Epson își păstrează poziția de lider al pieței de videoproiectoare în 2019, cu o cotă de piață de 41%

• Cota de piață deținută de Epson crește cu 7% în 2019, față de 2018

• Evoluție pozitivă a cotei de piață în trimestrul al patrulea din 2019: 38%, comparativ cu 31% în același trimestru din anul precedent

București, 17 februarie 2020 – Epson, lider mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii, a înregistrat o creștere cu 7% a cotei de piață din sectorul videoproiectoarelor în 2019, comparativ cu anul precedent, și deține 41% din piață din punct de vedere valoric. Raportat la numărul de unități livrate anul trecut, cota de piață a Epson în 2019 este de 40%. Astfel, Epson își consolidează poziția de lider pe piața locală de videoproiectoare, conform raportului Futuresource Consulting, dedicat industriei de profil.

„În anul 2019 ne-am consolidat poziția de lider pe piața videoproiectoarelor, cu rezultate bune în segmentul soluțiilor de business și educațional, unde clienții au putut opta pentru proiectoare ultra-wide sau interactive, pentru prezentări dinamice şi lecții mai atractive pentru elevi. De asemenea, am înregistrat creştere şi pe segmentul videoproiectoarelor home cinema, unde propunem modele cu tehnologia laser, cu o durată a sursei de lumină de până la 30.000 ore. Într-un an lipsit de evenimente sportive majore, care în mod normal impulsionează piața, portofoliul variat Epson, ofertele și calitatea produselor ne-au plasat pe primul loc în topul opțiunilor clienților, ceea ce s-a tradus într-o creștere a cotei de piață a brandului Epson pe toate segmentele-cheie,” a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager la Epson România și Bulgaria.

Rezultatele bune au fost obținute, în primul rând, de proiectoare business cu formate wide și ultra-wide, folosite în vânzări sau pentru prezentări. Majoritatea clienților, IMM-uri, şcoli sau companii mari, sunt interesați de soluții fiabile, cu o calitate impecabilă a imaginii, care oferă opțiuni multiple de conectivitate și portabilitate. Astfel, Epson deține la finalul anului 2019 o cotă de piață de 78% pe segmentul proiectoarelor WUXGA și de 42% pe modelele WXGA, ca volum al vânzărilor.

Epson se menține lider detașat și pe segmentul de videoproiectoare interactive, cu o cotă de piață de 53%. La rezultate a contribuit o evoluție bună a vânzărilor în ultimul trimestru din 2019, interval în care Epson a atins o cotă de piață de 58%.

Modelele Epson home cinema Full HD 1080P oferă experiența marelui ecran la un preț accesibil. Culorile conținutului proiectat cu acestea sunt de trei ori mai luminoase decât cele redate cu videoproiectoare DLP cu 1 cip. În plus, videoproiectoarele Epson reprezintă o soluție de lungă durată: sursa de lumină oferă entertainment zilnic pentru o perioadă de până la 15 ani, fără a necesita în locuirea acesteia. În acest segment, cota de piață a brandului Epson a crescut de la 26% în 2018, la 31% în 2019, ca valoare a vânzărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *