BUSINESS BREAKFAST WITH MEDIA

BUSINESS BREAKFAST WITH MEDIA~

Programul de Dezvoltare a Microîntreprinderilor, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (EDS), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), are plăcerea să anunţe organizarea unui mic dejun de afaceri şi a unei conferinţe de presă care vor avea loc joi 5 mai a.c., la ora 10:00, la Hotelul Lido din Bucureşti, salonul Best Chef.
Scopul acestei întâlniri este prezentarea ultimelor informaţii cu privire la Cea de-a 8-a Conferinţă Internaţională de Microfinanţare, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 26 – 28 mai a.c. Această conferinţă este organizată de Programul EDS, prin componenta sa Coaliţia pentru Microfinanţare din România, în parteneriat cu Centrul de Microfinanţare pentru Europa Centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente, din Polonia.

Programul întâlnirii:

10:15 Cuvânt introductiv din partea domnului Glenn Moller, Director adjunct, Programul EDS
10:20Reprezentant al Coaliţiei de Microfinanţare
10:30Reprezentant al Delegaţiei Comisiei Europene
10:40Reprezentant al Băncii Mondiale – Programul pentru Refacerea Zonelor Miniere

10:50 Întrebări şi răspunsuri

Pe lângă organizatori, ziariştii vor avea ocazia să se întâşlnească şi cu reprezentanţi ai unor organizaţii de microfinanţare, cum ar fi CHF International România, CDE, CAPA şi OMRO precum şi ai USAID. Atât reprezentantul Delegaţiei CE, cât şi cel al Bâncii Mondiale vor răspunde la întrebările dumneavoastră.

Context:

Microfinanţarea s-a dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente instrumente de dezvoltare economico-socială din ţările în curs de dezvoltare, iar în ultima vreme a devenit unul dintre subiectele des prezentate în mass media din România.
La sfârşitul lunii mai Bucureştiul va fi locul de întâlnire al microfinanţatorilor din lumea întreagă, de aceea considerăm că este de interes să vă prezentăm experienţa românească în microfinanţare şi rezultatele de până acum, precum şi rolul pe care microfinanţarea îl va avea în sprijinirea dezvoltării sectorului de microîntreprinderi şi în pregătirea lui pentru aderarea la Uniunea Europeană.
Industria de Microfinanţare din ţara noastră a înregistrat o creştere importantă în ultimii ani, atât în ceea ce priveşte volumul de credite acordat cât şi în acoperirea geografică, diversificându-şi continuu portofoliul de credite.
Legea societăţilor de microfinanţare, care se află în prezent în discuţia Comisiei de Buget Finanţe şi Comisiei Economice a Senatului, a fost iniţiată de Coaliţia pentru Microfinanţare din România şi preluată spre a fi promovată spre aprobare de Agenţia Naţională pentru IMM şi Cooperaţie şi de Ministerul Economiei şi Comerţului.