Un sistem fotovoltaic te poate ajuta sa economisesti!

In ziua de astazi trebuie sa fii mereu cu un pas inaintea companiilor de electricitate. Preturile fluctueaza in fiecare an, iar asta face ca factura utilizatorului sa fie mereu diferita de la an la an. In ultimul timp, s-au inregistrat cresteri anormale ale facturilor de energie electrica, motiv pentru care tot mai multi aleg energia produsa de soare.

Cei care si-au instalat deja un sistem fotovoltaic au amortizat costurile deja din a 3-a luna de iarna, deoarece un sistem fotovoltaic eficient poate asigura energia pentru intreaga casa. E-acumulatori.ro este magazinul care comercializeaza astfel de produse la preturi de exceptie.

Celulele solare fotovoltaice din panourile dvs. solare sunt mecanismele care transforma lumina solara in energie. Cand instalati panouri solare pe casa dvs., celulele fotovoltaice transforma lumina solara in curent continuu (CC) si un invertor conectat la sistem este ceea ce transforma curentul direct in curent alternativ (AC) – care este tipul de curent necesar pentru a alimenta aparatele din casa dvs. Aceasta energie electrica trece prin cutia panoului electric, la fel ca energia electrica pe care o obtineti de la retea, si puteti furniza energie solara intregii locuinte.

Majoritatea sistemelor de energie solara rezidentiala sunt inca conectate la retea. Acest lucru este necesar pentru a permite electricitate neintrerupta in ocazii in care nu aveti suficienta energie solara pentru a continua sa va alimentati casa (de exemplu, in zilele innorate sau in timpul noptii). Daca generati suficienta energie din panourile solare, astfel incat sa va ramana energie „suplimentara”, aceasta va reveni la retea si veti obtine credit pentru aceasta contributie de energie. Denumit „contorizare neta”, acest transfer de energie electrica permite unor clienti sa mentina in continuare o factura electrica de 0 Lei, chiar si atunci cand folosesc energia companiei de utilitati de la retea. Cand vine vorba de procesul de conversie a energiei solare, soarele elibereaza fotoni. Cand aceasta lumina solara loveste metalul cu semi-conductor al panourilor fotovoltaice, electronii sunt eliberati, ceea ce creeaza curent electric direct. Panourile solare sunt formate din sute de celule fotovoltaice, care sunt cel mai adesea compuse din siliciu ca semiconductor.

Generarea de energie electrica se bazeaza pe crearea unui camp electric. Un camp electric este creat atunci cand interactioneaza sarcini opuse (similar cu polii unui magnet). Siliciul din panouri degaja energie pozitiva si negativa pentru a crea acest camp electric. Cand lumina soarelui loveste celulele, electronii sunt eliberati de miscarea atomilor. Interactiunea dintre fotonii eliberati de soare si electronii eliberati din celula solara este ceea ce creeaza curentul direct al electricitatii. Placile de conductor metalice situate in cadrul panoului solar sunt mecanismele utilizate pentru a permite curentului electric sa circule prin fire. Odata ce treceti liber prin fire, curentul va va alimenta casa, ca si alte surse de electricitate.

Principiul folosit de un sistem fotovoltaic este destul de complex si de aceea trebuie sa fie cumparat de la un magazin de specialitate precum e-acumulatori.ro. Magazinul are de oferit o multime de produse de cea mai buna calitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *