Companiile europene apelează la IBM AI și Hybrid Cloud pentru a trece la următorul capitol al transformării digitale în industria auto

Creative glowing digital car on black background. Transport and design concept. 3D Rendering

Volkswagen, Moovster și Vinturas colaborează cu IBM pentru a asigura o înțelegere mai profundă a business-ului  pe întreg lanțul  valoric al industriei auto

  IBM (NYSE: IBM) a anunțat astăzi colaborările cu următoarele companii europene – Volkswagen (Germania), Moovster (Germania) și Vinturas (Olanda) – care ar putea redefini viitorul acestor industrii auto, prin AI și Cloud Hibrid.

„Relația noastră cu vehiculele și modul în care experimentăm mobilitatea s-ar putea schimba drastic în următorii zece ani.”, a declarat Dirk Wollschlaeger, director general Global Automotive, Aerospace & Defense Industries, IBM. „AI și Cloud-ul Hibrid sunt percepute ca fiind factori-cheie pentru evoluția modelelor de business si a relațiilor cu șoferii, ce implică servicii digitale personalizate integrate în interiorul vehiculului și în jurul acestuia.”

Un sondaj efectuat de IBM în septembrie 2017, în rândul directorilor din industria auto din întreaga lume, a arătat că 73% dintre cei chestionați consideră că va trebui ca viitoarele servicii de mobilitate să fie create împreună cu consumatorii, deoarece tehnologiile digitale redefinesc relația pe care o avem cu vehiculele noastre. IBM lucrează la introducerea soluțiilor de Cloud Hibrid și AI – inclusiv IoT și Blockchain – în industria auto, care să stimuleze reinventarea digitală a acestora.

IBM anunță colaborările în curs de dezvoltare

Volkswagen Sachsen GmbH din Zwickau, Germania, susține îndeplinirea angajamentului Grupului Volkswagen de a vinde anual mai mult de un milion de vehicule electrice până în 2025. VW Sachsen colaborează cu IBM pentru implementarea SAP S/4HANA™, care servește ca pilot pentru eficientizarea activității financiare la nivel global pentru brandul Volkswagen Passenger Cars.

Moovster, startup-ul de mobilitate și inteligență artificială cu sediul în München, a dezvoltat o nouă platformă Mobility-as-a-Service pentru angajatori, angajați, cetățeni și orașe inteligente care doresc să contribuie la dezvoltarea mobilității în orașele mari. Moovster face mobilitatea de zi cu zi mai flexibilă, economisește banii utilizatorilor și recompensează susținerea unei mobilități durabile și sănătoase. Soluția Moovster pentru orașele din ce în ce mai aglomerate este motivarea utilizatorilor de a alege opțiuni alternative de transport cum ar fi bicicleta personală, scuterul electric, ofertele de sharing sau transportul public. Soluția rulează în Cloud-ul IBM. Mai multe detalii pe getmoovster.com.

Vinturas, o companie de logistică auto din Olanda, utilizează tehnologiile IBM Blockchain pentru a ajuta la îmbunătățirea experienței achiziționării unei mașini noi sau second-hand. Utilizând blockchain pentru înlocuirea sistemelor anterioare pe suport hârtie, platforma Vinturas va crea o mai mare transparență și eficiență în circulația vehiculelor între producători, dealeri și companii de leasing, ajutând la sporirea încrederii cumpărătorilor și reducând TVA-ul, kilometrajul și frauda privind taxele la import, care costă miliarde de dolari în Europa în fiecare an.

Alte exemple recente despre modul în care industria utilizează tehnologiile IBM Cloud și AI pentru a-și schimba metodele de lucru includ:

Elaphe Propulsion Technologies din Slovenia a selectat IBM Cloud pentru a accesa tehnologiile IBM Internet of Things (IoT) și pentru a contribui la îmbunătățirea siguranței vehiculelor electrice și hibride autonome și conectate, de generație viitoare. Cu IBM Cloud, Elaphe poate analiza informații în timp real despre condițiile de condus și performanța vehiculului, pentru a genera informații valoroase care să ajute la dezvoltarea și operarea vehiculelor, care utilizează sistemele de propulsie de tip in-wheel ale companiei.

Audi UK a ales BBH și IBM iX pentru a dezvolta o nouă experiență de brand digitală, reînnoind toate punctele de contact digitale pe diferite canale Audi. IBM iX și BBH lucrează împreună îmbinând strategia, creativitatea și tehnologia, pentru a sprijini reinventarea digitală a Audi UK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *