AMD lansează noi plăci video, precum și procesorul vârf de gamă Ryzen 9 3950X

AMD-logo

În cadrul evenimentului „Next Horizon Gaming”, care a avut loc în timpul conferinței E3 2019, Președintele și CEO-ul AMD, Dr. Lisa Su, a anunțat următoarea generație de platforme pentru gaming-ul pe PC din portofoliul companiei, aducând în lumina reflectoarelor noi nivele de performanță și eficiență.

AMD lansează plăcile video Radeon RX 5700 XT și RX 5700, împreună cu vârful de gamă AMD Ryzen 9 3950X, primul procesor mainstrem pentru sistemele desktop care dispune de 16 nuclee.

Descoperă noile plăci video AMD Radeon RX 5700 XT și RX 5700:

  • Fiind construite pe baza unui proces de fabricație de 7nm, împreună cu noua arhitectură de gaming AMD RDNA, care livrează o performanță-per-clock cu 1.25X mai ridicată și o eficiență de performanță-per-watt cu 1.5X mai mare decât în cazul generației anterioare, Radeon RX 5700 XT și RX 5700 performează în ceea ce privește gamingul în 1440p.
  • Noua familie de produse include și ediția aniversară AMD 50 a plăcii video Radeon RX 5700 XT, care oferă o performanță mai bună în overclocking, precum și semnătura CEO-ului AMD, Dr. Lisa Su, pe exteriorul acesteia.

Primul procesor mainstream de 16 nuclee din lume, destinat sistemelor desktop:

  • AMD anunță cel mai puternic membru al generației a 3-a de procesoare Ryzen, vârful de gamă AMD Ryzen 9 3950X.
  • Având în dotare 16 nuclee și 32 de fire de execuție, care funcționează la o frecvență de 4.7GHz, cel mai puternic CPU mainstream al AMD a stabilit deja recorduri multiple de performanță. Procesorul Ryzen 9 3950X deține prima poziție la două categorii foarte importante: cea mai ridicată performanță pentru un procesor cu 16 nuclee și cea mai îridicată performanță pentru un CPU cu socket mainstream.
  • A treia generație de procesoare AMD Ryzen va fi disponibilă publicului larg pe 7 iulie 2019, iar procesorul vârf de gamă Ryzen 9 3950X va fi disponibil în magazine în luna septembrie 2019, la un preț recomandat de 749 dolari.

În cadrul evenimentului de lansare, Dr. Su a fost acompaniată pe scenă de creatorul The Game Awards, Geoff Keighley, precum și de lideri ai industriei mondiale de jocuri și tehnologie, precum: Președintele The Coalition Studio, Rod Ferguson; Directorul Tehnic The Coalition Studio, Mike Rayner; Președintele, CEO-ul și Cofondatorul Gearbox Software, Randy Pitchford; CEO-ul și Cofondatorul Ubisoft, Yves Guillemot; Producătorul Executiv al Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint by Ubisoft, Nouredine Abboud și Vicepreședintele Departamentului „Grafică” din cadrul Unity Technologies, Natalya Tatarchuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *