorld sunt cu adevărat revoluționare, Oracle fiind prima companie care le oferă clienților din întreaga lume aceste tehnologii. Printre acestea se numără prima bază de date autonomă din lume, soluțiile de securitate machine learning, folosirea inteligentei artificiale în toate aplicațiile de business, introducerea sistemelor de chatbots bazate pe inteligenta artificiala și cel mai cuprinzător serviciu de blockchain din industrie.

De asemenea, suntem foarte mândri că o companie specializată și extrem de inovatoare, clegături puternice în România, a participat la Oracle Openworld și a semnat o colaborare cu Oracle în domeniul soluțiilor de robotică. Consultați detaliile cooperării Oracle – UiPath de mai jos.

Business-urile de toate dimensiunile, industriile și geografiile se îndreaptă către serviciile cloud, fiecare avand motivatii diverse. Avantajele cheie ale cloud computing includ: nu este nevoie de investiții inițiale imense (în comparație cu investițiile IT interne), costuri flexibile, scalabilitate, fiabilitate ridicată, securitate ridicată si chiar un impact mai mic asupra mediului.

Piața românească este strâns conectata de tendințele globale. Avem una dintre cele mai rapide conexiuni la internet din lume și avem profesioniști IT foarte buni și oameni de afaceri talentați. De asemenea, România are cea mai buna rata de adaptare a cloudului      din Europa. Business-urile sunt din ce in ce mai agile, astfel ca cererea de disponibilitate în permanență devine din ce în ce mai mult o necesitate. Oracle face aceste soluții noi disponibile și pe piața locală, pentru a ajuta companiile românești să concureze cu succes și să găsească noi modalități de afaceri în economia digitală. Avem deja clienți locali de succes – vedeți, de exemplu, o poveste despre modul în care Multi Data Soft utilizează cloud pentru creștere.

Oracle România este foarte bine echipată pentru a avea succes pe piață. Avem colegi foarte talentați care au acces la cursuri și cunoștințe de ultimă oră. Cei aproximativ 4500 de angajați lucrează într-o gamă largă de funcții: de la vânzări la nivel local și de la consultanță, dezvoltare de produse, asistență pentru clienți la finante și HR – doar pentru a numi câteva. Prin cunoștințele și expertiza noastră putem servi companiile românești la un nivel înalt, contribuind totodata și la dezvoltarea întregii industrii IT locale.

Puteți găsi detalii și statistici suplimentare în documentul de mai jos.

SINTEZĂ ORACLE OPENWORLD 2017

Oracle anunță primul cloud de baze de date autonom din lume

Larry Ellison, Președintele Consiliului de Administrație Oracle și CTO și-a prezentat la OpenWorld viziunea pentru primul cloud de baze de date autonom din lume. Cu o automatizare totală bazată pe învățarea automată, Oracle Autonomous Database Cloud elimină forța de muncă umană necesară pentru a gestiona o bază de date, permițând unei baze de date să se actualizeze automat, să corecteze și să se adapteze în timp ce rulează. Fără alte posibilități de eroare umană sau cerințe privind testarea performanțelor umane, Oracle este capabilă să reducă la minimum orele costisitoare planificate și neplanificate la mai puțin de 30 de minute pe an și să garanteze că organizațiile își pot reduce costurile la jumătate în comparație cu Amazon. Oracle garantează un procent de 99,995 SLA.

Citate similare de la Larry Ellison:

  • “Nu folosesc in fiecare an sintagma tehnologie revoluționară aici la Oracle OpenWorld, pentru că nu există atât de multe tehnologii noi revoluționare. Dar aceasta este.
  • “Acest lucru este cu adevărat elastic, instantaneu elastic. Deci, niciodată nu furnizați mai multă resursă decât aveți nevoie. Este într-adevăr computing la cerere. “

Oracle transformă securitatea IT și managementul cu capabilități noi de machine learning – Oracle a demonstrat noi cyber security machine learning capabilities care transformă securitatea IT și managementul. Acest nou set de integrated suites- portofoliul de servicii Oracle Identity Security Operations Center (SOC) și Oracle Management Cloud – vor ajuta companiile să prevadă, să reducă, să detecteze și să rezolve amenințările în materie de securitate cibernetică și să remedieze problemele legate de performanța aplicațiilor și a infrastructurii.

Citate similare din LJE:

  • “Abordările existente privind securitatea și managementul nu mai sunt suficiente, motiv pentru care titlurile publicatiilor sunt acum pline de încălcări ale securității și întreruperi ale activitatii”, a spus Ellison. •

“Companiile pierd războiul cibernetic. Și se înrăutățește în fiecare an. Companiile trebuie să se apere împotriva statelor-națiune care le fură datele și a criminalilor cibernetici care le fură datele “.

  • “Trebuie să reprioritizăm și să ne gândim mai mult la modul în care ne apăram informațiile. Avem nevoie de noi sisteme. Nu pot fi oamenii nostri versus calculatoarele lor. Vom pierde războiul. Trebuie să fie computerele noastre versus computerele lor. Și nu faceți nici o greșeală: este razboi”

 

Doar Oracle oferă inteligență artificială (AI) periferică în toate straturile Cloud
Oracle anunță Oracle AI Platform Cloud Service, care permite dezvoltatorilor să creeze și să implementeze rapid servicii de business AI. Oracle anunță introducerea de noi aplicații bazate pe inteligența artificială pentru finanțe, resurse umane, aprovizionare, marketing, comerț, vânzări și servicii pentru clienți. Noile aplicații Oracle Adaptive Intelligent combină în mod unic datele primare și de altă natură cu științele decizionale sofisticate și machine learning pentru a furniza cele mai puternice aplicații de business moderne bazate pe tehnologia AI.

Oracle lansează AI-Powered Intelligent Bots pentru a ajuta companiile să implice clienții și angajații – Oracle anunță o actualizare majoră a Oracle Mobile Cloud, cu capabilități de inteligență artificială chatbot (AI). Bots-urile Oracle pot sprijini multe dintre cele mai populare canale de comunicare de astăzi, inclusiv clienți de mesagerie, cum ar fi Facebook Messenger, Kik, Skype, Slack și asistenți vocali digitali, cum ar fi Amazon Echo, Amazon Dot și GoogleHome. În plus, robotii inteligenți Oracle furnizează un SDK nativ și JavaScript pentru a extinde aplicațiile mobile și web cu capabilități de chat și voce prin intermediul Apple Siri, GoogleVoice sau Microsoft Cortana.

Oracle lansează cel mai complex serviciu Cloud Blockchain din industrie – Oracle va dezvălui adăugarea serviciului Oracle Blockchain Cloud către portofoliul de platforme Oracle Cloud PaaS, în creștere. Platforma de cloud dezvoltă platforme de distribuție de înaltă performanță, care permite clienților să accelereze operațiunile, să creeze noi fluxuri de venituri și să reducă riscul prin extinderea în condiții de siguranță a aplicațiilor locale și a cloud-urilor pentru a conduce tranzacții comerciale între companii într-o rețea de afaceri de încredere .

 

ORACLE PARTNERI UiPATH

 

La Oracle OpenWorld 2017, Vikas Anand, Vicepresedinte product management Oracle, s-a alaturat fondatorului si CEO-ul UiPath, Daniel Dines, pentru a dezvalui faptul ca cele doua companii se angajeaza sa accelereze adoptarea Robotic Process Automation (RPA). Ei au anunțat că cele doua companii vor colabora atât pe piață, cât și pe co-vânzare.

Oracle a selectat UiPath după o evaluare tehnică si de business amanuntita a mai multor furnizori de software RPA. Arhitectura deschisă și extensibilă și capabilitățile pentru roboți de programe prezenți și nesupravegheați au reprezentat cheia selecției Oracle. Capacitatea UiPath de a capta cu ușurință procesele de afaceri și de a oferi informații complet noi despre productivitate, aplicații și procese a fost critică.

Împreună, Oracle și UiPath vor permite noi operațiuni digitale de afaceri la scară mai rapidă. În timpul prezentării sale, Anand a subliniat că Oracle atacă trei perturbări majore ale pieței și una dintre acestea este RPA.

Companiile vor oferi detalii suplimentare despre modul în care clienții și partenerii pot beneficia de colaborare. UiPath este, de asemenea, mândru să anunțe faptul că Oracle va fi sponsor al UiPath Forward, turneul de conferințe la nivel mondial al utilizatorilor UiPath, inclusiv pe 16 noiembrie la New York și pe 30 noiembrie la Londra.

Referinte locale despre solutiile cloud – MDS

Multi Data Soft se extinde și crește de 8 ori viteza de lucru folosind soluții Oracle –  Multi Data Soft, integrator local de aplicații, implementează noi soluții Oracle pentru a se extinde pe piața de servicii IT. Noile tehnologii folosite de companie au eliminat necesitatea unei achiziții de 29.000 USD pentru infrastructură hardware, au redus cheltuielile cu energia electrică cu 60% și au crescut viteza de răspuns la nevoile clienților de până la 8 ori.

Compania investește în dezvoltare și a decis să deschidă noi segmente de piață, utilizând cele mai noi tehnologii și platforma Oracle Cloud pentru a spori disponibilitatea sistemelor și a infrastructurii IT. Astfel, pentru Multi Data Soft a devenit o prioritate de business reducerea costurilor cu personalul, a consumului de energie, dar și creșterea gradului de securitate a informațiilor.

„Înainte de lansarea soluțiilor Oracle Infrastructure as a Service și Platform as a Service, am investit mai mult de 100.000 de dolari pentru a construi o platformă redundantă de găzduire locală. O soluție similară costă aproximativ 6.000 de dolari pe an în Oracle Cloud, cu costuri de mentenanță zero. Acest lucru va aduce afacerii noastre beneficii extraordinare, mai ales pe termen lung. “, spune Claudiu Bogdan Păunescu, Director Executiv, Multi Data Soft SRL.

Informatii corporate

  • Venitul total non-GAAP pentru FY17 a fost de 37,9 miliarde de dolari
  • 138,000 de angajati in lume

 

Top 10 informatii despre cloud:

·         Oracle este compania cu cea mai rapidă creștere a cloud-ului din lume

  • Oracle a generat venituri non-GAAP din cloud de 4.7 miliarde USD în FY17
  • Venitul Oracle cloud este acum la o rată anuală de 6 MB
  • Oracle investește în cercetare și dezvoltare peste 6 miliarde de euro anual
  • Veniturile totale cloud au crescut cu 51% în FY18 Q1 la 1,5 miliarde de dolari
  • Veniturile SaaS au crescut cu 62%, până la 1,1 miliarde USD în FY18 Q1
  • Oracle Cloud livrează peste 1.000 de aplicații SaaS și 50 de servicii PaaS și IaaS enterprise clienților din întreaga lume, susținând peste 60 de miliarde de tranzacții în fiecare zi
  • În ultimul an, Oracle a adăugat peste 1.700 de clienți Fusion ERP
  • Oracle are aproximativ 5.000 de clienți Fusion ERP, plus 12.000 de clienți NetSuite ERP în Oracle Cloud. De 30 de ori mai mulți clienți ERP decât zile de lucru
  • Oracle Data Cloud are peste 5 miliarde de ID-uri globale de consum și de afaceri identificate

  Informatii despre Oracle Romania

  • 2 locații (București, Iași)
  • Aproximativ 4500 de angajați în România
  • Oracle Romania a obținut titlul de “Cel mai dorit angajator” timp de 6 ani consecutivi.
  • Oracle Romania găzduiește din 2004 o serie de centre de servicii globale, printre care: funcții administrative, echipe de dezvoltare de produse, asistență avansată pentru clienți, servicii de asistență software etc.
  • Oracle continuă să recruteze în România. Căutăm o varietate de abilități, abilități tehnice, non-tehnice, limbi străine. Candidatul ideal are un potențial și o abilitate ridicată de a învăța și de a se adapta rapid la un mediu în rapidă schimbare, inovator și exigent. Poziții deschise: https://www.oracle.com/corporate/careers/index.html
  • Un contributor cheie al educației IT din România prin intermediul Academiei Oracle:
  • 1,169 de membri în 42 de orașe
  • 111 membri ai facultății universitare
  • 43, 011 de studenți
  • 160 de ore de lucru pentru studenți în 2017/2017 cu voluntari Oracle la peste 800 de studenți în universități din 4 orașe: București, Cluj, Iași și Suceava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *