Rezultatele financiare Axis Communications 2017

In trimestrul patru:

– Cifra de afaceri, respectiv vanzari nete, a crescut cu 7%, atingand pragul de SEK 2.204 M (2.059). In monedele locale vanzarile nete au crescut cu 13%;

– Profitul operational a fost de SEK 206 M (253), valoare ce corespunde unei margini operationale de 9.3% (12.3);

– Profitul operational dupa impozitare pentru aceasta perioada a atins pragul de SEK 132 M(169);

– Profitul per actiune de SEK 1.90 (2.43).

Consiliul administrativ a propus neacordarea de dividende pentru anul fiscal 2017.

Perioada Ianuarie – Decembrie 2017

– Cifra de afaceri neta a crescut cu 16%, atingand valoarea de SEK 8.603 M (7.386). In monedele locale cifra de afaceri neta a crescut cu 15%;

– Profitul operational a fost de 1.014 M (885), valoare ce corespunde unei margini operationale de 11.8% (12.0);

– Profitul net dupa impozitare pentru aceasta perioada a atins pragul de SEK 736 M(639);

– Profitul per actiune de SEK 10.59 (9.20).

 

Ray Mauritsson, Presedinte Axis Communications, CEO Axis, a comentat:

”Cresterea continua inregistrata in ultimul trimestru si rezultatele totale ale intregului an, au condus la vanzari record pentru anul 2017. Am inregistrat o valoare de SEK 2.204 M pentru trimestrul patru, respectiv SEK 8.603 M pentru tot anul, efectele schimbului valutar neafectand semnificativ vanzarile si rata de crestere.

La cresterea de anul acesta au contribuit semnificativ achizitiile de companii realizate in anul 2016. De exemplu, pe parcursul celui de-al patrulea trimestru, Axis s-a bucurat de integrarea completa a companiei 2N, angajatii din SUA fiind inclusi in organizatia Axis. De asemenea, un impact mare l-a avut lansarea de catre Axis a primei camere termice din seria AXIS P Line, compania facand un pas important spre a oferi clientilor sai un produs accesibil, dar si performant, ce poate fi integrat intr-o arie extinsa de scenarii de securitate.

Valorile inregistrate de companie in 2017 sunt reflectate si prin cresterea numarului de angajati, la sfarsitul anului compania avand circa 2.900 de angajati, cele mai mari cresteri venind din sectorul de cercetare si dezvoltare, precum si vanzari. In acest context, merita mentionat faptul ca ne-am consolidat organizatia cu un nou Vice Presedinte, responsabil pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, ce va fi responsabil cu expansiunea Axis in aceste regiuni.

Cu aceasta ocazie ne-am actualizat obiectivele financiare Axis pe termen lung, ce fusesera revizuite ultima data in anul 2004, pentru ca acestea sa fie aliniate cu dezvoltarea Axis si a pietei. Strategia noastra curenta este de a atinge o crestere a vanzarilor anuala de 15% si o margine operationala de minim 10%”.

La nivel local, Marius Potorac-Roman, Key Account Manager Romania, a declarat:

”In anul 2017, Axis Communications a continuat sa participe la educarea pietei de securitate din Romania pentru implementarea proiectelor cu inteligenta sporita, a proiectelor de supraveghere video IP care aduc eficienta in diferite domenii de activitate. Similar anilor precedenti, piata din Romania a inregistrat si in 2017 o crestere de peste 50% a cifrei de vanzari, confirmand preferinta integratorilor pentru produse si solutii de calitate provenite indeosebi de la liderul tehnologiei video IP”.

Despre Axis Communications

Axis Communications este lider mondial in echipamente video de retea, oferind solutii inteligente si sigure, contribuind in mod direct la tranzitia catre solutii digitale de supraveghere. Produsele si solutiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate in jurul unei platforme inovatoare si deschise.

Axis are circa 2.900 de angajati in peste 50 de birouri din lume si coopereaza cu peste 90.000 de parteneri din toata lumea. Compania Axis a fost fondata in anul 1984 in Suedia si este listata la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *