Studiourile Ferentari își deschid porțile pentru ca zeci de copii să studieze actoria Ambasadorul Israelului, David Saranga, își donează ziua de naștere pentru susținerea copiilor din cartierul Ferentari

București, 4 martie 2021: Asociația Zi de Bine lansează cauza lunii Martie: Studiourile Ferentari. Proiectul este dedicat copiilor din cartierul Ferentari, una dintre cele mai defavorizate zone din Capitală. Astfel, peste 30 de copii din trupa Playhood vor putea să își exerseze abilitățile artistice într-un studio dotat cu toate echipamentele necesare pentru filmele și poveștile pe care le au de spus.

Suma necesară pentru întregul proiect este de 35.000 de euro, bani cu care se vor realiza renovarea și dotarea studioului, dar și acoperirea costurilor necesare funcționării acestuia până la finalul anului.

 Prima persoană care și-a arătat susținerea pentru acest proiect este însuși Excelența Sa, ambasadorul Israelului, David Saranga, care și-a donat ziua de naștere.

Trupa de teatru „Playhood”, coordonată de actorul Ionuț Oprea, s-a născut în urmă cu șapte ani, în cadrul Școlii Generale 136. Playhood a început cu o misiune simplă, de a folosi artele vizuale și ale spectacolului pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte abilități de bază ca cititul, scrisul și gândirea critică.  De-a lungul timpului, mai mulți copii care s-au antrenat alături de Ionuț Oprea au participat la festivalurile de profil din țară și din afara granițelor, dând replica unor artiști precum Ada Solomon, Radu Jude și mulți alții. Anul trecut, în plină pandemie, Ionuț Oprea și Mădălina Dorobanțu au înființat  Asociația Ferentari, din nevoia de a ține pasul cu succesul și dezvoltarea proiectului Playhood.

 

„După o lungă călătorie de 7 ani, iată că proiectul mult visat începe să se contureze. În decursul acestei perioade am învățat adevărate lecții de viață și totodată, am văzut cu ochii noștri schimbarea pe care a adus-o Playhood pentru copii din cartierul Ferentari. Este o imensă bucurie pentru mine să văd cum munca lor este apreciată și recunoscută de artiști de top și de mass media și că unii dintre copii chiar au început să primească roluri plătite în diferite producții.  Cu alte cuvinte, abia aștept să țin prima oră de curs direct din Studiourile Ferentari”, a declarat Ionuț Oprea, actor și co-fondator, Asociația Ferentari.

 

Proiectul lunii martie, Studiourile Ferentari, este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine: Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank.

Alte metode prin care se poate susține suplimentar cauza asociației:

https://www.zidebine.ro/doneaza 

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *