OPPO prezintă noile sale inovații și parteneriate în cadrul Congresului Mondial al Mobilelor Shanghai 2021 (MWCS)

OPPO  va dezvălui o nouă modalitate de încărcare, o serie de realizări în domeniul tehnologiei 5G, cât și inovații pentru încărcarea wireless

 

24 februarie 2021, București – OPPO, lider mondial în domeniul tehnologiei, a făcut publice direcțiile de inovație pe care le va prezenta în cadrul evenimentului Mobile World Congress Shanghai 2021 (MWCS). În perioada 23-25 februarie, OPPO dezvăluie rezultatele cercetărilor realizate alături de partenerii săi din domeniul 5G, precum și dezvoltări futuriste ale tehnologiilor de încărcare, noi concepte de smartphone-uri și Internet of Things (IoT).

O încărcare mai rapidă, accesibilă tuturor

OPPO va prezenta noua tehnologie de încărcare wireless, utilizând smartphone-ul revoluționar rulabil, OPPO X 2021, și cele mai noi dezvoltări ale tehnologiei proprii patentate de încărcare rapidă, VOOC. În plus, OPPO va prezenta și o nouă inițiativă globală care își propune să ofere utilizatorilor o încărcare rapidă în toate zonele frecventate zi de zi.

OPPO este lider în domeniul încărcării rapide încă de la lansarea tehnologiei VOOC, în 2014. MWC Shanghai reprezintă o oportunitate de prezentare a celor mai noi inovații și parteneriate care au ca scop transpunerea ecosistemului în viitor, prin mai multe dispozitive care ajung la un număr mai mare de oameni.

Posibilitățile oferite de 5G

În timpul evenimentului, OPPO va realiza o testare în timp real a vitezei OPPO 5G mm, frecvență ce stă la baza aplicațiilor 5G de nouă generație și este deja disponibilă pe dispozitivul CPE 5G OPPO, care va fi prezentat în cadrul Congresului Mondial al Mobilelor Shanghai 2021.

Dispozitivul OPPO CPE 5G convertește semnalele 5G în conexiuni Wi-Fi stabile și incredibil de rapide. Datorită colaborărilor cu parteneri de top din industrie, precum  Ericsson, cât și dezvoltării a două soluții proprii patentate de antenă, dispozitivul CPE 5G  transformă în realitate conectivitatea de mare viteză pentru locuințele inteligente ale viitorului. Vizitatorii standului OPPO pot afla mai multe informații chiar de la sursă.

În cadrul Mobile World Congress 2021 din Shanghai, vom prezenta tehnologiile de încărcare de ultimă generație precum și felul prin care OPPO își pune amprenta în multiple industrii,” a declarat William Liu, Președintele Global de Marketing al OPPO.

 

În cadrul evenimentului, OPPO a organizat o zonă denumită “Locuința inteligentă a viitorului” (Smart Home of the Future) ce prezintă modul în care produsele OPPO din domeniul IoT pot transforma casele în locuințe mai inteligente și mai conectate ca niciodată. Dispozitivul unic CPE 5G, Omni, dotat cu un sistem Qualcomm® Snapdragon™ X55 5G Modem-RF se află în centrul acestei zone, fiind capabil să transforme semnalele 5G în conexiuni Wi-Fi stabile, de mare viteză, prin intermediul a două sisteme de antenă proprii patentate.

Sistemul de antenă O-Reserve utilizează  spectrul 5G Sub-6GHz, alegând automat patru din cele opt antene simultane pentru a obține cel mai bun semnal posibil. În același timp, tehnologia O-Motion 360° permite rotirea completă a antenelor, asigurând automat cea mai bună poziționare a dispozitivului CPE pentru recepționarea optimă a semnalului de undă milimetrică 5G. OPPO, Qualcomm Technologies, Inc. și Ericsson au încheiat de curând, cu succes, testele de undă milimetrică 5G cu Omni, atingând viteze de downlink de 4,06 Gbps.

Zona de Tehnologii futuriste prezintă conceptul de telefon OPPO X 2021, care prezintă un ecran ce se derulează de la 6,7 la 7,4 inci. De asemenea, aceștia pot experimenta aici cât de rapidă și simplă este încărcarea cu noua tehnologie OPPO Wireless Air Charging, care poate livra până la 7,5 W putere de încărcare. Această inovație recentă utilizează rezonanța magnetică pentru a elimina o parte din inconvenientele altor tehnologii de încărcare wireless, funcționând imediat ce dispozitivele intră în raza de 10 cm de încărcătorul wireless.

Noi parteneriate pentru dezvoltarea Super VOOC

Astăzi, compania de dispozitive inteligente OPPO, marchează o nouă eră a tehnologiei de încărcare mobile, prin lansarea proiectului său de încărcare rapidă (flash charging): The Flash Initiative.  Având la bază pionieratul OPPO în încărcare rapidă prin tehnologia sa VOOC, această inițiativă își propune licențierea tehnologiei OPPO către organizații vizionare care să contribuie la introducerea încărcării rapide în toate domeniile din viața consumatorilor.

Printre acești noi parteneri se numără FAW-Volkswagen, Anker și NXP Semiconductors – lideri în domeniile lor, respectiv automobile, încărcare portabilă și fabricarea cipurilor. Produsele lor ajung la consumatori în trei circumstanțe în care adesea au nevoie să își încarce dispozitivele: acasă, în mașină și afară, în spații publice. Fiecare partener va lucra cu designuri tehnice proprii brevetate și dezvoltate de OPPO, care a aplicat pentru peste 2950 de patente de încărcare rapidă în întreaga lume și i-au fost acordate deja peste 1400 de astfel de patente.

The Flash Initiative a luat naștere din angajamentul asumat de OPPO de a face viața consumatorilor cât mai ușoară posibil, extinzând astfel proprietatea sa intelectuală revoluționară dincolo de încărcătoarele de telefon de acasă ale consumatorilor, la mașini, spații publice și cipuri integrate într-o largă varietate de tehnologii.

Laboratorul de certificare a tehnologiei CTTL (China Telecommunication Technology Laboratory) va testa și certifica toate produsele partenerilor, dezvoltate cu tehnologia de încărcare rapidă VOOC. Fiind unul dintre cele mai mari laboratoare de certificare tehnologică ale Chinei, CTTL a condus demersurile de stabilire a standardelor de siguranță pentru tehnologia de încărcare rapidă și deja a acordat OPPO un calificativ de cinci stele pentru VOOC Flash Charging. OPPO a lucrat, de asemenea, alături de CTTL la dezvoltarea unei fișe tehnice care prezintă informații importante despre tehnologia flash charging, în special cu privire la siguranța dispozitivelor și a consumatorilor. Aceasta va fi publicată la scurt timp după MWC Shanghai. Tehnologia VOOC a OPPO a fost lansată în 2014, iar cele peste 30 de modele de smartphone în care este integrată până în prezent, au oferit o experiență de încărcare ultra-rapidă pentru peste 175 milioane de utilizatori de pe tot globul.

Cele mai recente produse OPPO cu flash charging fac deja încărcarea rapidă mai convenabilă.  Încărcătorul de dimensiuni reduse de 50 W Mini SuperVOOC poate încărca smartphone-uri, tablete și chiar și laptop-uri și măsoară doar 10,05 mm grosime și 82,2 mm lungime, astfel încât încape cu ușurință într-un buzunar. Aceasta în vreme ce, încărcărcătorul wireless de 65 W AirVOOC poate încărca complet o baterie de telefon de 4000 mAh în 30 de minute, iar încărcătorul rapid de 125 W paote face același lucru în doar 20 de minute. Fiecare produs utilizează încărcarea la curenți de joasă tensiune și are o structură cu două celule, multiple pompe de încărcare și senzori de temperatură, pentru a regla automat voltajul și a disipa căldura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *