Teambuildingul – 7 sfaturi pentru o echipă mai productivă

 

Cu siguranță ai auzit până acum de termenul team building. Această activitate a devenit foarte populară în rândul business-urilor, și pe bună dreptate.

De ce? Deoarece ajută la îmbunătățirea comunicării și a modului de lucru la nivel de echipă (printre altele).

În articolul de astăzi îți voi prezenta câteva motive pentru care ar trebui să îl organizezi în compania ta.

Le arăți membrilor echipei tale că îi apreciezi

Crește gradul de retenție în compania ta arătându-le membrilor echipei tale că le apreciezi munca și eforturile depuse în companie. Drept urmare, oferă feedback de fiecare data cand aceștia ți-au depășit așteptările.

Membrii echipei tale se vor simți apreciați și stimulați să lucreze în continuare în mod eficient, încercând să mențină calitatea muncii lor.

Oferă recompense unice

Transformă-ți cei mai buni și implicați angajați în imaginea companiei – la diferite evenimente online sau offline. Acest lucru le va crește încrederea în forțele proprii și îi va motiva să lucreze și mai eficient.

Distracție și comunicare

Atunci când intenționezi să organizezi un eveniment de team building, gândește-te că oamenii au nevoie și de distracție.

O atmosferă relaxată, jucăușă va stimula creativitatea în echipă. Acest lucru poate avea efecte pozitive și asupra modului de lucru în echipă, aceștia având ocazia să găsească soluții noi la probleme vechi.

Când organizezi un eveniment de team building, discută cu echipa care îți va organiza evenimentul să adapteze activitățile astfel încât să includă momente distractive și creative.

Schimbă mediul

Organizarea unui team building la birou nu va fi prea entuziasmant pentru echipa ta.

Optează pentru un mediu outdoor care va stârni entuziasmul colegilor și le va crește nivelul de implicare.

Lasă-ți membrii echipei să se implice

Fiecare membru al echipei tale contează în cadrul companiei, indiferent de poziția pe care o ocupă.

Bineînțeles, există poziții mai solicitante, cu mai multe responsabilități, iar altele mai puțin solicitante. Acest lucru poate duce la crearea unui sentiment de neimportanță.

Drept urmare, atunci când stabilești activitățile de team building, asigură-te că sunt exerciții la care toți angajații să participe în mod egal.

Exercițiile de tipul întrebare-răspuns sunt foarte utile în acest sens.

Investește în pregătirea profesională a echipei

O companie puternică are nevoie de angajați puternici și pregătiți pentru a mișca toate rotițele și pentru a atinge toate obiectivele de business.

Activitățile de team building reprezintă o modalitate facilă de a investi în pregătirea profesională a echipei tale.

Apelează la profesioniști

Pentru a scoate la suprafață adevăratul potențial al echipei tale, este recomandat să lucrezi cu profesioniști care au cunoștințele și instrumentele necesare pentru a face acest lucru.

Echipa Vertical Adventure a organizat o mulțime de evenimente de team building pentru unele dintre cele mai importante companii din țară și a ajutat la construirea unor echipe puternice și  productive.

Așadar, dacă ești pregătit să îți duci business-ul la următorul nivel, testează și tu adevărata putere a team buildingurilor. Rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *