Sony prezintă Xperia 10 III: Performanța 5G oferită publicului larg într-un telefon subțire, puternic și rezistent la apă

14 aprilie 2021, Sony prezintă cea mai nouă adiție din populara gamă Xperia 10 și lansează noul model Xperia 10 III, primul din gama Xperia 10 care oferă conectivitate 5G. Xperia 10 III dispune de o serie de funcționalități perfecte pentru divertisment, o autonomie extinsă și are un design compact, subțire, ușor și rezistent la apă. Xperia 10 III este un dispozitiv mid-range excepțional care a fost conceput pentru a fi puternic, rapid și portabil.

  • Primul model din gama Xperia 10 care oferă conectivitate 5Gdatorită Qualcomm® Snapdragon™ 690 5G Mobile Platform
  • O capacitate cu 25% mai mare decât cea a lui Xperia 10 II, datorită bateriei de 4500mAh – care își păstrează funcționalitatea optima pentru o durată de utilizare de până la trei ani
  • Design îmbunătățit subțire și ușor care dispune de certificare IP65/IP68 pentru rezistență la praf și umezeală, împreună cu ecranul Corning® Gorilla® Glass 6
  • Optimizat pentru captarea scenelor cu luminozitate scăzută și a obiectelor în mișcaredatorită noii camere triple, la care se adaugă o serie de funcționalități speciale, precum detectarea animalelor în modul Auto
  • Display Wide OLED FHD+ de 6 inci, cu raport de aspect 21:9, fără notch, care include suport HDR pentru o experiență cinematică mai bună
  • Tehnologia DSEE Ultimatepentru calitate audio aproape High-Resolution și ascultare plăcută – fie prin cablu, datorită mufei de 3.5mm, fie wireless
  • Disponibil în douăvariante de culoare

Performanță incredibilă, prin puterea conexiunii 5G

Utilizatorii se pot bucura și mai mult de conținutul preferat, oriunde și oricând, cu Xperia 10 III. Modelul îmbină o autonomie extinsă a bateriei cu viteza 5G pentru streaming și descărcări mai rapide – fie că se bucură de conținut audio la o calitate apropiată de cea High-Resoluțion folosind căști, datorită compatibilității DSEE Ultimate, fie că vizionează filmele preferate pe ecranul performant OLED FHD+. Platforma mobilă Qualcomm® Snapdragon™ 690 5G poate face față cu ușurintă aplicațiilor, filmelor, jocurilor și multor alte tipuri de conținut, datorită performanței ridicate și eficienței energetice, pentru o conectivitate superioară. Mulțumită funcției Smart connectivity, Xperia 10 III folosește tehnologia deep learning a Xperia care utilizează librăriile din rețele neurale ale Sony și analizează semnale Wi-Fi pentru a prezice problemele de conectivitate din viitorul apropiat.

Xperia 10 III analizează calitatea rețelelor Wi-Fi disponibile înainte de conectare, astfel încât nu se va asocia rețelelor care nu merg. Dacă telefonul detectează o calitate compromisă a conexiunii Wi-Fi, acesta folosește în schimb date mobile.

Putere pentru întreaga zi, făcută să dureze

Datorită bateriei generoase de 4500mAh, Xperia 10 III are o capacitate cu 25% mai mare decât predecesorul său, Xperia 10 II, și permite utilizatorilor să se bucure la maximum de funcționalitățile pe care telefonul le oferă. Datorită Adaptive Charging de la Xperia, utilizatorii se pot baza pe o durată de viață mare a bateriei, chiar și după trei ani de utilizare. Xperia Adaptive Charging funcționează prin monitorizarea bateriei în timpul procesului de încărcare, pentru a se asigura că nu este suprasolicitată – menținând bateria sănătoasă pentru mai mult timp.

Design practic și robust

Chiar dacă Xperia 10 III are un display mare de 6″, telefonul măsoară doar 68mm în lățime – o dimensiune care îl face să se potrivească perfect în mână. Cu o greutate de doar 169g, este ușor de folosit și de manevrat – fie că este utilizat pentru poze sau jocuri.

Xperia 10 III dispune de certificare IP65/68 pentru rezistență la praf și umiditate și este foarte durabil datorită învelișului Corning® Gorilla® Glass 6. Construcția sa robustă înseamnă că modelul rezistă foarte bine la problemele care pot apărea în utilizarea zilnică. Corning® Gorilla® Glass 6 oferă, de asemenea, o rezistență sporită la zgârieturi – ceea ce face din Xperia 10 III partenerul perfect pentru utilizatorii care au telefonul cu ei tot timpul.

Imagini incredibile

Utilizănd expertiza Sony în domeniul conceperii televizoarelor, cunoscută la nivel global, Xperia 10 III livrează o experiență cinematografică imersivă datorită Wide OLED de 6 inci, fără notch și cu un raport de aspect 21:9, ce include suport HDR. Modelul dispune de display-ul TRILUMINOS™ regăsit pe televizoarele din gama BRAVIA®, adaptat pentru tehnologia mobilă, și de funcția de optimizare a imaginilor video, oferind culori bogate și naturale, dar și nuanțe de negru mai intense. De asemenea, acesta este capabil să afișeze conținut HDR, care are un interval dinamic mai extins în ceea ce privește luminozitatea decât formatele video standard, îmbunătățind atât contrastul, cât și culorile. Zonele luminoase ale imaginii devin și mai strălucitoare, iar paleta de culori se extinde pentru a oferi nuanțe mai vibrante de albastru, verde, rosu, pe întreg intervalul cromatic.

Cameră triplă îmbunătățită pentru scene cu luminozitate scăzută și obiecte în mișcare

Cu opțiuni pentru fotografiere ultra-wide, wide și telefoto, camera triplă permite utilizatorilor să capteze o mare varietate de cadre – de la poze landscape expansive până la portrete expresive. Camera ultra-wide de 16mm le permite utilizatorilor telefonului să surprindă imagini complexe, redând peisaje dramatice și scene uimitoare. Camera versatilă de 27mm este un senzor wide, ideal pentru o varietate de situații de fotografiere și scene cu luminozitate scăzută, în timp ce camera telefoto de 54mm le oferă utilizatorilor ocazia să se apropie mai mult de subiect – fiind ideală pentru portrete.

Modul Auto de pe Xperia 10 III dispune acum de funcția de detectare a animaleloriii, care poate identifica dacă subiectul surprins este un câine sau o pisică. Apoi, acesta ajustează corespunzător viteza de fotografiere și sensibilitatea ISO, pentru a surprinde cadre cu mai puțin effect de blur.

Camera îmbunătățită de F1.8 și algoritmii superiori de procesare a imaginilor le permit utilizatorilor să realizeze fotografii în codiții de luminozitate scăzută, cu mai puțin zgomot în imagine, atât în modul de noapte, cât și în modul Auto. Atunci când fotografierea se realizează în lumină puternică sau cu iluminare din spate, modul Auto HDR ajută la prevenirea efectului de blackout în zonele imaginii care se află în umbră sau a iluminării excesive în zonele deja luminate, asigurând că trăsăturile și expresiile faciale sunt mai vizibile.

La fotografierea în rafală, Xperia 10 III captează imagini la 10 cadre pe secundă (FPS), asigurându-se că subiectul în mișcare nu este ratat, ba mai mult, autoexpunerea funcționează pentru fiecare cadru în parte.

Nu în cele din urmă, Xperia 10 III oferă posibilitatea înregistrării video 4K, permițând utilizatorilor să filmeze la o rezoluție de patru ori mai mare decât full HD, în timp ce funcția SteadyShot™ asigură înregistrări fluide și stabile, chiar și atunci când se filmează din mișcare.

Calitate audio excepțională, atât wireless, cât și pe fir

Xperia 10 III oferă sunet excepțional, fie că utilizatorii se bucură de o experiență de ascultare wireless cu High-Resolution Audio Wireless, fie prin intermediul mufei jack de 3.5mm ce face posibilă conectarea căștilor. Împreună cu redarea audio nativă High-Resolution, Xperia 10 III dispune de tehnologia DSEE Ultimate, care folosește inteligența artificială pentru a crește calitatea audio la un nivel aproape echivalent cu standardul High-Resolution, prin îmbunătățirea automată a frecvențelor și bit rate-ului în timp real.

Conceput pentru multi-tasking

Pentru Xperia 10 III, interfața unică Sony multi-window realizată pentru display-urile wide cu raport de aspect 21:9 a fost îmbunătățită cu o nouă funcționalitate de tip Pop-up window. Perfectă pentru multi-tasking, aceasta le oferă utilizatorilor posibilitatea de a suprapune mai multe ferestre, astfel încât aceștia să poată gestiona rapid task-uri precum răspunsul la mesaje, pentru ca apoi să se poată întoarce rapid în joc sau pur și simplu înapoi la browsing.

Transfer ușor al informațiilor de pe telefonul vechi

Aplicația Xperia Transfer 2 le oferă utilizatorilor posibilitatea să transfere conținutul care contează de pe telefoane vechi Android sau iOS pe noul Xperia 10 III. De la poze, clipuri video și muzică, până la contacte, calendar, istoricul de apeluri și mesaje (SMS/MMS) – toate acestea pot fi transferate rapid, sigur și ușor.

Accesorii

Pentru Xperia 10 III este disponibilă și o nouă husă antibacteriană Style Cover, cu funcție de stand. Concepută pentru durabilitate, husa dispune de un stand încorporat pentru a susține plasarea orizontală, oferind o experiență de vizionare mai confortabilă. Stratul superior este un material anti-bacterian cu o rată de protecție împotriva microbilor de până la 99.9% – prevenind răspândirea bacteriilor și menținând suprafața curată.

Disponibilitate

Xperia 10 III va fi disponibil în variantele de culoare Negru și Alb și va fi livrat cu AndroidTM 11, începând din vara anului 2021.

Despre Sony Corporation

Sony Corporation este o companie responsabilă pentru divizia Electronics Products & Solutions (EP&S) din cadrul Sony Group. Având în centrul său viziunea de a „continua să ofere Kando și Anshin oamenilor și comunităților din întreaga lume, prin dezvoltarea tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony va crea produse și servicii în zone precum home entertainment & sunet, imagistică și dispozitive mobile. Pentru mai multe detalii, accesați http://www.sony.net/

 

„SONY” și „Xperia” sunt mărci înregistrate ale Sony Corporation sau ale afiliaților. Toate celelalte mărci sau mărci înregistrate aparțin proprietarilor de drept.

Android este marcă înregistrată Google Inc.

Qualcomm Snapdragon Elite Gaming este un produs Qualcomm Technologies, Inc. și/sau al subsidiarelor sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *