Un accesoriu care nu poate lipsi din masina ta!

Cand pornesti la drum cu masina sunt multe accesorii care nu pot sa iti lipseasca din portbagaj, iar un redresor auto este unul dintre acele lucruri. Magazinul e-acumulatori.ro are o multime de redresoare auto la preturi pentru toate bugetele.

Un redresor auto este un dispozitiv electric care transforma curentul alternativ in curent continuu. Procedeul poarta numele de redresare. Orice sofer responsabil ar trebui sa aiba in garaj un redresor auto, acesta fiind util atunci cand temperaturile cu minus duc la descarcarea bateriei.

Fiind util mai ales in anotimpul rece, redresorul te poate salva atunci cand nimeni nu este in preajma pentru a-ti oferi o incarcare a bateriei auto.

Pentru a nu utiliza incorect acest echipament, cel mai bine este sa acorzi atentie instructiunilor venite din partea producatorilor si a comerciantilor. In functie de model si de bateria auto, exista mai multe sfaturi folositoare pe care ar trebui sa le urmezi.

Iata cateva idei generale de utilizare a unui redresor auto:

Atunci cand e necesar sa redresezi bateria, trebuie sa demontezi acumulatorul auto, avand grija sa nu atingi clemele de partile metalice ale caroseriei (altfel risti sa provoci scurtcircuite). Este indicat sa scoti intai clema bornei +.

Redresorul poate avea mai multe pozitii de incarcare. El trebuie fixat in functie de recomandarea producatorului.

Urmeaza sa pui redresorul in priza sau il cuplezi la o sursa de energie. Fixeaza cu grija bornele la clestii corespunzatori ai redresorului (– la – si + la +), pe rand, tinand clestii de partea izolata.

Cand acumulatorul este incarcat, se scot pe rand clestii acelui redresor auto, tinandu-i de partea izolata, apoi se scoate redresorul din priza.

Apoi monteaza bateria pe masina (este obligatoriu ca ultima sa fie montata borna +). Verifica contactele astfel incat sa fie ferme.

Un produs foarte bun din aceasta categorie se numeste GYS Batium 7-12 si poate fi achizitionat de pe site-ul e-acumulatori.ro! GYS Batium 7-12 este un incarcator inteligent automat cu un microprocesor care analizeaza in mod constant starea bateriei si reglementeaza incarcarea in functie de nevoile bateriei. Acest incarcator are un timp de incarcare de 50% mai scurt, comparativ cu un incarcator traditional. Batium asigura o incarcare foarte rapida si in conditii de siguranta prin furnizarea unui curent mediu constant in timpul fazei de impuls.

Acest acumulator este usor de folosit, deoarece toate instructiunile vin odata cu produsul si este usor de depozitat in portbagajul autovehicolului. Cu GYS Batium 7-12 niciun sofer nu va mai ramane cu bateria descarcata, deoarece acest redresor este facut sa reziste si sa actioneze rapid!

Daca o baterie auto necesita redresare, trebuie sa existe un motiv pentru aceasta. Daca nu am circulat cu masina o perioada, daca am circulat numai pe distante scurte, daca am uitat farurile sau pozitiile aprinse, daca aseara pisica s-a jucat pe masina si a pornit alarma de cincizeci de ori, daca am ascultat timp de cateva ore bune muzica cu motorul oprit sau daca am facut niste reglaje din cauza carora a trebuit sa dam multe chei, ideea redresarii este una buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *