Grupul Acer se alătură inițiativei RE100 și se angajează să utilizeze 100% energie regenerabilă până în anul 2035

De asemenea, dezvăluie noul notebook Aspire Vero, parte a misiunii sale de sustenabilitate „Earthion”

Grupul Acer a anunțat că s-a alăturat inițiativei RE100 și a împărtășit angajamentul de a atinge o utilizare de 100% a energiei regenerabile până în anul 2035. În plus, Acer și-a declarat misiunea de a ajuta la abordarea provocărilor de mediu cu platforma sa „Earthion” care unește punctele forte ale angajaților și partenerilor din lanțul de aprovizionare și extinde cercul impactului eforturilor sale de sustenabilitate. Aceste eforturi sunt exemplificate de notebook-ul Aspire Vero, primul produs Acer axat pe sustenabilitate, sub platforma Earthion.

„Sunt atât de emoționată să văd angajații și partenerii Acer care se reunesc, știind că au capacitatea de a lua decizii pentru a proteja mediul pentru generațiile viitoare”, a declarat Tiffany Huang, Co-Chief Operating Officer, Acer Inc. „Avem deja angajamentul AUO, Compal, Innolux și Quanta și aștept cu nerăbdare să întâmpinăm și mai mulți parteneri care să se alăture misiunii Acer Earthion pentru a accelera dezvoltarea proiectelor și proceselor ecologice și pentru a sprijini obiectivul nostru de utilizare de energie 100% regenerabilă, pentru o planetă sustenabilă.”

Angajament pe termen lung pentru utilizarea energiei verzi

Acer s-a angajat în urmă cu mult timp să îmbunătățească eficiența energetică. Din 2008 a adoptat sistemul global de divulgare a CDP pentru a gestiona impactul asupra mediului al lanțului său de aprovizionare și chiar a extins sistemul la două niveluri de implicare a furnizorilor. În 2012, Acer a început să stabilească noi obiective de reducere a emisiilor de carbon prin managementul energiei și utilizarea energiei verzi, luând anul 2009 drept an de referință. Prin eforturi și inițiative constante, Grupul Acer, inclusiv operațiunile și filialele sale globale, și-a atins cu succes obiectivul propus în 2020 de reducere a emisiilor de carbon cu 60% la nivel mondial.

Stabilind un nou angajament, acela de a utiliza 100% energie regenerabilă până în 2035, Acer a anunțat că s-a alăturat RE100, o inițiativă globală de energie regenerabilă care reunește sute de companii mari și ambițioase, angajate să utilizeze electricitate 100% regenerabilă. Energia verde a fost utilizată de diverse operațiuni ale Acer încă din 2013, unele locații instalând chiar panouri solare pentru a-și genera propria energie solară. În 2020, Acer Group a atins un prag de 44% privind utilizarea energiei regenerabile.

„Sunt încântat să urez bun venit companiei Acer în RE100. Angajându-se pentru utilizare de energie 100% regenerabilă până în 2035, Acer se alătură celor peste 300 dintre cele mai importante companii din lume angajate să stimuleze schimbarea pieței”, a declarat Sam Kimmins, Director RE100, The Climate Group. „Acest lucru transmite un mesaj puternic, că energia regenerabilă are un bun sens în business și îi încurajăm și pe alții să ne urmeze.”

Earthion – Combinarea punctelor forte din lanțul de aprovizionare

Acer a decis să își ducă mai departe angajamentele față de mediu cu Earthion, o platformă care combină punctele forte ale companiei, ale partenerilor din lanțul de aprovizionare, ale consumatorilor (canalelor) și ale angajaților săi. „Earthion” este un amestec de cuvinte „Earth + Mission” și este numele pe care Acer l-a creat pentru a reprezenta misiunea de a ajuta la abordarea provocărilor de mediu prin soluții inovatoare și integrate. Forța motrice din spatele Earthion este convingerea fiecărui membru că implicarea sa individuală poate crea în mod eficient un impact pozitiv asupra mediului.

Principalele puncte de focus ale Earthion sunt:

  • Energie – folosirea de 100% energie regenerabilă, ca obiectiv
  • Design de produs – inovații ecologice
  • Proiectarea ambalajelor – folosirea de mai puține ambalaje și mai multe materiale reciclate
  • Producție – minimizarea impactului asupra mediului
  • Logistică – reducerea amprentei de carbon
  • Reciclare – reciclarea, reutilizarea și reutilizarea resurselor

Acer Earthion reprezintă punctul culminant al câtorva ani de eforturi și va continua să evolueze. Ideea inițială era să facem mai mult, ca o companie responsabilă și un cetățean corporativ, și să luptăm atât împotriva impactului din ce în ce mai stringent al schimbărilor climatice, cât și al decalajului digital. Această idee a condus la nașterea Project Humanity – o inițiativă la nivel de companie cu obiectivul de a crește gradul de conștientizare a intensificării problemelor globale și pentru a încuraja fiecare angajat Acer să contribuie prin schimbări pozitive. Project Humanity a început la nivel individual, încercând să inspire angajații să propună idei noi în capacitatea lor profesională și, de asemenea, să contribuie în mod colectiv la obiectivele de reducere, reutilizare, reciclare și reutilizare.

În 2020, toate notebook-urile Acer au adoptat hârtia reciclată pentru ambalare, iar aceste modele ecologice au economisit 8.750 kg de pastă de hârtie și au redus utilizarea a 20 de milioane de pungi de plastic. Din activitățile de reciclare interne ale Acer, peste 50 de tone de baterii au fost reciclate și recondiționate în altele noi. Mai mult de 75% dintre angajații Acer din 50 de țări au participat la aceste inițiative.

Odată cu lansarea Earthion, această inițiativă s-a extins din nou: Acer încearcă să împărtășească această cultură și partenerilor și furnizorilor săi, dezvoltând o platformă globală unică și creând un cerc și mai mare de impact.

Astăzi, compania are un obiectiv clar de a utiliza energie curată și materiale sustenabile, culminând într-un efort concertat cu furnizorii și partenerii săi pentru a construi platforma Earthion, începând cu Aspire Vero, un notebook orientat spre sustenabilitate.

Acer Aspire Vero – un notebook orientat spre sustenabilitate

Primul produs din cadrul platformei Earthion, Acer Aspire Vero, este un pas către reimaginarea procesului de fabricație a computerului. Plasticul reciclat post-consum (PCR) este utilizat pe șasiu și pe capacele tastaturii dispozitivului. Ambalajele ecologice fac un pas mai departe: Aspire Vero este livrat într-o cutie fabricată în proporție de 80-85% din pastă de hârtie reciclată, iar utilizarea ambalajele din plastic pentru protecția adaptorului este redusă utilizând în schimb protecții din hârtie. Mai mult, geanta pentru laptop și foaia dintre tastatură și ecran sunt realizate din plastic reciclat 100% industrial.

Acest accent pus pe sustenabilitate se transmite și în limbajul de proiectare. Toate graficele de pe cutia de expediere sunt tipărite cu cerneală de soia, iar notebook-ul în sine nu conține vopsea pe șasiu, reducând astfel impactul asupra mediului. Este ținut împreună de șuruburi ușor accesibile, standardizate, pentru un proces de demontare mai simplu. Notebook-ul iese în evidență cu accente unice, de culoare galbenă și gri vulcan pe barele de protecție, iar textul de pe tastele R și E a fost inversat, apelând la cele 3 Re: reducere, reutilizare și reciclare.

În spatele tuturor acestor lucruri se află un computer atractiv și impresionant. Cel mai recent procesor Intel® Core™ din a 11-a generație cu grafică Intel® Iris® Xe permite realizarea sarcinilor zilnice de productivitate, iar spațiul de stocare de până la 1TB pe SSD M.2 oferă utilizatorilor mult spațiu pentru muzică, filme și diverse fișiere. Acest afișaj are un design cu balamale de ridicare care ridică ușor notebook-ul atunci când este deschis, permițând o experiență de tastare mai ergonomică, în timp ce suprimarea zgomotului AI oferă claritate în timpul apelurilor video. Notebook-ul vine, de asemenea, cu Intel® Wi-Fi 6 (Gig+), un port USB Type-C, două porturi USB 3.2 și un port HDMI 2.0 pentru ieșire video.

Premii globale privind sustenabilitatea

Eforturile transparente de raportare ale Acer au fost recunoscute de indicii globali de sustenabilitate, iar compania a câștigat premii pentru performanța ESG. În 2020, Acer a fost listat pe trei indici globali de sustenabilitate: Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) pentru al șaptelea an consecutiv, indicii MSCI ESG Leaders cu un rating „AA” și indicele FTSE4Good Emerging pentru al cincilea an. În plus, Acer a fost clasată printre primele 100 de companii gestionate în mod sustenabil din lume de către The Wall Street Journal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *