Noile obiective pentru strategia de brand dual ale celor de la Huawei si HONOR

Directorul executiv al Huawei Consumer BG, Richard Yu, a anuntat recent pe un cont de socializare urmatoarele mari obiective ale companiei.

Sunt in numar de 3 si nu sunt tocmai de trecut cu vederea de concurenta.

  • Huawei are in plan sa devina cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial
  • Brand-ul HONOR o sa devina al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri din China si al patrulea la nivel mondial.
  • HONOR va primi un sprijin considerabil din partea companiei din punctul de vedere al dezvoltarii produselor de ultima generatie, investind in continuare in noi inovatii tehnologice, distributia canalelor si strategiilor de retail, fiind mentinuta in acelasi timp si o strategie ferma de brand dual intre numele HONOR si Huawei.

Toate aceste lucruri vin dupa ce in 2012 Richard Yu stabilise mai multe obiective strategice care au fost pana in momentul de fata indeplinite cu succes.

  1. Acestia au reusit transformarea de la un simplu operator ODM fara brand, la un brand OEM independent
  2. Upgrade de la terminale low-end la mid si high-end
  3. Stoparea vanzarilor smartphone-urilor ultra-low-end cu volum mare de vanzari si cu un profit redus
  4. Integrarea procesorului quad-core HiSilicon si cipului Balong
  5. Extinderea afaceri in sectorul comertului electronic
  6. Proiectarea unei experiente de utilizator Emotion UI
  7. Tranformarea intr-unul dintre cei mai importanti jucatori de top din industria globala de hardware

Veniturile Huawei o data cu toate aceste modificari, au crescut constant, cea mai mare crestere fiind inregistrata din 2018 de aproximativ 45.1% comparativ cu anul precendent.

De asemenea si HONOR si-a consolidat cu mult pozitia de lider avand o crestere considerabila chiar si in ciuda recesiuni globale. Desi piata smartphone-urilor a inregistrat o scadere de 3.1% in primele 3 trimestre ale anului trecut, HONOR s-a mentinut pe pozitii si a rezistat extrem de bine avand o crestere de 27.1%

In ceea ce priveste vanzarile internationale pentru anul 2018, HONOR a inregistrat o crestere de peste 170%, comparativ cu 2017. In plus, in anul 2018, fata de anul trecut acestia au inregistrat o vanzare in crestere cu 29.4 de procente.

La noi in tara, brand-ul HONOR in decurs de 3 ani s-a pozitionat in top 5 iar in decursul ultimilor 5 ani, s-a pozitionat in top 3.

Noi parteneriate cu Orange si eMAG s-au conturat cu cei de la HONOR prin care dispozitive de ultima generatie devin accesibile consumatorilor de la noi.

HONOR a lansat in acest an si o noua serie de tehnologii care reprezinta dovada pozitiei de pionier a marcii in aceasta industrie. Aceste tehnologii sunt: TOF 3D, Display All-View si bineinteles tehnologia 5G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *