Display-urile Interactive Samsung Flip Pro cu aplicatia Fable Blockly integrata, prezente la BETT London 2023

Samsung Electronics_ Shape Robotics
Soluția permite dezvoltarea unei palete uriașe de lecții și activități multidisciplinare în școli

București, România – 24 Martie 2023 – Inovația educațională dezvoltată de Samsung Electronics împreună cu Shape Robotics pentru sistemul educațional va putea fi testată de mii de profesori, educatori, traineri și parteneri la cel mai important târg de educație și tehnologie la nivel global – BETT London 2023 (British Educational Training and Technology Show).

În contextul derulării proiectelor europene dedicate digitalizării sectorului educațional, Samsung Electronics și compania daneză producătoare de roboți educaționali, Shape Robotics, au dezvoltat un parteneriat tehnologic pentru soluții de tip “Ed Tech”, aliniate la standardele de predare STEAM. Obiectivul este acela de a facilita procesul de alfabetizare digitală și dezvoltarea abilitaților necesare meseriilor viitorului.

Samsung Electronics_ Shape Robotics_1

„Produsul creat de Samsung Electronics și Shape Robotics face tehnologia SMART accesibilă pentru instituțiile de învățământ. Avem toată încrederea că această reușită va aduce schimbări uriașe în felul cum se va desfășura procesul de predare-învățare la clase și, cel mai important, cum vom pregăti generația de azi pentru meseriile de mâine. Cu toții suntem mândri de această realizare”, a spus André Fehrn – CEO Shape Robotics.

Atât profesorii cât și elevii vor putea să învețe bazele roboticii, folosind un set redus de echipamente– tabla interactivă cu softul de programare „Fable Blockly” inclus și accesoriul „HUB = inima roboților” atașat acesteia. Mai mult decât atât, în cazul laboratoarelor SMART, soluția este ușor accesibilă fiind integrată nativ în ecosistemul hardware și software deja prezent în laboratoarele inteligente.

Acest prim produs dezvoltat de cele două companii vine practic în întâmpinarea nevoilor educaționale din școli, licee teoretice și/sau cu profil tehnic, dar și universități.

„Integrarea nativă a aplicației Fable Blockly în sistemul de operare Tizen al Display-urilor Interactive Samsung Flip Pro vine cu o serie de avantaje cu caracter tehnic, economic și educațional care credem că sunt extrem de importante. În primul rând, dispare nevoia achiziției device-ului (calculator, laptop, tabletă, OPS) care, până acum, era responsabil de rularea aplicației Fable Blockly pe displayul interactiv, deci scade nivelul cheltuielilor și crește nivelul fiabilități platformei”, a completat Constantin Cristian, HEAD of Division al Samsung Electronics.

Acordul dintre Shape Robotics și Samsung Electronics a fost încheiat anul trecut, scopul acestuia fiind acela de a facilita și optimiza educația tehnologică în sistemele școlare din întreaga lume. De altfel, Samsung a demarat în 2022 Strategia pentru Educație SEED – Samsung Ecosystem for Education Development, parte a strategiei europene de susținere a sectorului educațional.

Samsung Electronics_ Shape Robotics_2

Prin programul SEED, Samsung și-a propus să contribuie activ la un viitor mai bun al educației din România. Dincolo de dotarea centrelor educaționale cu cele mai noi tehnologii Samsung, inclusiv cu soluții pentru predare la distanță, compania sprijină un program de formare dedicat profesorilor, astfel încât aceștia să își dezvolte competențe digitale adecvate unui sistem modern de educație, sprijinit de tehnologiile digitale, care are ca obiectiv creșterea implicării elevilor și studenților în actul de învățare.

BETT 2023 – este cel mai important târg de educație digitală din Europa și are loc între 29 și 31 martie, la Londra.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, electrocasnicelor, a sistemelor de rețea, a sistemelor LSI și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *