Ursus Breweries lanseaza in Romania brandul de bere Kozel printr-un tap de 15 metri inaltime

Bucuresti, 24 mai. Ursus Breweries, cel mai mare jucator din industria locala a berii isi consolideaza pozitia de lider pe piata si lanseaza in Romania brandul Kozel. Acest moment este marcat de constructia impunatoare a unui tap, cu o înaltime de 15 metri, vizibil de la o distanta de 2 kilometri, ce reprezinta emblematic brandul Kozel. Tapul gigantic este amplasat pe platoul unui centru comercial din Nordul Capitalei, iar vizitatorii pot admira constructia si degusta cele doua tipuri de bere Kozel, in perioada 24-29 mai.

Kozel_packshot

Kozel este disponibil atat in varianta de 330 ml, la sticla, cat si la doza de 500 ml. Portofoliul include Kozel Premium, o bere blonda, usor de baut, cu un gust bogat si calitate premium, si Kozel Dark, o bere cu gust racoritor, ce a depasit asteptarile in toate tarile in care s-a lansat, fiind cea mai vanduta bere dark din Cehia, conform studiilor realizate de Nielsen Retail Audit in anul 2021.

Consumatorii din Romania apreciaza o bere de calitate si au fost intotdeauna impresionati de gusturi si experiente noi. De aceea venim cu un brand nou, premium, cu traditie ceha, o varietate de beri usor de baut si ritualuri de servire care aduc un strop de inedit iesirilor cu prietenii.”, a declarat Iulia Andresoiu, Vicepresedinte Marketing Ursus Breweries.

O bere ceheasca cu poveste. Peste 100 de ani de calitate premium

Kozel a aparut in anul 1874 si inseamna „tap” in ceha, iar o bere neagra se numea la acea vreme „bock”, cuvant care inseamna „tap” in germana. Fondatorul fabricii de bere, Franz Ringhoffer, si-a dat seama ca era necesar sa se distinga de concurentii sai si a inceput sa produca in Velke Popovice o bere inchisa la culoare, dupa traditia locala, cunoscuta local sub numele de Kozel.

La acea vreme, prin Velke Popovice a trecut un pictor francez, care a fost miscat de ospitalitatea localnicilor si, din recunostinta fata de acestia, a decis sa creeze o emblema pentru berarie. Pictorul s-a inspirat din figura tapului si a transformat-o intr-un simbol.

Kozel este exportat si savurat in peste 50 de tari din intreaga lume, cum ar fi Finlanda, Suedia, Germania, Austria, Slovenia, Croatia, Polonia, Cehia, Italia, Coreea de Sud.

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries este cel mai mare producator de bere din Romania. Marcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, alaturi de marca de cidru Kingswood. In prezent, Ursus Breweries detine 3 fabrici de bere: in Brasov, Buzau si Timisoara si o mini-facilitate de productie in Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International. Pentru mai multe informatii despre companie si programele sale, va rugam sa vizitati: www.ursus-breweries.ro si www.desprealcool.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *