Razer este partenerul oficial de sporturi electronice al SEA Games 2019

Razer și SEA Games 2019 scriu istorie, transformând sporturile electronice în sporturi medaliate în mod oficial

BUCUREȘTI, 28 noiembrie 2018 – RazerTM, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a anunțat că va fi partenerul oficial pe partea de sporturi electronice al evenimentului 2019 Southeast Asian Games (SEA Games 2019), o competiție sportivă internațională la care participă reprezentanți ai 11 țări. SEA Games 2019 este primul eveniment la nivel mondial în cadrul căruia jocurile electronice sunt recunoscute ca un sport medaliat oficial.

Razer este cel mai mare brand de sporturi electronice din lume, iar în momentul de față oferă suport pentru 18 echipe cu campioni provenind din 25 de țări.  Jucătorii profesioniști din Team Razer au câștigat în cadrul competițiilor din ultimii doi ani peste 10 milioane de dolari, fără a include în calcul premiile acordate sub formă de produse. Razer are peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați, care folosesc ecosistemul alcătuit din produse și servicii de gaming ultra-performante.

Sporturile electronice recunoscute oficial ca sporturi medaliate

Pe parcursul ultimului an, co-fondatorul și CEO-ul Razer, Min-Liang Tan, a fost liderul efortului de a ridica sporturile electronice la nivelul de sporturi medaliate oficial în cadrul SEA Games 2019. O delegație Razer condusă de Tan s-a întâlnit în multiple rânduri cu Comitetul Filipinez de Organizare a Jocurilor SEA (Philippine SEA Games Organizing Committee – PhilSGOC) și cu Comitetul Olimpic Filipinez (Philippine Olympic Committee – POC) pentru a ajunge la o înțelegere privind acest obiectiv.

Anunțul despre această realizare reprezintă rezultatul eforturilor Razer întreprinse la nivel global pentru elevarea statutului sporturilor electronice. Razer este unul dintre cele mai ambițioase branduri din cadrul competițiilor de gaming, ocupând poziția de lider de piață datorită încrederii acordate de jucătorii profesioniști din întreaga lume produselor sale.

La ora actuală sporturile electronice reprezintă o opțiune de divertisment și o aspirație de carieră pentru tineret, în special pentru membrii generației „millennials”. Există peste 2,3 miliarde de jucători la nivel global, iar 71% dintre „millennials” se mândresc cu faptul că sunt gameri. Conform unor estimări, audiența sporturilor electronice la nivel global va ajunge la 276 de milioane de indivizi până în 2022, iar industria esports va depăși un miliard de dolari anul următor.

Includerea sporturilor electronice în rândul sporturilor medaliate în mod oficial reprezintă un pas important în legitimizarea gamingului profesionist ca sport recunoscut la nivel mondial, adresându-se astfel unei noi generații de fani ai gamingului.

„Filipinele sunt prima țară care să organizeze competiții de sporturi electronice ca sport medaliat oficial. Acest lucru conferă credibilitate gamingului profesionist și îl aduce la nivelul sporturilor care se bucură de competiții internaționale, angrenând o nouă generație de fani”, a declarat Alan Peter Cayetano, Directorul PhilSGOC. „Razer este nu doar un pionier, dar și un promotor înfocat al sporturilor electronice, nici că ne-am putea dori un partener mai potrivit pentru această întreprindere istorică,” a adăugat Cayetano.

Razer partener oficial al SEA Games 2019

Ca partener oficial pe partea de sporturi electronice al SEA Games 2019, Razer se va folosi de experiența din domeniul gamingului profesionist, precum și de ecosistemul său de componente hardware pentru a asigura suportul necesar turneelor de sporturi electronice din cadrul evenimentului.

Acest suport include facilitarea dialogului dintre PhilSGOC și diferiți publisheri de gaming pentru a alege jocurile care vor fi incluse în calendarul de competiții din SEA Games. Lista finală a jocurilor care vor avea parte de campionate în cadrul SEA Games 2019 va fi dezvăluită în următoarele luni.

Mai mult, Razer se va implica în alcătuirea echipei de sporturi electronice Team Philippines, care va reprezenta țara gazdă de-a lungul competițiilor.

„Sporturile electronice reprezintă esența Razer încă din momentul înființării, compania oferind suport pentru evenimente globale, turnee, echipe și jucători profesioniști, pe care i-a tratat ca pe orice alți atleți, de mai bine de 15 ani” a declarat co-fondatorul și CEO-ul Razer, Min-Liang Tan. „Spiritul sportiv și cel de luptător demonstrate în cadrul gamingului profesionist nu sunt cu nimic mai prejos decât cele manifestate în alte competiții sportive, iar Razer a luptat din greu pentru includerea acestuia în evenimente sportive internaționale precum SEA Games 2019.”

Planificarea unui calendar de competiții variat

Razer și PhilSGOC sunt deja în discuții cu unele dintre cele mai mari branduri din gaming, colaborând pentru a aduce o selecție de jocuri care să fie pe placul fanilor tuturor genurilor.

Primul partener de gaming anunțat de Razer și PhilSGOC care vor participa la SEA Games 2019 este Moonton, publisher-ul deosebit de popularului joc pentru mobile, Mobile Legends: Bang Bang.

Justin Yuan, CEO și co-fondator al Moonton Games a declarat: „SEA Games 2019 este platforma perfectă pentru a propulsa Mobile Legends: Bang Bang în liga profesionistă, datorită grupului numeros de suporteri din regiune, dar și a populației tinere, cu mulți reprezentanți ai generației de millennials. Rolul lui Razer de partener oficial pe partea de sporturi electronice reprezintă  asigurarea necesară că turneele vor fi fenomenale. Suntem încântați să urmărim confruntările dintre cei mai buni jucători de Mobile Legends: Bang Bang din Asia de Sud-Est.”

Alți parteneri vor fi anunțați odată cu evoluția discuțiilor purtate. Publisherii de jocuri, jucătorii profesioniști aspiranți și toți membrii comunității sunt încurajați să profite de ocazie și să participe la acest eveniment de sporturi electronice care se va înscrie în cărțile de istorie. Pentru mai multe detalii și noutăți vizitați: http://razer.com/sea-games-2019/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *