AMD crește din ce în ce mai mult pe piața de supercomputere

i-wG2JNpR-X4

În urma celor mai recente succese, AMD își consolidează poziția pe piața de supercomputing. Cercetătorii si oamenii de știință din Europa se orientează din ce în ce mai mult spre soluțiile AMD EPYC pentru problemele cele mai complexe, de la analiza fenomenelor meteo extreme, la mașinile autonome sau la sistemele naționale de apărare.

În ultimele luni, AMD a format conexiuni de business cu cei mai importanți inovatori pe piața de supercomputing, pentru a integra soluțiile EPYC pe următoarele sisteme:

i-xSPRMfh-X4

  • El Capitan, cel mai rapid supercomputer din lume care a fost anunțat de curând va fi echipat cu AMD EPYC. Acesta va sparge bariera de putere de calcul de 2 exaflopi și va fi folosit în cadrul Administrației de Securitate Nucleară din SUA.
  • (ECMWF) Atos Supercomputerconstruit să recuă impactul evenimentelor meteo severe.
  • „ARCHER 2”un supercomputer Cray Shasta dezvoltat pentru UK Research and Innovation – acesta va deveni în curând cel mai puternic supercomputer din Marea Britanie.
  • „Vulcan”, un supercomputer Cray Shasta dezvoltat pentru UK Atomic Weapons Establishment (AWE), construit să contribuie la securitatea și la apărarea Regatului Unit.
  • „Hawk”, un supercomputer de la Universitatea din Stuttgart – cel mai mare proiect AMD EPYC din Germania și unul dintre cele mai mari din întreaga regiune EMEA
    i-hHmqZkQ-X5

De asemenea, AMD lucrează împreună cu HPE/Cray pentru a contrui un nou supercomputer exascale. Sistemul Frontier se va lansa anul viitor.

Pentru a afla mai multe detalii despre cum AMD pune în funcțiune cele mai puternice supercomputere din lume te invit să accesezi acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *