Günter Verheugen, pe scena Microsoft Business Summit

Primele nume confirmate pentru cel mai mare eveniment de business și tehnologie, organizat în noiembrie de Microsoft România

București, 12 iunie 2018

Cea de-a șasea ediție a Microsoft Business Summit, evenimentul anual de tehnologii de business, devenit una dintre cele mai importante întâlniri ale mediului de afaceri din România, va avea loc anul acesta în data de 6 noiembrie, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București. Microsoft Business Summit aduce din nou în fața publicului său unele dintre cele mai importante voci ale procesului de digitalizare ce definește prezentul nostru – cu toate fațetele sale, de la viziuni comerciale ce au reinventat industrii întregi până la transformări sistemice la scară națională și supranațională care redefinesc societatea modernă.

Primele nume anunțate dintre cei ce vor fi prezenți pe scena Microsoft Business Summit sunt Günter Verheugen, fost Comisar European pentru Extindere și Ed Vaizey, fost ministru al Culturii, Comunicațiilor și Industriilor Creative în Marea Britanie.

 

Unul dintre arhitecții extinderii europene – și al modelului curent de funcționare al Uniunii – Günter Verheugen e una dintre vocile respectate în discuția despre aspectele trans-naționale create (și cerute) de o societate globală și conectată. Ca politician ce a deținut poziții cheie în structuri naționale și europene, este unul dintre puținii ce pot vorbi cu autoritatea dată de experiență despre provocările transformărilor la scară istorică: de la național la pan-european, de la protecționism la piețe comune, de la industrial la digital.

Ed Vaizey a deținut poziția de ministru în guvernul Majestății Sale vreme de 6 ani (între 2010 și 2016), cel mai longeviv ministru al Culturii, Comunicațiilor și Industriilor Creative din istoria postului și unul a cărui activitate avea să fie salutată la încheierea mandatului într-o scrisoare deschisă semnată de 150 dintre cele mai mari personalități creative ale Regatului Unit.

Din perspectiva noastră, digitalizarea a ieșit din era promovării și a intrat în era responsabilității. Foruri internaționale de prestigiu și think-tankuri vorbesc tot mai apăsat despre rolul tehnologiei în orice domeniu al vieții, iar mesajul este foarte clar: cine nu o îmbrățișează, riscă să rămână în urmă; în business, în societate, în inovație. Asta este ceea ce ne propunem și prin Microsoft Business Summit: să arătăm, chiar dincolo de brandul și produsele Microsoft, că transformarea digitală este aici, iar într-o lume din ce în ce mai digitală, granițele tradiționale nu mai sunt demult limita de siguranță. Încercăm în fiecare an să aducem voci puternice, care vorbesc din experiență și care au provocat la un moment dat o schimbare majoră. Sperăm ca aceste voci sa se facă auzite de către toate audiențele: oficiale, de business și la nivel personal, de către fiecare membru al societății”, a declarat Gabriela Matei, general manager Microsoft România.

Ediția din 2017 a adus împreună mai bine de 800 de manageri de top reprezentând cele mai dinamice segmente din economia românească, de la agricultură la cel financiar sau IT, 30 de vorbitori și peste 25 de ore de activitate în paralel, împărțite pe mai multe linii de interes.

Gazda evenimentului va fi din nou Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București – o locație devenită deja tradițională, aceasta fiind a treia ediție organizată consecutiv în sălile din inima Bucureștiului. Ziua de 6 noiembrie vine cu conferințe, workshop-uri și seminare care vor condensa impactul global al noilor tehnologii și paradigme digitale asupra modului în care organizațiile se raportează și relaționează cu o economie și o societate aflate într-un proces de transformare continuă.

Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (Nasdaq “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii, dispozitive și soluţii ce ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potenţialul. Pentru mai multe informaţii, noutăţi şi perspective de la Microsoft, vă rugăm să vizitaţi Microsoft News Center la adresa http://news.microsoft.com.

Notă către editori: Link-urile web, numerele de telefon și titlurile erau corecte la data publicării, însă este posibil să se fi modificat între timp. Pentru suport suplimentar, jurnaliştii şi analiştii pot contacta echipa Microsoft de răspuns rapid sau alte contacte din cele enumerate la adresa https://news.microsoft.com/ro-ro/pr-contacts/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *