Peste 10.000 bolnavi defavorizați ar putea beneficia de ecografii gratuite la care nu au dreptul în sistemul medical de stat

Fundația Inovații Sociale Regina Maria lansează un apel de strângere de fonduri pentru achiziția unui nou ecograf cu care să deservească peste 10.000 de pacienți vulnerabili, fără venituri sau cu venituri mici, în decurs de 4 ani.

Bolnavii cronici care au nevoie de investigarea bolilor de care suferă, vârstnicii bolnavi și singuri care nu au venituri suficiente pentru a merge la doctor, dar și tinerii din medii vulnerabile vor beneficia de ecografii abdominale, mamare și de tiroidă în mod gratuit sau la preț redus, mulțumită acestui aparat.

Context

Ecografiile sunt menite să descopere boli grave, precum cancerul, chiar și înainte de apariția simptomelor specifice, făcând tratamentul net eficient, fiind recomandate în funcție de vârstă, starea de sănătate, istoricul medical și expunerea la diferiți factori de risc, cum ar fi sărăcia, nutriția precară și lipsa vizitelor regulate la medic. În prezent, prevenția medicală ar trebui să devină mai mult decât o necesitate, ar trebui să fie o rutină pentru toată lumea, dar în mediile defavorizate, sărăcia blochează accesul la îngrijirile medicale.

Fundația Inovații Sociale Regina Maria, singurul ONG care de 10 ani își dedică activitatea sprijinirii pacienților sociali, fără venituri, fără asigurări medicale, a oferit până în acest moment peste 8000 de ecografii gratuite sau la preț mic bolnavilor nevoiași, cu noul ecograf performant propunându-și să crească capacitatea până la un număr de aproape 4 ori mai mare de ecografii acordate.

Noutatea: recompense medicale în schimbul donațiilor

Pentru implicarea în acest apel de strângere de fonduri, de care pot beneficia zeci de mii de bolnavi aflați într-o continuă luptă pentru supraviețuire, Fundația Inovații Sociale Regina Maria își dorește să răsplătească donatorii și sponsorii cu o serie de pachete de servicii medicale pentru ei și familia lor, cum ar fi ecografii și consultații în Clinica Sala Palatului, precum și pachete medicale mai complexe în cadrul primului oraș medical din România, Enayati Medical City, toate cu valabilitate pe o perioadă de 1 an de la îndeplinirea obiectivului campaniei de strângere de fonduri și achiziționarea ecografului.

„Avem paciente tinere aflate într-o situație materială grea, care nu au făcut niciodată o ecografie, dar și persoane în vârstă care nu au mai fost deloc la medic de peste 20 de ani, și din păcate, în momentul în care ajung la noi, ecografiile nu sunt pentru ei decât o metodă de diagnosticare și nu de prevenție. Într-o situație similară se pot afla alți oameni ce au nevoie de controale medicale și care din lipsă de timp sau din orice alt motiv, nu au făcut ecografiile la timp. Noi le oferim un impuls și o motivație mai presus de ei ca să se investigheze medical, și anume să ofere și unei altei persoane defavorizate șansa să o facă.„ declară Cristiana Mateoiu, Director Executiv.

Până la acest moment, apelului caritabil au răspuns o serie de microîntreprinderi care au redirecționat cei 20% din impozitul pe venit pe primul trimestru fiscal, prin contribuția lor putând fi acoperite peste 350 de ecografii sociale. Până la finalul celui de-al doilea trimestru fiscal, când companiile pot profita din nou de aceasta redirecționare pentru a susține cauza în care cred, apelul este adresat donatorilor individuali, care sunt invitați să doneze și să își revendice de aici recompensa!

Donaţiile se pot face şi prin SMS cu textul SOARTA la 8844 în valoare de 2 euro/lunar, pe website-ul fundației: https://fundatiainovatiisociale.ro/donatii/ sau direct în contul bancar al Fundaţiei CMU Regina Maria: RO70RZBR0000060012785673.

De asemenea, pentru cei care își doresc să devina ambasadorii cauzei, pot crea o pagină personală de strângere de fonduri pe Galantom.

Despre Fundația Inovații Sociale Regina Maria

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este un ONG care în acest an împlinește 10 ani de activitate, oferind o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale și îngrijind, alături de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari, un număr de peste 200 de copii din familii defavorizate în cele trei centre educaționale ale fundației (Clinceni, Băneasa și Corbeanca). Fundația Inovații Sociale Regina Maria este inițiativa filantropică a familiei Dr. Wargha și Mitra Enayati și face parte din ENAYATI Group. Fundația Inovații Sociale Regina Maria nu face parte din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *