Beneficiile unui sistem de panouri fotovoltaice pentru o casa de vacanta

Din ce in ce mai multe persoane aleg sa isi monteze sisteme de panouri fotovoltaice pe acoperisul casei in care locuiesc pentru a contribui in mod direct la protectia mediului. Iar acesta este un lucru foarte bun, avand in vedere efectele devastatoare ale incalzirii globale. Panourile fotovoltaice nu sunt eficiente doar in cazul in care sunt montate pe case in care se locuieste pe tot parcursul anului. Acestea ofera foarte multe beneficii si cand sunt instalate pe case de vacanta din diverse locatii.

Sunt multe persoane, mai ales la noi in tara, care detin case de vacanta la munte. In aceste zone este destul de greu sa beneficiezi de electricitate furnizata de reteaua nationala. Acesta este unul dintre cazurile in care instalarea unul sistem de panouri fotovoltaice off grid te va ajuta sa ai energia electrica necesara perioadei pe care o vei petrece la cabana.

Sistemele de panouri fotovoltaice off grid sunt acele tipuri de panouri care functioneaza fara sa fie legate la reteaua nationala. Acestea sunt montate pe acoperisul casei si vin insotite de baterii care stocheaza energia electrica generata. Sistemele off grid, functioneaza la fel ca si cele on grid, singura diferenta fiind faptul ca sistemele on grid sunt legate la reteaua nationala. Iar in cazul acestora, in momentul in care energia electrica generata de panouri este consumata, beneficiarul primeste energie automat de la reteaua nationala.

In ceea ce priveste sistemele de panouri fotovoltaice off grid, acestea nefiind legate la retea ai posibilitatea sa consumi doar energia inmagazinata in baterii. Pe parcursul intregii zile, panourile inmagazineaza energia primita de la soare, si o stocheaza. Iar in momentul in care tu ai nevoie sa folosesti un aparat care functioneaza cu energie electrica, bateria va furniza acea energie.

Unul dintre avantajele semnificative ale sistemului de panouri fotovoltaice off grid este faptul ca acesta functioneaza si iti furnizeaza necesarul de energie fara a fi legat la reteaua nationala. Astfel, ai posibilitatea sa ai curent electric in orice colt al tarii, fara sa fii nevoit sa platesti pentru a aduce cablurile din retea pana aproape de casa ta de vacanta.

In cazul in care ai o casa de vacanta la munte, va trebui sa te asiguri ca in jurul casei sau in jurul locului unde urmeaza sa fie montate panourile nu sunt copaci inalti, care sa tina umbra acestora. La fel ca si panourile on grid, si panourile off grid functioneaza cu ajutorul luminii solare si nu cu ajutorul caldurii emanate de acesta. Ceea ce inseama ca este indicat sa fie montate pe partea pe care soarele bate cea mai lunga perioada a zilei. Si de asemenea este indicat sa nu fie in jurul sistemului copaci sau alte obiecte care sa le tina umbra.

In cazul in care ai si tu o casa de vacanta si cauti o sursa alternativa de energie elctrica, achizitioneaza cu incredere un sistem de panouri fotovoltaice off grid. Cu ajutorul unui asemenea sistem vei putea sa beneficiezi de energie electrica indiferent de locul in care se afla casa ta de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *