Senzorul foto de mobil Samsung de 108Mp cu funcții avansate surprinde mai multe detalii și produce imagini mai clare

Samsung ISOCELL HM3 măsoară 0.8µm și aduce nine-pixel binning,
 oferind lumină optimă și un autofocus mai bun

Smart ISO Pro și Super PD Plus optimizează performanța senzorului pentru a obține poze excelente cu smartphone-ul

București, 15 ianuarie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd., lider global în tehnologia smiconductorilor, a lansat astăzi noul senzor de imagine de mobil de 108 megapixeli (Mp), Samsung ISOCELL HM3. Cu un spectru larg de tehnologii avansate, HM3 poate surprinde imagini mai clare și mai vii la rezoluții foarte ridicate, cu o focalizare auto mai rapidă și un interval dinamic extins.

“Deși un pixel reprezintă un singur punct de culoare, atunci când punem milioane de pixeli unul lângă altul, aceștia pot deveni instantanee uimitoare din viețile noastre. Cu mai mulți pixeli, imaginile sunt mai clare, au mai multe detalii care își pot păstra proprietățile chiar și atunci când sunt mărite. Samsung a fost pionier în ideea de a adăuga cât mai mulți pixeli senzorilor de imagine pentru mobil și de a implementa noi tehnologii care să crească performanțele acestora. ISOCELL HM3 reprezintă vârful acestor tehnologii ale Samsung care ne vor ajuta să oferim experiențe mobile premium către utilizatorii de dispozitive inteligente”, a declarat Duckhyun Chang, vicepreședinte al diviziei de senzori din cadrul Samsung Electronics.

Noul senzor ISOCELL HM3 de 1/1.33” cu dimensiunea pixelilor de 0.8μm suplimentează tehnologia Samsung ISOCELL de 108MP.

Pentru a oferi o focalizare automată mai rapidă, HM3 integrează funcția îmbunătățită Super PD Plus. Aceasta folosește micro lentile optimizate pentru focalizare automată, fiind cu 50% mai precisă comparativ cu senzorul generației anterioare. Soluția îmbunătățită de focalizare automată cu detecție de fază (PDAF) ajută la păstrarea focalizării clare a subiectului aflat în mișcare și oferă rezultate optime în medii întunecate.

În medii de lumină mixte, cum ar fi un fascicul de lumină puternică, HM3 adoptă Smart ISO Pro, o tehnologie high-dynamic-range (HDR), care utilizează o soluție de conversie intra-scenă dual conversion (iDCG). Smart ISO Pro captează simultan un cadru atât la ISO ridicat, cât și la ISO scăzut, apoi le îmbină într-o singură imagine cu adâncime a culorii de 12 biti și cu un nivel de zgomot redus. Fiindcă Smart ISO Pro nu necesită mai multe cadre la expuneri diferite pentru a crea o imagine HDR standard, poate reduce semnificativ artefactele de mișcare. În plus, cu un mod de zgomot redus, îmbunătățește cu 50% sensibilitatea la lumină și captează rezultate mai luminoase și mai clare decât predecesorul său, în medii cu lumină slabă.

Configurarea pixelilor HM3este făcută în structuri de o singură culoare de trei câte trei, potrivite pentru binning-ul de nouă pixeli. Prin unirea a nouă pixeli vecini, noul HM3 de 108Mp imită un senzor de imagine de 12MP cu pixeli mari de 2.4μm, sporind sensibilitatea la lumină atunci când sunt făcute fotografii în medii cu lumină slabă. Cu un IP hardware de binning îmbunătățit, HM3 acceptă tranziții fără probleme între rezoluțiile 108Mp și 12Mp.

Designul noului senzor a fost optimizat pentru a reduce consumul de energie în modul de previzualizare cu 6,5%, oferind o eficiență energetică suplimentară. dispozitivului mobil.

Samsung ISOCELL HM3 este în stadiul de producție de masă.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com .

*Notă pentru editori: Performanța reală poate diferi în funcție de dispozitiv și de mediul utilizatorului.

*Samsung a anunțat pentru prima dată tehnologia ISOCELL în 2013. Aceasta reduce diafragma culorilor între pixeli prin plasarea plasarea unei bariere fizice, permițând pixelilor de dimensiuni mici să obțină o fidelitate mai mare a culorilor. Pe baza acestei tehnologii, Samsung a introdus primul senzor de imagine de 1,0 um-pixel din industrie în 2015 și un senzor de 0,9 pixeli în 2017. Samsung continuă să-și îmbunătățească metodele de izolare a pixelilor cu tehnologiile ISOCELL Plus și ISOCELL 2.0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *