Unleashed by PURINA®, primul PetTech Accelerator din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord este deschis aplicațiilor în cadrul celei de-a doua ediții

  • Start-up-urile pot câștiga până la 46.000 euro pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele

București, 4 martie 2021 – PURINA®, lider global în hrana animalelor de companie, parte din grupul Nestlé, se angajează să sprijine ecosistemul PetTech prin Unleashed. Această inițiativă susține dezvoltarea start-up-urilor inovatoare de îngrijire a animalelor de companie, dinamice și creative care utilizează știința și tehnologia, pentru a oferi produse sau servicii unice pentru nevoile câinilor și pisicilor, precum și ale proprietarilor acestora. Cei interesați pot aplica până pe 31 martie.

Obiectivul PURINA® este de a oferi produse și servicii noi care să fie convenabile, utile și care îmbunătățesc legătura dintre animalele de companie și proprietarii lor. Acesta este motivul pentru care Unleashed a fost conceput: pentru a permite colaborarea dintre experții din industrie și antreprenori cu scopul de a găsi următorul produs sau serviciu inovator care să contribuie la bunăstarea animalelor de companie.

În cel de-al doilea an, Unleashed caută întreprinzători dedicați și pasionați, cu spirit creativ, care au construit un concept în domeniul nutriției, serviciilor sau tehnologiei și care doresc să-l dezvolte în continuare. Start-up-urile vor fi evaluate în funcție de relevanța ideii lor, de scalabilitatea și durabilitatea modelului lor de afaceri.

Unleashed

Cu Unleashed, până la șase start-up-uri câștigătoare vor beneficia de sprijinul unei echipe PURINA® multidisciplinare care oferă expertiza necesară dezvoltării lor. De-a lungul programului de 6 luni, antreprenorii și angajații PURINA® vor lucra împreună pentru a atinge obiectivele de accelerare pe care le-au stabilit împreună. Unleashed va oferi, de asemenea, câștigătorilor acces la resurse de formare, învățare și oportunități în cadrul rețelei Nestlé. Unleashed oferă sprijin financiar pentru proiectele înscrise de până la 46.000 EUR.

„Acceleratorul de proiecte Unleashed reprezintă pentru PURINA® și Nestlé încă un pas în  sprijinirea comunităților în care trăim prin promovarea de soluții inovatoare pentru îngrijirea animalelor de companie. A fost o provocare mai ales în contextul pandemiei când totul s-a mutat în digital, însă ne-am adaptat rapid și am putut reuni o echipă de experți PURINA® care au arătat că pasiunea și colaborarea pot conduce la rezultatele mult așteptate. ”, declară Diana Bejan, Business Executive Officer, PURINA®  South East Market.

 

Unleashed, o experiență unică

Ediția Unleashed din 2020 a reunit șase câștigători care promovează inovația în îngrijirea animalelor de companie. Mulțumită expertizei de ultimă oră oferite de Unleashed și PURINA®, fondatorii acestor start-up-uri au văzut un impact real asupra afacerii lor și multe noi oportunități.

„Participarea la acceleratorul de proiecte Unleashed dezvoltat de Purina a fost una dintre cele mai bune decizii strategice luate de start-up-ul nostru până acum! Unleashed este un program cuprinzător: am lucrat împreună cu o echipă excelentă de experți Purina care se potriveau perfect cu nevoile noastre, ne-am conectat cu parteneri de top la nivel de industrie și am putut testa modelul nostru de afaceri în lumea reală. ” spune Giuseppe Scionti, fondatorul Natu, un start-up spaniol care lucrează la gustări nutritive proteice pe bază de plante destinate animalelor de companie.

„Am lucrat mulți ani în marketing în multinaționale înainte de a deveni antreprenor. Sunt foarte impresionată de modul în care Unleashed a permis conectarea și asistența pentru start-up-urile mici care să lucreze cu Nestlé și Purina și să permită schimbul de bune practici. Nu am mai întâlnit un alt program similar în viața mea profesională de marketing și antreprenor. ” spune Kathrin Burckhardt, cofondator al Regatului Unit / Germania Start-up Catting sitting, Cat in A Flat.

Informații pentru participanți

Pentru a aplica, cei interesați trebuie să acceseze www.unleashedbypurina.com pentru a trimite cererea de înscriere.

Date importante:

– 31 martie 2021: termen limită aplicații;

– 24 iunie 2021: desemnarea câștigătorilor;

– 25 iunie – 2 decembrie 2021: desfășurarea programului Unleashed.

Despre Purina®

Purina oferă o gamă de alimente pentru animale de companie, gustări și produse pentru pentru câini și pisici, bazate pe o experiență semnificativă în nutriția și sănătatea animalelor de companie. Mărcile și produsele variază de la oferte nutriționale complete și echilibrate la soluții de sănătate mai specifice care oferă beneficii precum dezvoltarea timpurie, sănătatea digestivă și altele.Timp de peste 90 de ani, oamenii de știință de la PURINA® au căutat noi modalități inovatoare de a prelungi viața pisicilor și a câinilor, prin puterea nutriției. Deoarece credem că hrana potrivită este punctul de plecare pentru o sănătate optimă, fiecare hrană Purina asigură garantat 100% din nutrienții esențiali de care au nevoie animalele de companie. Purina este parte din grupul alimentar Nestlé, cel mai mare producător mondial de produse alimentare și băuturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *