Alegeri la nivel mondial in cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea

Alegeri la nivel mondial in cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea

La randurile de mese sunt asezati 288 din membrii comitetului. In fata lor se gasesc tabele electronice de votare, videoproiectoare si ecrane mari. Tehnologia isi face simtita prezenta din plin in incapere si va lucra neincetat in urmatoarele zece zile. Acesta este locul unde se va aduna comitetul de numiri al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea incepand de marti seara. Obiectivul lor este de a alege conducatorii Bisericii mondiale pentru urmatorii cinci ani.
Alegeri la nivel mondial in cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea
Doua mii de delegati, reprezentand cele treisprezece diviziuni ale lumii, aleg comitetul. Larry Evans, secretar adjunct al bisericii mondiale a declarat: „S-a lucrat mult pentru a se asigura ca delegatia este reprezentativa pentru intreaga biserica, atat din din punct de vedere geografic, cat si a echilibrului in privinta genului si a varstei”.

Delegatii s-au intrunit in diferitele comitete locale regionale pentru a propune comitetul de numiri. Avand un numar atat de mare de membri, acesta este un proces ce dureaza pret de mai multe ore. Este un proces de planificare in avans ce a avut deja loc si va ajuta comitetul sa lucreze nestingherit si sa intocmeasca o agenda de peste o suta de nume.

O mare parte din acest proces de planificare in avans este indeplinit de Bob Woolford “in decursul urmatoarelor zece zile ma voi deplasa mii de kilometri”, spune el. A petrecut ani pentru planificarea inceputului de astazi. La fiecare intrunire de lucru a Bisericii mondiale sau „sesiune a Conferintei Generale ” incepand cu anul 1980, Dl. Woolford, asistentul presedintelui la Centrul medical si de misiune din Shawnee, Kansas, si-a pus timp de-o parte pentru a asista comitetul de numiri.

Este o indatorire care necesita deprinderi de lucru in detaliu, organizatorice si o personalitate placuta care aduce satisfactia din a-ti vedea munca bine implinita. De la a te asigura ca este apa rece pentru fiecare din cei doua sute de membri ai comitetului, la a asigura cai de acces si securitate corespunzatoare, Dl. Woolford este cel care se ocupa si asigura un serviciu de protocol pentru orice eveniment neprevazut.

Asistenta in domeniul tehnologiei este asigurata de Dl. Ed Bahr de la Pacific Press. El este cel care a pus la punct sistemul electronic de votare care permite membrilor comitetului sa voteze numele numerotate ce sunt afisate pe un ecran mare. Pret de aproximativ 45 de secunde membrii pot vota si chiar sa-si schimbe optiunea de vot, insa masurile electronice de siguranta verifica faptul ca fiecare persoana voteaza o singura data. Rezultatele pot fi afisate ulterior instantaneu pe ecran.

Odata votat un nume. Dl. Woolford incepe cursa de mii de kilometri cautand candidatul nominalizat pe salile si coridoarele Centrului American.

Woolford afirma ca aceasta este ultima oara cand se gandeste sa participe la comitetul de numiri. “Am inceput aceasta activitate ca tanar voluntar. Acum am par alb si este timpul sa predau stafeta acestui privilegiu unei noi generatii care poate aduce cu sine noi deprinderi de lucru si o noua viziune..” Dupa o experienta de douazeci si cinci de ani la activ, dl. Woolford va fi greu de inlocuit.

Despre Radio Vocea Evangheliei Brasov
Pentru informatii suplimentare si transmisii video cu privire la activitatile de la St. Louis puteti vizita pagina oficiala de stiri a sesiunii http://news.adventist.ro
Pentru intrebari, imagini sau programari de interviuri il puteti contacta pe domnul Viorel Dima prin email la viodima@adventist.ro
viodima@adventist.ro
RADIO VOCEA EVANGHELIEI BRASOV
news.adventist.org
Contact RADIO VOCEA EVANGHELIEI BRASOV