Sugestii pentru alegerea unui controler solar de incarcare PWM

Inainte de a alege orice controler solar si in special un controler solar de incarcare PWM este necesar sa intelegi exact cum functioneaza un astfel de element constitutiv al sistemelor solare fotovoltaice. In esenta, indiferent de marca controlerului solar pe care il cumperi, el preia energia electrica de la panourile solare si o trimite mai departe la bateria care stocheaza energia pentru folosire ulterioara.

Controlerele solare de incarcare fac deci in primul rand urmatorul lucru: controleaza incarcarea bateriei, in sensul ca se asigura ca primeste cat mai multa energie, destula cat sa se incarce corepunzator si nu prea multa, pentru ca altfel se poate ajunge la supraincarcarea bateriei.

Ce mai simplu tip de controler este cel standard, un fel de intrerupator sau releu care poate sa opreasca energia spre baterie imediat ce aceasta este incarcata, pentru evitarea supraincarcarii. Dar, sunt controlere care fac mai mult, iar urmatorul pe lista ca accesibilitate e controlerul solar de incarcare PWM. PWM vine de la Pulse Width Modulation, adica foloseste ceea ce se numeste modulatie de puls si este putin mai sofisticat decat un controler standard, iar pretul pentru un astfel de aparat este de cele mai multe ori foarte accesibil.

Daca ai nevoie de un controler solar pentru un sistem fotovoltaic, nu are sens sa iti cumperi unul standard, pentru ca diferenta de pret intre un controler standard si unul PWM nu este mare. Iar pentru bani mai multi, oricum exista controlerele MPPT, care insa sunt si mult mai sofisticate si ofera tot felul de functii aditionale. Insa nu asta e cel mai important, pentru ca de multe ori nu ai nevoie de acele functii, iar in acest caz pretul mare nu este justificat.

Un controler solar de incarcare PWM trimite o serie de impulsuri catre baterie din momentul in care aceasta este incarcata, pentru a regla nivelul tensiunii si a evita supraincarcarea.

Un controler solar de incarcare PWM sau orice al tip de astfel de controler este necesar in orice sistem fotovoltaic care foloseste baterii. Daca ai si tu nevoie de un controler solar de incarcare PWM, poti apela cu incredere la magazinul online E-acumulatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *