Piese utile pentru mecanisme hidraulice!

Magaiznul ph-t.ro si-a obisnuit clientii cu cele mai bune piese pentru echipamente hidraulice si este recunoscut de catre specialisti ca fiind unul din magazinele de incredere. Acest furnizor are o multime de produse precum cuple rapide hidraulice, valve, cilindri si pompe.

Cuplele rapide sunt mecanisme care permit cuplarea rapida a furtunelor si tevilor la sistemele aferente. Astfel, pentru o definitie succinta si cuprinzatoare, putem afirma ca prin cuple rapide se intelege mecamnismul prin care se realizeaza legarea la un furtun sau la o teava a unui sistem, intr-un timp scurt.

Intre sistemele pneumatice si cele hidraulice exista diferente majore, motiv pentru care fiecare dintre aceste sisteme utilizeaza cuple rapide diferite.

Pentru a putea face distinctia intre tipurile de cuple rapide utilizate pentru sistemele pneumatice si cele hidraulice, este necesara stabilirea diferentelor regasite in structura celor doua tipuri de sisteme.

Intr-o forma simplista, diferentele intre cele doua tipuri de siteme – sisteme hidraulice si sisteme pneumatice – pot fi explicate prin tipul de „combustibili” utilizati de fiecare in parte, si anume, in cazul sistemelor hidraulice vorbim de faptul ca sunt puse in miscare cu ajutorul lichidelor aflate sub presiune, in timp ce sistemele pneumatice sunt puse in miscare cu ajutorul aerului, care, de asemenea, este sub presiune.

Existenta presiunii atat in ceea ce priveste sistemele hidraulice, cat si pe cele pneumatice. Asta face ca tipurile de cuple rapide sa fie diferite.

Cuple rapide hidraulice – dincolo de realizarea conexiunii intre furtun sau teava si sistem, acest tip de cuple sunt proiectate si realizate astfel incat sa absoarba vibratiile produse de sistemul hidraulic.

Cuplele rapide pneumatice – datorita structurii mai putin complexe a sistemului pneumatic, a sigurantei sporite pe care acest tip de sistem il ofera, cuplele sunt mai simple.

Sistemul de actionare hidraulica este un sistem fizic de actionare compus din generator (pompa), motor si instalatii anexe. Generatorul (adica pompa hidraulica) are rolul de a produce energia hidraulica. Motorul primeste energia sub forma unei mase de lichid puse in miscare de generator si o transforma in energie mecanica. Instalatiile anexe sunt elemente secundare care ajuta procesul principal de transformare a energiei hidraulice in energie mecanica. Ele pot fi: manometre de control, racorduri, conducte rigide si flexibile, supape, filtre, radiatoare, rezervor presurizat, orificii de ungere si scurgere, prize de legatura. Energia mecanica rezultata este destinata punerii in miscare a unui dispozitiv final.

Avantajul actionarii hidraulice cu reglare prin drosel consta in sensibilitate inalta si rapiditate, forta necesara pentru deplasarea elementelor de reglare prin blocarea distribuitoarelor hidraulice si simplitatea constructiei dispozitivelor hidraulice si pretul mic. Insa, actionarile hidraulice cu reglare prin drosel au un randament mic, conditionat de insusi principiul de stopare al fluxului fluidului de lucru.

Magazinul ph-t.ro este magazinul cel mai bine pus la punct cu piese hidraulice pentru profesionsitii care necesita piese de schimb si mecanisme hidraulice. Niciodata nu a fost mai simplu sa pui tehnologia in miscare decat acum cu magazinul ph-t.ro! Profesionistii aleg intotdeauna calitatea produselor care fac diferenta intr-o operatiune complicata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *