Somnul este mai profund cu salteaua potrivita!

De ceva vreme imi era foarte greu sa savurez cele 8 ore de somn, datorita faptului ca vechea saltea ma incomoda mereu. Arcurile incepusera sa iasa prin material si atunci mi-am dat seama ca este timpul sa cumpar o alta saltea.

Din fericire am avut parte de cele mai bune sfaturi din partea prietenilor si am fost indrumat spre magazinul cu mobila Ghencea.

Site-ul lor mobila-ghencea.ro ofera o gama foarte vasta de saltele din care clientii pot sa aleaga, iar produsele difera in dimensiuni si preturi. Pentru mine, o saltea ideala este modelul Saltea Max confort Memory Plus 140 x 200 cm, pe care l-am si cumparat.

Din descrieri, am aflat ca salteaua Max Confort memory Plus este conceputa sa raspunda optim formei şi greutatii corpului combinand astfel spuma vascoelastica (Memory foam), cu miezul elastic cu arcuri, de tip bonnel, din sarma de otel carbon de inalta calitate.

Salteaua este realizata pe plasa de arcuri tip Bonell bitronconice asamblate (miez elastic), cu diametru de 86 mm fabricat din sarma otel carbon 2,2mm. Peste plasa de arcuri (miez elastic) pe ambele fete este pus un covor din fibre vegetale impaslite pe suport textil (pasla thermofelt 1200 g/m2) acesta fiind lipit cu o rasina speciala ecologica conform standardelor UE. Spuma poliuretanica are densitate 30 grosime 2cm si respectiv 1 cm, lipita cu aceeasi rasina pe ambele fete peste pasla thermofelt. Materialul exterior este din bumbac si polyester, matlasat impreuna cu un covor de vatelina thermobonding (320gr/mp) aflat intre spuma poliuretanica si acesta. La suprafata folosita pentru dormit este adaugata, pentru maximum de confort si fiabilitate, o protectie fabricata din spuma poliuretanica cu densitate 30 si 3 cm, plus spuma poliuretanica cu memorie (viscoelastica) 5cm, ce poate lua forma corpului in functie de greutate si caldura, capitonata cu vatelina si material din bumbac. Cantul saltelei si interiorul miezului elastic este, de asemenea, intarit de jur imprejur cu spuma poliuretanica (burete) densitate 30 si grosime 5 cm pentru evitarea deformarii in timp a plasei de arcuri (miez elastic).

Desi pentru multi salteaua pe care dorm nu reprezinta un aspect important, din punctul meu de vedere este un detaliu foarte important atunci cand cautam somnul odihnitor de altadata.

O saltea de calitate nu numai ca te va invita sa dormi mai profund, insa iti va permite si o pozitie corecta a coloanei vertebrale in timpul somnului. Multi medici chiar recomanda achizitionarea unei saltele de calitate superioara datorita acestui motiv. La fel ca si in discursul scaunului de birou, o saltea corespunzatoare iti va permite o pozitie care sa nu solicite coloana intr-un mod negativ. De asemenea, si materialele din care este fabricata salteaua joaca un rol crucial. De exemplu, o saltea cu invelis din bumbac, nu va permite corpului sa se irite sau sa transpire. Acest lucru este testat de mine si pot sa confirm ca o saltea mai scumpa merita investitia, deoarece pe termen lung veti simti beneficiile.

Magaiznul mobila-ghencea.ro ofera saltele de calitate superioara, iar preturile nu sunt deloc mari!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *