Sfaturi pentru o bucatarie utila si relaxanta

Amenajarea bucatariei trebuie tratata cu foarte mare atentie deoarece bucataria este locul in care ne petrecem cea mai mare parte din timpul pe care il petrecem acasa. Prepararea hranei, servirea mesei, savurarea cafelei de dimineata ori primirea musafirilor sunt activitatile care ne fac sa ne petrecem mare parte din timp in bucatarie. Din acest motiv bucataria trebuie sa fie amenajata intr-un stil cat mai relaxant astfel incat timpul pe care il petrecem in cadrul bucatariei sa nu ne oboseasca atat fizic cat mai ales psihic. Desi pare greu de crezut, modul in care este amenajata o incapere ne poate obosi psihic. Acestea fiind zise, iata cateva ponturi de care sa tii cont atunci cand iti amenajezi bucataria astfel incat sa obtii o bucatarie cat mai functionala dar si relaxanta.

Spatiul de lucru precum si cel de depozitare trebuie sa fie generos astfel incat activitatea de preparare a hranei sa nu fie perturbata sub nici o forma. Pentru a obtine un spatiu de depozitare si de lucru cat mai generos trebuie sa achizitionam mobila la comanda. De ce? Deoarece este destul de greu sa gasim o mobila bucatarie care sa ne placa si care sa ofere atat un spatiu de lucru generos cat si un spatiu de depozitare la fel de generos.

Culoarea mobilei precum si a lucrurilor utilizate in interiorul unei bucatarii trebuie sa fie cat mai deschise, calde, pozitive. Pe langa faptul ca aceste culori ne fac sa ne simtim bine din punct de vedere psihic, ofera si senzatia unui spatiu mai mare decat este in realitate lucru foarte important mai ales in cazul in care bucataria are dimensiuni reduse.

Nu doar mobila de bucatarie este importanta in cadrul unei bucatarii ci si electrocasnicele din cadrul acesteia. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa cadem in extrema si sa dotam bucataria cu toate electrocasnicele disponibile in momentul de fata pe piata de profil ci doar ca trebuie sa o dotam cu electrocasnicele de care chiar avem nevoie.

In concluzie, pentru a petrece cat mai multe momente frumoase in bucatarie trebuie ca aceasta sa indeplineasca anumite criterii cu privire la functionalitatea acesteia dar si cu privire la modul in care arata din punct de vedere estetic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *