Aflat tot ce ai nevoie despre filtre pneumatice

Magazinul online ph-t.ro este locul unde specialsitii vin sa se aprovizioneze, deoarece acest furnizor are totul pe stoc, indiferent daca un client are nevoie de filtre pneumatice, motoare sau cilindri.

De ce sa folosesti un filtru de aer comprimat?

Procesele industriale de inalta precizie trebuie sa fie lipsite de contaminanti. La fel ca atunci cand introduceti un filtru de hartie in expresor pentru a obtine o cafea curata, perfect filtrata si fara resturi, echipamentul dvs. pneumatic (supapa sau cilindrul) are nevoie de un filtru de aer comprimat pentru a functiona cu aer fara particule, aerosoli de ulei sau alti lubrifianti.

Intr-adevar, aerul comprimat creste concentratia pe m3 de particule prezente in atmosfera. Aerul care iese dintr-un compresor este, de asemenea, incarcat cu alti contaminanti (praf, rugina, ulei, apa etc.).

Pentru a obtine cea mai pura calitate a aerului posibil, filtrele trebuie sa fie conectate la fluxul de aer pentru a captura impuritatile inainte de a contamina sistemul.

Prin urmare, instalarea filtrului de aer comprimat corect va evita:

-deteriorarea echipamentele scumpe (coroziunea componentelor metalice, blocarea supapelor si conductelor etc.);

-contaminanarea produsele (in special in industria alimentara, farmaceutica si medicala);

-modificarea performantei sau duratei de serviciu a altor componente de manipulare a aerului;

-timpul de inactivitate neprevazut din cauza defectiunilor;

-necesitatile de intretinere a echipamentelor.

Cum sa alegeti un filtru de aer comprimat?

Inainte de a alege filtrul de aer comprimat, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte:

Marimea particulelor care trebuie filtrate. Exista filtre universale standard care elimina particulele intre 5 si 40 microni. Filtrele care elimina particulele mai mici de 1 micron exista, de asemenea, insa sunt destinate in special echipamentelor din industria farmaceutica si alimentara.

Fluxul si caderea de presiune (sau caderea de presiune). Filtrele exista in dimensiuni diferite, care depind de fluxurile care trebuie gestionate. Aceste fluxuri pot merge pana la 1.700 Nm³ / h.

Pentru a selecta dimensiunea potrivita, trebuie sa determinati caderea maxima de presiune suportata de filtru. Pentru aceasta, consultati caderea de presiune fata de curbele de curgere furnizate de producatori. Pentru o functionare optima, se recomanda evitarea caderilor de presiune mai mari de 5 psi.

Temperatura

La ce temperatura va functiona filtrul dvs. de aer comprimat?

Filtre de inalta performanta exista pentru temperaturi ridicate (peste 450 ° C).

Standarde de mediu

Filtrele de aer comprimat sunt supuse ISO 8573 care specifica clasele de puritate a aerului comprimat in ceea ce priveste prezenta particulelor, a apei si a uleiului, indiferent de amplasarea lor in sistemul de aer comprimat.

Acest standard ofera, de asemenea, informatii generale despre poluantii prezenti in sistemele de aer comprimat si se refera la alte parti ale ISO 8573 in ceea ce priveste masurarea puritatii aerului comprimat sau specificarea cerintelor puritatii aerului comprimat. ISO 8573-1: 2010 identifica in final poluantii gazosi si microbiologici.

Care sunt tipurile de filtre de aer comprimat?

Exista diferite filtre pentru a elimina diferitele tipuri de contaminanti. Filtre de particule  indeparteaza particule precum praful, murdaria, polenul etc. Ele indeparteaza 99% din particulele prezente in aer avand un diametru de 0,3 micrometru.

La magazinul ph-t.ro veti gasi o gama diversificata de filtre pneumatice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *