Sony își extinde portofoliul de camere „Full-frame Mirrorless” cu noul a7 III care încorporează cea mai nouă tehnologie foto într-un design compact

  • Noul senzor CMOS Full-frame Exmor R™ 24.2MP[i] cu iluminare din spate și o procesare superioară a imaginii.
  • Spectru ISO larg de 100 – 51200 (care se poate extinde la ISO 50 – 204800 pentru imagini statice) și interval dinamic de 15 trepte[ii] la sensibilități scăzute.
  • Sistem auto-focus performant care încorporează 693 puncte de detecție de fază ce acoperă 93% din suprafața imaginii, 425 de puncte de contrast pentru auto-focus și un sistem Eye AF rapid și de încredere.
  • Fotografiere în rafală până la 10 cadre pe secundă[iii], atât cu declanșare mecanică, cât și cu declanșare silențioasă[iv], și monitorizarea completă a autofocusului/expunerii automate.
  • Stabilizare optică in-body pe cinci axe permițând timpi de expunere cu până la 5 trepte de expunere mai lungi[v].
  • Înregistrare video 4K[vi] cu citire a pixelilor pe întreaga suprafață, fără efect de îmbinare pe toată lățimea senzorului full-frame.
  • Cea mai mare autonomie a bateriei dintre toate camerele mirrorless[vii], cu 710 cadre[viii] pentru fiecare încărcare.
  • Operabilitate superioară și funcționalitate mai mare, inclusiv prin adăugarea unui joystick pentru ajustarea punctelor de focalizare, sloturi duale de card SD, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1), terminal USB Type-C™ și multe altele.

Sony extinde gama de camere full-frame mirrorless prin lansarea noii α7 III (model ILCE-7M3).

Inovația Sony în domeniul senzorilor de imagine a stat la baza camerei α7 III care încorporează noul senzor de imagine Exmor R CMOS de 24.2MPi, cu iluminare din spate, ce oferă o sensibilitate crescută, rezoluție uimitoare și un interval dinamic extins de 15 trepteii la sensibilitate scăzută. Prin combinarea acestui senzor cu o varietate de facilități impresionante, inclusiv acoperire AF de 93%, fotografiere rapidă cu până la 10 cadre pe secundă, atât cu declanșare mecanică, cât și cu declanșare silențioasă, capabilități video 4K diverse și multe altele, Sony a creat o nouă unealtă care oferă tuturor tipurilor de fotografi – de la amatori la profesioniști – posibilitatea de a surprinde conținut în moduri noi și diferite de orice au făcut în trecut.

Calitate ridicată a imaginii full-frame

Noul senzor de imagine cu iluminare din spate Exmor R CMOS de 24.2MP este acompaniat de un front-end LSI care dublează viteza de citire a senzorului de imagine și de un nou motor de procesare a imaginii BIONZ X™ care mărește viteza de procesare de aproximativ 1,8 ori, comparativ cu viteza de pe α7 II. Aceste componente puternice lucrează împreună pentru a permite camerei viteze de declanșare mai mari și un spectru ISO impresionant de 100 – 51200 (care se poate extinde la ISO 50-204800 pentru imaginile statice), pe lângă o îmbunătățire generală a calității imaginii cu 1,5 trepte de expunere[ix]. Camera beneficiază de un interval dinamic de 15 trepteiii la sensibilități scăzute, ceea ce asigură performanță uimitoare indiferent de setările folosite sau de condițiile de declanșare, cu îmbunătățiri semnificative pentru acuratețea tonurilor de piele și a culorilor vibrante ale naturii.

 

Noul model full-frame poate de asemenea să salveze imagini în format RAW de 14 biți[x], inclusiv în modurile de fotografiere în rafală și declanșare silențioasă și este dotat cu un sistem de stabilizare optică pe cinci axe, ceea ce permite timpi de expunere cu până la 5 treptede expunere mai lungi.

Îmbunătățiri pentru viteza de autofocus și performanță

Camera full-frame mirrorless α7 III încorporează un nivel de performanță a autofocusului care a fost îmbunătățit semnificativ comparativ cu α7 II, inclusiv prin adăugarea capabilităților 4D FOCUS™. Noua cameră are 425 de puncte de focalizare cu detecție de contrast care lucrează împreună cu cele 693 de puncte ale sistemului AF de detecție de fază în planul focal pe care l-a împrumutat de la renumitul model α9. Acest sistem inovator pentru autofocus acoperă aproximativ 93% din cadru și asigură focalizare stabilă și urmărirea celor mai dificil de fotografiat subiecte.

Viteza de răspuns a autofocusului și urmărirea subiectului au fost îmbunătățite semnificativ în noua cameră, cu o viteză de focalizare de 2x în condiții de iluminare slabă și o viteză de 2x de urmărire comparativ cu modelul precedent, datorită vitezei mai mari de procesare a senzorului de imagine. Acest lucru permite surprinderea mișcărilor complexe și impredictibile cu o acuratețe și o precizie crescute.

Bine-cunoscuta opțiune Eye AF este de asemenea disponibilă pe noua cameră, chiar și în mod AF-C, ceea ce o face deosebit de utilă în cazul situațiilor în care subiecții se află în întoarcere, privesc în jos sau există alte tipuri de obstrucții. Opțiunea funcționează și atunci când camera α7 III este folosită cu obiectiv Sony A-mount cu adaptorul opțional LA-EA3[xi]. Îmbunătățiri suplimentare pentru flexibilizarea focalizării includ adăugarea unui „joystick” multi-selector care permite mutarea rapidă a punctelor focale, pe lângă opțiunea de focalizare prin atingere, disponibilitatea autofocalizării în modul Focus Magnifier, butonul „AF On” și multe altele.

Viteză pentru a capta toate momentele importante

Noul α7 III este echipat cu un sistem de procesare a imaginii nou care permite fotografierea imaginilor la rezoluție completă cu până la 10 cadre pe secundă în rafală, urmărire AF/AE precisă pentru până la 177 de imagini JPG Standard, 89 de imagini RAW compresate sau 40 de imagini RAW necompresate[xii]. Acest mod de viteză înaltă este disponibil atât cu declanșare mecanică, cât și cu declanșare complet silențioasă, ceea ce aduce un plus semnificativ flexibilității camerei. De asemenea, camera poate declanșa în rafală cu până la 8 cadre pe secundă în modul live view, cu întârzieri minime pentru vizor sau ecranul LCD.

Pentru un plus de confort, în timp ce grupuri mari de imagini surprinse în rafală sunt scrise pe cardul de memorie, multe dintre funcțiile cheie ale camerei rămân disponibile, inclusiv accesul la butoanele „Fn” (Function) și „Menu”, redarea imaginilor și alte câteva meniuri și parametri care includ ratingul imaginilor și alte funcții care facilitează sortarea imaginilor pe loc.

În plus, dacă există lumină fluorescentă sau artificială în mediul în care se fac poze, utilizatorii pot activa funcția Anti-flicker[xiii] care va permite α7 III  să detecteze automat frecvența luminii și să regleze declanșatorul în concordanță pentru a minimiza efectul pe imaginile care sunt surprinse. Acest lucru minimizează orice anomalii la nivelul expunerii sau culorii, întrucât ele pot apărea uneori în susul sau în josul imaginilor surprinse la viteză mare de declanșare.

Materiale video 4K de înaltă calitate

Noul α7 III oferă înregistrare video 4K (la rezoluție 3840×2160 pixeli) pe toată lățimea senzorului de imagine full-frame. În modul video, camera folosește toată puterea de citire a pixelilor, fără efect de îmbinare, pentru a colecta aproximativ 2,4x[xiv] din volumul de date necesar materialelor video 4K, apoi le supra-eșantionează pentru a produce materiale video 4K de înaltă calitate cu detalii și profunzimi de culoare excepționale.

Un profil de imagine HLG (Hybrid Log-Gamma)[xv] de asemenea disponibil pe α7 III, suportă fluxul de lucru Instant HDR, ceea ce le permite televizoarelor compatibile HDR (HLG) să redea conținut 4K HDR la o calitate excepțională. Mai mult, atât S-Log2 și S-Log3 sunt disponibile pentru o flexibilitate mai mare la corecțiile de culoare, împreună cu opțiunea Zebra, asistența Gamma Display și înregistrarea proxy. Camera poate, de asemenea, să înregistreze Full HD la 120 de cadre pe secundă până la 100 Mbps, permițând imaginilor surprinse să fie verificate și editate în fișiere video de mișcare slow motion 4x și 5x, în rezoluție Full HD cu urmarirea autofocusului  (AF Tracking).

Construcție îmbunătățită, design și personalizare

Noua cameră full-frame de la Sony este echipată cu o varietate de funcționalități îmbunătățite care au fost implementate pentru prima dată în α9, apoi în α7R III. Acestea includ sloturi media duble, cu suport al unuia dintre sloturi pentru cardurile de memorie SD UHS-II. Utilizatorii beneficiază de o varietate de opțiuni pentru stocarea conținutului pentru fiecare dintre carduri, inclusiv înregistrare separată JPEG/RAW, înregistrare separată pentru fotografii/video, relay recording și multe altele. Autonomia bateriei a fost extinsă semnificativ –până la 710 cadre per încărcareviii potrivit măsurării după standardul CIPA, oferind cea mai mare autonomie a bateriei din lumevii pentru o cameră Mirrorless. Rezultatele se datorează noii baterii NP-FZ100 din seria Sony Z care oferă o capacitate de aproximativ 2,2 ori mai mare decât capacitatea bateriei NP-FW50 din seria Sony W, utilizată pe α7 II.

Noua cameră încorporează funcționalitatea „My Menu” care permite ca până la 30 de intrări de meniu să fie înregistrate și accesate instantaneu la nevoie. Utilizatorii pot de asemenea să utilizeze, prin intermediul funcțiilor camerei, un sistem de evaluare bazat pe stele în cazul imaginilor statice care permite o vizualizare și evaluare mai rapidă și editarea primelor trei caractere din fișierele imaginilor. În plus, există un total de 81 de funcții care pot fi atribuite celor 11 butoane personalizabile, iar camera este, de asemenea, rezistentă la praf și umezeală[xvi].

α7 III include un ecran cu pornire rapidă Tru-Finder™ XGA OLED, de înaltă rezoluție și contrast, cu o densitate a imaginii de 2.3 milioane de puncte pentru reproduceri precise care imită fidel realitatea. Setările de calitate „Standard” sau „High” sunt de asemenea disponibile pentru vizor și monitor. În plus, camera poate transfera fișierele pe smartphone, tabletă, computer sau serverul FTP cu ajutorul conexiunii Wi-Fi®, oferind în același timp portul SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C™ Terminal pentru o flexibilitate superioară a alimentării cu energie și o viteză mai mare de transfer a imaginilor în timpul folosirii camerei conectate la un calculator.

Modelul α7 III vine, de asemenea, cu noua suită software Sony „Imaging Edge” care extinde capacitățile creative ale întregului proces de surprindere a imaginilor – de la pre-procesare până la post-procesare. „Imaging Edge” oferă trei aplicații pentru PC numite „Remote”, „Viewer” și „Edit”, disponibile gratuit, care suportă fotografierea de la distanță cu ajutorul PC-ului și obținerea de imagini RAW. În noua versiune 1.1, au fost implementate o serie de îmbunătățiri care includ o viteză cu 10%[xvii] mai mare a transferului de date pentru capturarea imaginilor remote de la PC (PC tether shooting) și o îmbunătățire cu aproximativ 65%[xviii] a vitezei de răspuns pentru editarea imaginilor RAW. Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina de suport Imaging Edge.

www.sony.net/disoft/d/.

Camera este de asemenea compatibilă cu o gamă largă de accesorii Sony E-mount, inclusiv BC-QZ1 Battery Charger[xix], VG-C3EM Vertical Grip

Noua α7 III va fi disponibilă în Europa începând cu luna martie 2018 la un preț de aproximativ 2300 euro (doar corpul) sau 2500 de euro într-un kit care include obiectivul SEL2870.

O varietate de articole exclusive și conținut nou surprins cu noua cameră α7 III și cu alte produse Sony α poate fi găsită la www.alphauniverse.com, un site construit pentru a educa și inspira toți fanii și clienții brandului Sony α.

Noul conținut va fi postat de asemenea direct pe Sony Photo Gallery și pe canalul de Youtube Sony Camera Channel.

[i] Aproximativi, efectivi

[ii] Condițiile de testare Sony pentru imaginile statice

[iii] În modul continuu “Hi+”. Viteza maximă depinde de setările camerei.

[iv] Este posibil să apară distorsiuni în cazul subiectelor în mișcare

[v] Standarde CIPA. Doar shake pitch/yaw. Obiectiv Planar T* FE 50mm F1.4 ZA. Expunerea lungă NR oprită.

[vi] Un card de memorie SDHC/SDXC de clasă 10 sau mai mare este necesar pentru înregistrarea filmelor în formatul XAVC S. Un card UHS cu viteză clasa 3 sau mai mare este necesar pentru înregistrări 100 Mbps

[vii] Dintre camerele digitale cu senzor de imagine full-frame. Conform comunicatului de presa din octombrie 2017, pe baza cercetării Sony.

[viii] Standarde CIPA. În cazul folosirii unui monitor LCD. 610 imagini când este folosit viewfinder

[ix] În comparație cu α7 II. Condițiile de testare Sony.

[x] Linitat la 12 biți, în timpul capturării RAW în rafală, expunere BULB sau când expunerea lungă NR este activă.

[xi] Doar cu obiective SSM sau SAM. Cu ajutorul adaptorului LA-EA3. Opțiunea Eye AF nu este disponibilă pentru înregistrare video. AF-C poate fi utilizată doar când sistemul AF “Phase detection” este selectat dar focusul este fixat la primul cadru în timpul fotografierii.

[xii] Mod continuu Hi+. Este necesar un card de memorie SDXC compatibil UHS-II. Condițiile de testare Sony.

 

[xiv] Înregistrare 24p. Aproximativ 1,6 la 30p.

[xv] Conectat la un televizor Sony HDR (HLG) cu ajutorul unui cablu USB pentru vizualizarea conținutului video HDR (HLG).

[xvi] Nu garantăm că e 100% rezistent la apă și umezeală.

[xvii] Viteza de transfer a fost măsurată cu imagini multiple cu ajutorul unui α7 III, SuperSpeed USB Gen 1 (USB 3.1 Gen 1) și fișiere RAW (L: 7952 x l: 5304) + JPG Extra Fine.

[xviii] Măsurat cu procesor Intel® Core™ i7-6700 Processor 3.40GHz, memorie 8GB, OS Windows® 7 Professional și RAW necompresat (α7R III L: 7952 x 5304).

[xix] Nu este inclus în cutie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *