CUM TEHNOLOGIA A IMBUNATATIT SIGURANTA PRESEDINTIEI BULGARE A CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE

Logo Milestone

Ministerul de interne al Bulgariei si Municipalitatea Sofiei in parteneriat cu Milestone Systems au creat un sistem integrat de securitate automatizat pentru imbunatatirea sigurantei publice in timpul presedintiei bulgare din 2018 a Consiliului Uniunii Europene. Succesul proiectului denumit Sofia Safe City a dus la implementarea sa la nivel national si a fost prezentat spre a fi luat in considerare de catre alte viitoare orase gazda ale Consiliului Presedintiei UE.

Copenhaga, 13 Februarie 2020 – Ministerul de Interne (MAI) este una dintre cele mai mari si mai complexe institutii din sectorul public din Bulgaria, responsabila cu pastrarea sigurantei si securitatii frontierelor si a cetatenilor sai. Fiind la granita externa a Uniunii Europene (UE), ministerul bulgar s-a confruntat cu provocarea de a mentine Europa si cetatenii sai in siguranta.

Inainte de a gazdui Presedintia Consiliului Uniunii Europene in 2018, Ministerul Afacerilor Interne bulgar a recunoscut necesitatea modernizarii securitatii publice. Se putea anticipa ca prezenta oficialilor la nivel inalt ar putea provoca activitati de protest, tulburari civile si potentiale atacuri teroriste. Prin urmare, accentul a fost pe asigurarea sigurantei publice prin detectarea si prevenirea potentialelor amenintari la adresa securitatii. In timpul presedintiei, Bulgaria a gazduit peste 40.000 de delegati care au fost organizate in principal la Palatul National al Culturii (NDK), o zona cheie de securizat.

„Cu ajutorul platformei deschise VMS (Video Management Systems) a companiei Milestone, mai mult se realizeaza cu mai putin”, a impartasit Mladen Petrov, directorul Directiei Comunicare si Sisteme Informationale, Ministerul de Interne, Bulgaria.

Facand mai mult cu mai putin in medii complexe

Imbunatatirea securitatii publice a necesitat limitarea numarului de operatori de sistem si cresterea eficientei in alimentarea video prin capabilitati analitice. O provocare majora a fost consolidarea diferitelor surse largi de informatii din oras intr-un singur sistem. Majoritatea sistemelor erau separate, inadecvate si nu aveau functionalitati importante, deoarece erau produse vechi ale diferitilor furnizori care operau independent unul de celalalt. Utilizatorii puteau primi semnal video doar de la anumite statii de lucru si fiecare sistem trebuia monitorizat separat.

Pentru a obtine rezultate mai bune in investigarea infractiunilor, mentinerea sigurantei si prevenirea criminalitatii, centralizarea surselor si coordonarea fortelor a fost o necesitate”, a declarat Maksim Vladimirov, Sr. Expert in Sisteme de Comunicatii si Informatii, de la Ministerul de Interne din Bulgaria.

Sofia Safe City asigura presedintia UE

MoI si Municipalitatea Sofia au colaborat cu un partener national pentru dezvoltarea si implementarea unui sistem integrat de securitate automatizata (IASS) coreland sistemele de supraveghere video si de schimb de informatii. Toate acestea au condus la proiectul de transformare digitala Sofia Safe City; un instrument unic pentru o politie inteligenta, care sa permita luarea mai multor decizii bazate pe informatii in orice moment si care sa ofere instrumente mai bune pentru investigarea ulterioara.

Fluxurile video au fost consolidate intr-un singur sistem de video management (VMS) Milestone XProtect integrat cu diferite sisteme interne (inregistrari persoane / vehicule, control acces) si gestionarea a mii de camere de interior si de exterior de la noua furnizori diferiti (atat analogic, cat si IP). Astfel, Milestone a oferit o platforma pentru monitorizarea proactiva si detectarea rapida a locatiei incidentului, sporind capacitatea fortelor de ordine de a gestiona in mod eficient variate scenarii. Ceea ce a inclus alerte automate la detectarea pe camera a unei placute de inmatriculare a unui vehiculul furat (LPR), persoane alergand, bagaje nesupravegheate, persoane suspecte in zone principale de acces sau in zone restrictionate, trecerea unor limite s.a.m.d.

Software-ul de analiza video Agent Vi’s savVi a fost selectat pentru a monitoriza fluxurile video, permitand alerte si raspunsuri in timp real si investigatii rapide post-eveniment, ceea ce a inlocuit urmarirea videoclipurilor in direct sau a videoclipurilor inregistrate, activitatea consumatoare de mult timp. Aceasta transformare digitala a permis politiei sa fie bine-pregatita pe teren si sa aiba raspuns rapid in situatii critice.

Milestone_SofiaSmartCity

„Milestone a oferit o platforma unificata pentru monitorizarea proactiva in timp real si detectarea rapida a incidentelor intre toate centrele de supraveghere din municipiul Sofia si Ministerul de Interne. Aceasta a intarit capacitatea fortelor de ordine locale de a gestiona in mod eficient evenimentele”, a comentat Mladen Petrov, directorul Directiei Comunicare si Sisteme Inforfmationale, Ministerul de Interne din Bulgaria.

“In urma implementarii cu succes a IASS prin intermediul platformei Milestone, Directia CIS-MoI impreuna cu Municipalitatea Sofia si alti 13 parteneri din 8 tari* au folosit “Smart City Automated Unified Security Platform for SitUational AwaReness and PredictivE Analytics – CiTYCURE” – „Platforma Smart City de securitate unificata automatizata pentru analiza situationala de constientizare si analiza predictiva – CiTYCURE “, parte a programului Orizont 2020. In cazul in care proiectul va fi aprobat, colaborarea noastra fructuoasa cu Milestone va continua cu modernizarea sistemelor”, a adaugat dl. Petrov.

*Partenerii sunt: Amsterdam Municipality (Olanda), Center for Research and Technology – Hellas CERTH (Grecia), Fraunhofer ICT (Germania), University of Cyprus (Cipru), Minds & Sparks (Austria), Law and Internet Foundation (Bulgaria), VTT ( Finlanda), CODIN (Italia), Telelink Business Services (Bulgaria), Helenos Consulting (Grecia), Urban Innovation Vienna (Austria), the Latvian Association of Local and Regional Governments (Letonia) si Turku Municipality (Finlanda).

Cititi intreaga poveste a clientului aici: Sofia Safe City

Milestone Systems a participat ca partner la evenimentul ”Digital Cities and Video Surveillance Conference”, organizat recent la Bucuresti de catre Asociatia Romana pentru Smart Cities si Mobilitate si compania DELL Technologies. In cadrul evenimentului organizat de Asociatia Romana pentru Smart Cities si Mobilitate si compania DELL Technologies, reprezentantii Milestone Systems au prezentat viziunea companiei de a crea solutia video potrivita care sa mentina siguranta oamenilor si a oraselor.

In acest context, Milestone Systems anunta primul eveniment Power of Video organizat de Milestone Systems in Romania in data de 12 martie @Point Hub, in Bucuresti, eveniment-expozitie care va reuni intreaga comunitate Milestone din Romania, precum si partenerii de dezvoltare pentru platforma Milestone de Video Management.

Evenimentul Power of Video din data de 12 martie a.c. face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Milestone Systems anul acesta in Romania, Polonia, Ungaria, Ucraina si Rusia, fiind axat pe trei verticale principale: retail, transport si smart city.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *