Trucuri simple și rapide pentru calmarea ochilor obosiți

București, 9 martie 2018 – Orele petrecute în fața calculatorului, cititul sau condusul autoturismului pe timpul nopții, stresul în exces și factorii de mediu pot avea efecte negative pentru sănătatea ochilor. Astfel, apare oboseala oculară, problemă frecvent întâlnită care se manifestă printr-o serie de simptome la nivelul ochilor, printre care sensibilitatea la lumină, încețoșarea privirii și înroșirea suprafeței oculare.

Lentiamo, unul dintre cei mai mari retaileri de lentile de contact din Europa, recomandă câteva trucuri simple pentru calmarea rapidă a ochilor obosiți.

Picături oftalmice

Oboseala oculară nu are consecințe grave pe termen lung, dar poate produce neplăceri la nivelul vederii. Ochii obosiți au o capacitate redusă de a forma lacrimi, care au rol în lubrifierea suprafeței ochiului, dar și de a-l feri de infecții. Picăturile de ochi, cunoscute și sub numele de lacrimi artificiale, sunt ideale în astfel de situații, ele hidratând și protejând ochiul de factorii externi.

“Cei care lucrează foarte mult la calculator uită să clipească și apare sindromul ochiului uscat. Persoanele care sunt expuse la un nivel mare de stres sau fac constant eforturi vizuale pentru a-și îndeplini sarcinile pe parcursul zilei au mari șanse să se trezească dimineața cu ochii umflați și roșii. Noi recomadăm utilizarea picăturilor oftalmice pentru descongestionarea ochilor, mai ales în zilele de primăvară și vară, dar și când funcționează aparatul de aer condiționat”, a declarat Cristiana Chiriță, Country Manager Lentiamo România.

Felii de castravete

Cu proprietăți care ajută la iluminarea pielii și calmează ochii roșii și umflați, castravetele reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru oboseala oculară. Cei care vor să își hidrateze rapid ochii trebuie să așeze pe pleope felii subțiri de castravete și să le lase să acționeze aproximativ zece minute, pentru a minimiza iritația resimțită la nivelul ochilor.

Apa rece sau laptele

Ochii roșii și inflamați se pot calma, de asemenea, cu o compresă îmbibată în apă rece. Vasele de sânge se vor comprima, iar roșeața ochilor va dispărea în doar câteva secunde. Pentru a obține rezultatele dorite, este indicat ca apa să fie curată și răcită la frigider în prealabil.

Chiar și laptele este un remediu eficient pentru ochii obosiți. Persoanele care simt iritare la nivelul ochilor pot înmuia două dischete demachiante în lapte și ulterior să le țină pe pleoape aproximativ 15 minute. Acest proces trebuie repetat de 3 ori pe zi, însă la final rezultatele vor fi vizibile, ochii recăpătându-și strălucirea și aspectul tonic, odihnit.

Yoga pentru ochi

Mișcarea are efecte benefice asupra sănătății, inclusiv la nivelul ochilor. Lentiamo le recomandă celor care se confruntă cu simptomele oboselii oculare să facă exerciții simple pentru ochi în fiecare zi, timp de câteva minute. Trasarea unui cerc mare cu privirea, atât în partea dreaptă, cât și în partea stângă timp de un minut este un exercițiu care întărește musculatura oculară și astfel, ochii vor obosi mai greu pe viitor.

“Câteva exerciții pe zi sunt suficiente pentru întărirea musculaturii ochilor. Cei care poartă lentile de contact trebuie să fie totuși atenți, acestea trebuie date jos atunci când își încep antrenamentul”, a adaugat Cristiana Chiriță, Country Manager Lentiamo România.

Despre Lentiamo

Lentiamo este unul dintre cei mai mari retaileri online de lentile de contact din Europa, cu activitate operațională în 15 tări și peste un million de comenzi procesate la nivel global.

Compania a deservit primii clienți în 2008. Gama de produse Lentiamo include peste 1 milion de lentile de contact de la producători precum MAX VUE, Bausch& Lomb, Johnson& Johnson, Alcon sau Cooper Vision.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *