Supermicro anunţă măsuri împotriva breşelor de securitate Meltdown şi Spectre

Supermicro, lider de piaţă în dezvoltarea de produse şi tehnologii de înaltă performanţă pentru servere, stocare, reţelistică şi management, anunţă evoluţia procesului de dezvoltare a unor soluţii pentru breşele de securitate Meltdown şi Spectre. Industria IT este afectată de câteva zile de anunţul public cu privire la breşele de securitate apărute în jurul procedeului de execuţie speculativă, cunoscute sub numele Meltdown şi Spectre. Cu ajutorul lor, atacatorii pot obţine acces la date confidenţiale atunci când acestea sunt transmise din memoria sistemului către memoria internă a procesorului, ca parte a mecanismului de predicţie utilizat de acesta.

Supermicro este la curent cu existenţa acestor vulnerabilităţi şi cunoaşte modul în care sunt afectate produsele sale, motiv pentru care a alocat o cantitate semnificativă de resurse în vederea dezvoltării unor soluţii cât mai benefice pentru clienţi. Pentru o bună parte din sisteme au fost deja lansate actualizări, iar compania continuă să depună eforturi considerabile pentru protejarea celor rămase.

„La Supermicro, punem accent pe fiabilitate şi siguranţă şi dorim să asigurăm clienţii că depunem toate eforturile necesare pentru a le furniza nivelul de calitate cerut. Meltdown şi Spectre sunt probabil cele mai extinse breşe de securitate cu care ne-am confruntat vreodată, căci afectează întreaga industrie IT. Astăzi, anunţăm că avem soluţii – fie finalizate, fie în curs de finalizare – care vor readuce nivelul de siguranţă oferit de produsele noastre la valoarea optimă”, a declarat Phidias Chou, Sr. Vice President, Worldwide Sales Supermicro.

Pentru mai multe informaţii cu privire la modelele pentru care au fost deja introduse soluţii şi respectiv la cele pentru care soluţiile sunt în curs de dezvoltare, puteţi consulta lista oficială disponibilă la adresa: https://www.supermicro.com/support/security_Intel-SA-00088.cfm

Supermicro este distribuit pe piaţa locală de către ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT.

Despre Supermicro

Supermicro, lider în global în dezvoltarea de tehnologii inovatoare pentru servere ultra-performante şi ultra-eficiente, este un furnizor principal de soluţii avansate pentru centre de date, soluţii de Cloud Computing, soluţii IT pentru segmentul Enterprise, Hadoop, HPC şi sisteme integrate. Supermicro contribuie la protejarea mediului prin intermediul programului „We Keep IT Green” şi furnizează clienţilor cele mai eficiente soluţii de pe piaţă din punct de vedere energetic.

Despre Grupul ELKO și ELKO Romania

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse și soluții IT din regiune, reprezentând 200 de producători și oferind o gamă largă de produse și servicii către mai mult de 7500 de companii, producători de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 30 de țări în Europa și Asia Centrală. Cifra de afaceri a grupului în 2016 s-a ridicat la 1460 de milioane USD.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT: soluții mobile, componente, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom

Mai multe informații:
www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *