Un studiu comandat de Plantronics relevă că unii oameni pierd până la şase ore zilnic în întâlniri

Un studiu global comandat recent de Plantronics asupra modului în care oamenii interacţionează relevă că aproape şase din zece angajaţi în birouri ajung să petreacă între cinci şi zece ore pe săptămână în întâlniri. Aceasta înseamnă o medie de până la două ore zilnic petrecute în întâlniri, şi nu este totul.

Potrivit studiului, 56% dintre respondenţi au indicat 5-10 ore de întâlniri pe săptămână, iar 37% au menţionat 11-30 de ore pe săptămână în mod obişnuit, ceea ce pentru unii înseamnă o medie uluitoare de până la şase ore zilnic de întâlniri.

Aceste statistici susţin zicala „îmi petrec viaţa în întâlniri”, o realitate ce afectează mulţi dintre cei ce lucrează în birouri. Şi atunci când au loc, aceste întâlniri sunt marcate de tot felul de factori care bruiază conversaţia şi/sau atenţia. Respondenţii la studiu au indicat o durată medie de 3-8 minute ca fiind pierdută din cauza problemelor sau a incompatibilităţilor tehnice: nu se conectează Wi-Fi-ul, parola e expirată, nu porneşte proiectorul, nu se deschid unele fişiere şi lista poate continua.

În plus, cum trăim într-o lume caracterizată prin zgomote din abundenţă, de multe ori aceste zgomote acoperă sau perturbează conversaţia. Studiul Plantronics relevă că 56% dintre respondenţi au auzit alte conversaţii în fundal – iar 12% din respondenţi au spus că erau certuri serioase. 29% şi-au amintit de sunetul sirenei ambulanţei, 26% au fost stânjeniţi de muzică, 24% au spus că au auzit câini lătrând şi multe alte situaţii similare. Clădirile de birouri nu sunt construite ermetic, aşa că toate zgomotele ambientale ne afectează.

Plantronics comandă studii în mod regulat pentru a identifica nevoile celor ce lucrează în birouri, iar aceste informaţii ajută la definirea, dezvoltarea şi livrarea de sisteme audio şi de comunicaţii inovative, precum seria Voyager 5200 UC, sau Plantronics EncorePro, Plantronics BLACKWIRE C725 şi Plantronics 8200 UC.

Plantronics este lider mondial în comunicarea audio pentru consumatori rezidenţiali şi companii, şi este prezent în România de la sfârşitul anilor 1990 prin intermediul unui parteneriat de durată cu distribuitorul local ABN Systems International, www.abnsystems.ro.

Plantronics este marcă înregistrată a Plantronics, Inc., înregistrată în Statele Unite şi alte ţări. Toate celelalte mărci înregistrate sunt proprietatea deţinătorilor lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *