Premii PC Garage și Patru situatii in care interfata USB-C poate imbunatati productivitatea și continutul de divertisment

Saptamana aceasta ai șansa de a caștiga unul dintre premiile oferite de ATEN prin PC Garage la aniversarea a 13 ani.

București, Romania (25 februarie, 2020) – ATEN International, companie de top in domeniul solutiilor de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, a identificat principalele situatii in care interfata USB-C poate imbunatati performanta și experienta utilizatorilor.

Cablul unic pentru alimentarea cu energie mai rapida și latime de banda mai mare pentru transferul de date și de continut audio-video inseamna o mai buna alocare a resurselor. Standardul USB Tip-C devine omniprezent datorita functiilor puternice și variate pe care le pune la dispozitie prin comparatie cu conectorii USB Tip-A. Practic, interfata USB-C se intalnește la ora actuala pretutindeni – de la dispozitive mobile la laptopuri și solutii de andocare. In plus, exista un motiv serios pentru care aceasta va fi folosita multa vreme de aici inainte: este mult mai puternica decat tipurile anterioare de conexiuni USB. De fapt, este cel mai nou standard utilizat pentru transferul datelor și alimentarea cu energie, dezvoltat in incercarea de a crea un conector universal. Acest standard este primul ce suporta nativ un format video numit DisplayPort Alt Mode. Prin acest standard, doua echipamente compatibile USB-C: de exemplu un Smartphone si un Televizor (conectate amandoua printr-un docking station) pot prelua si afisa automat semnalul video. Cum ar fi duplicarea ecranului Smartphone-ului pe televizor.

Conform unui studiu publicat recent de Future Market Insights, se estimeaza ca USB-C va genera pana in 2030 incasari de peste 127 miliarde de dolari, cu o rata de creștere anuala de circa 29%, inregistrand un avans semnificativ in industria telecomunicatiilor.

”Pe masura ce tot mai multi oameni lucreaza și invata de acasa, USB-C va juca un rol semnificativ in stimularea productivitatii acestora și in imbunatatirea continutului de divertisment. Multi dintre noi ne-am confruntat de-a lungul timpului cu varietatea de cabluri de conectare sau lipsa celei mai potrivite conexiuni pentru a fi cat mai productivi cu ajutorul echipamentelor pe care le folosim. Tendintele pietei ne arata ca USB-C este acum solutia potrivita atat pentru transferul de date la o calitate superioara, cat și pentru alimentarea cu energie. In acest context, ATEN propune o serie de echipamente care sa ne simplifice și eficientizeze activitatile de zi cu zi”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Se pot identifica patru situatii majore in care capabilitatile USB-C pot redefini termenul de conectivitate.

Utilizarea unui switch

Exista utilizatori care folosesc doua computere, precum: un laptop cu sistem de operare Windows și un MacBook, dar doresc o modalitate cat mai simpla, mai rapida și mai confortabila pentru a folosi in ambele cazuri aceleași echipamente periferice și pentru a le alimenta cu energie. O solutie o ofera ATEN, prin switch-ul sau USB-C cu 2 porturi, care permite viteze de transfer de pana la 10Gbps și alimentare la energie cu putere de pana la 85W, cu ajutorul tehnologiei USB-C 3.0 power delivery.

USB 3.1, sau Superspeed USB+, reprezinta cea de-a doua generatie a standardului USB și asigura o latime de banda maxima de 10Gbps, in timp ce USB 3.0 (Superspeed USB) se limiteaza la 5Gbps. Totodata, USB-C este compatibil cu dispozitive mai vechi, USB 3.0 și 2.0, oferind in acest fel versatilitate superioara și un design reversibil, ceea ce inseamna ca este posibila conectarea in doua pozitii.

Pentru utilizatori, asta inseamna mai multa flexibilitate, ei putand folosi conectorul USB-C pentru alimentarea telefonului, a tabletei și chiar a unui laptop sau monitor portabil, simultan cu transferul de date. Prin urmare, toate cablurile utilizate in trecut pentru realizarea concomitenta a acestor operatii, sunt inlocuite cu unul singur, USB-C. In esenta, USB-C permite alimentarea laptopului chiar și in deplasari, cu ajutorul unei baterii portabile.

Productivitate KVM

Cei care folosesc o solutie KVM – indiferent ca se afla la birou sau in alta locatie – o fac atat pentru a maximiza fluxul operational, cat și pentru a eficientiza alocarea spatiului fizic. Un echipament KVM permite comutarea rapida și ușoara intre mai multe computere prin diverse metode, precum butoane dedicate, combinatii de taste, comenzi cu mouse-ul sau selectarea portului. Printre domeniile in care aceste aplicatii sunt uzuale cu ajutorul acestor tipuri de dispozitive sunt: operatiuni guvernamentale, vanzari, inginerie, sanatate, finante și proiectare grafica.

Un switch KVM cu USB-C, precum switch-ul de andocare cu USB-C Gen 1 cu 2 porturi ATEN,  faciliteaza conectarea smartphone-ului, a unui iPad Pro sau a doua laptopuri, pentru a le folosi cu o singura tastatura, un singur monitor și un singur mouse, ceea ce reduce spatiul fizic necesar și sporește productivitatea. Mai mult decat atat, este asigurata alimentarea la energie cu pana la 85W, iar Samsung DeX permite utilizarea terminalului Android impreuna cu un monitor.

Un switch KVMP hibrid, precum switch-ul KVMP hibrid cu USB-C și DisplayPort cu 3 porturi, are capabilitatea de a elimina cablurile voluminoase din peisaj, facilitand conectarea a doua PC-uri și a unui dispozitiv mobil USB-C, pentru a comuta rapid intre ele, la o calitate video 4K DCI și audio HD. In același timp, tehnologia SuperSpeed 5Gbps asigura accesul rapid la date și transferuri mai rapide, care reduc timpii de așteptare. Așa cum reiese chiar din denumirea echipamentului, acesta este prevazut și cu conector DisplayPort. Canalul sau USB-C suporta DP Alt Mode, astfel ca poate transmite semnale DisplayPort și poate functiona ca o conexiune DisplayPort standard. Pentru și mai multa flexibilitate, switch-ul KVMP hibrid cu USB-C și DisplayPort cu 3 porturi poate transforma semnalele DisplayPort in HDMI sau DVI, cu ajutorul tehnologiei DisplayPort Dual-Mode (DP++). Un astfel de dispozitiv este adecvat pentru o multitudine de domedii de activitate, printre care finante, proiectare grafica, sanatate, inginerie, vanzari, marketing și institutii guvernamentale.

Utilizarea unei solutii de andocare

Unii utilizatori folosesc solutii de andocare pentru a-și imbunatati productivitatea atunci cand lucreaza de acasa sau intr-un spatiu hibrid. Folosind un singur cablu USB-C, capabilitatile unui laptop pot fi extinse semnificativ prin conectarea a numeroase dispozitive. Solutia de andocare multi-port creata de ATEN permite, de exemplu, conectarea a pana la 13 dispozitive. Un singur cablu Ethernet este necesar pentru a conecta laptopul la o retea Ethernet, carduri SD, telefon, unitati de stocare flash, doua monitoare HDMI și chiar caști. Aceasta este compatibila cu Windows, OS X și chiar iPad Pro.

Pe langa standardele deja mentionate, USB-C asigura suport și pentru Thunderbolt 3, caracterizat de specificatii și mai impresionante decat USB-C, precum injumatatirea consumului de energie prin comparatie cu Thunderbolt 2 și posibilitatea de a reda semnalul pe 2 monitoare 4K cu 60Hz sau pe un monitor 4K cu 120Hz. Chiar și o solutie de andocare compacta, precum dispozitivul de andocare USB-C multi-port compact introdus de ATEN, poate fi deosebit de puternica, datorita conectivitatii USB-C și Thunderbolt 3. Mai mult decat atat, o astfel de solutie permite conectarea unui laptop USB-C la un monitor VGA sau HDMI, la un router Ethernet și chiar la echipamente USB Tip-A.

Jocuri

Utilizarea consolei de jocuri in orice locatie, impreuna cu un ecran de mari dimensiuni, este posibila multumita unor solutii de andocare compacte, precum dispozitivul de andocare 4K cu USB-C ultra-compact de la ATEN. In plus, acesta permite conectarea unor alte echipamente USB-C, precum laptopuri, smartphone-uri sau un iPad Pro. El este ușor de transportat, dar este in același timp suficient de puternic pentru a permite consolelor sa redea continut video 4K@30Hz pe televizoare 4K și monitoare de gaming.

USB-C permite și extinderea suprafetei de afișare a unui laptop cu un monitor mai mare sau video-proiector. Prin utilizarea unor astfel de dispozitive, utilizatorii pot conecta portul USB-C la echipamente HDMI 4K sau VGA, pentru a se juca pe un ecran mai mare.

Toate functiile printr-un singur cablu

Ceea ce transforma USB-C in instrumentul care accelereaza productivitatea este faptul ca faciliteaza toate functiile prin intermediul unui singur cablu. Cablurile diferite și alimentatoarele, cablurile de date și cele pentru semnale video și audio sunt inlocuite astfel de unul singur. Indiferent ca opteaza pentru o solutie de andocare USB-C pentru a-și imbunatati accesul la echipamente periferice sau pentru un KVM USB-C pentru a controla mai multe computere cu o singura tastatura, un  singur monitor și un singur mouse, utilizatorii au posibilitatea de a exploata beneficiile USB-C pentru a face totul printr-un singur cablu, eliminand in acest fel aglomeratia de pe birou și imbunatatind productivitatea.

ATEN pune la dispozitie mai multe produse cu USB-C, precum și cu suport DisplayPort și Thunderbolt, pentru a satisface in acest fel cerintele din diverse activitati profesionale, educatie și legate de continutul de divertisment. Cu aceasta solutie ATEN se adreseaza unei game vaste de industrii, cu o multitudine de scenarii de utilizare.

In perioada 1-7 martie ATEN alaturi de PC Garage la aniversarea a 13 ani organizeaza un concurs in care se testeaza cunoștintele despre conectivitate. Afla mai multe despre functiile pe care le ofera echipamentele ATEN și participa la concurs pe PC Garage. Premiile constau in:

Adaptor ATEN CAMLIVE UC3020 – Adaptor ATEN 1x USB 3.1 tip C Male – 1x HDMI Female;

2 Docking Station UH2325  pentru incarcare universala.

Concursul este activ pana la data de 7 martie, urmand ca pe data de 12 martie sa se anunte caștigatorii din cadrul comunitatii MyGarage.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IaT și solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale și solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza și optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media și transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international și o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Cu sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China și Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *