COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

Noile măsuri anunţate de Guvern vor duce la fiscalizarea totală a României

Noile măsuri fiscale anunţate astăzi de ministrul finanţelor publice, Ionuţ Popescu, vor avea ca efect din 2006 o fiscalizare totală a României, depăşind pragul atins în 2004 de guvernarea PSD.

COMUNICAT DE PRESA
Uniunea Naţională a Patronatului Român consideră că prin aceste măsuri Guvernul îşi încalcă promisiunile electorale atât faţă de cetăţeni cât şi faţă de mediul de afaceri favorizând instabilitatea şi nesiguranţa investiţiilor.
Astfel, prin majorarea TVA la 21%-22% România se încadrează într-un trend total opus celui impus de ţările membre ale Uniunii Europene, care militează pentru niveluri cât mai reduse ale TVA. Mai mult, prin creşterea la 16% a impozitelor pe dividende, măsură corelată cu impozitul pe profit stabilit la acelaşi nivel, se ajunge la un grad de impozitare mai mare decât cel atins în 2004 prin impozit pe profit 25%+impozit pe dividende 5%.
Mediul de afaceri românesc resimte deja lipsa investiţiilor străine şi a fondurilor necesare pentru retehnologizarea şi reabilitarea unităţilor de producţie. Aceste măsuri nu numai că nu vor încuraja atragerea de investiţii dar vor duce spre faliment o mare parte din societăţile româneşti.
„Ministrul Ionuţ Popescu şi Guvernul Tăriceanu se fac în acest moment vinovaţi de pierderea oricărei şanse ca România să devină competitivă din punct de vedere economic şi să adere la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007“ a declarat Marian petre Miluţ, preşedintele UNPR.

Departamentul de Comunicare şi Imagine

Despre Uniunea Nationala a Patronatului Roman
DESPRE UNPR

UNPR este o organizaţie reprezentativă la nivel naţional. Este constituită din 10 patronate regionale cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. Din U.N.P.R. mai fac parte şi asociaţii profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri şi subramuri ale economiei naţionale.
Pe plan internaţional, UNPReste membru partener a Confederatiei Constructorilor din Europa (European Builders Confederation) şi membră a Uniunii Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din cadrul Partidului Popular European (SME Union of EPP), una dintre cele mai importante organizaţii ale IMM-urilor din Uniunea Europeană. De asemenea, UNPR este reprezentată de un delegat permanent la Bruxelles, care păstrează legătura cu toate patronatele din ţările membre ale Uniunii Europene.

Andrei Chirica
PR assistant
tel. 021-331.50.34-int 133
fax.021-330.58.56
comunicare@unpr.ro
UNIUNEA NATIONALA A PATRONATULUI ROMAN
www.unpr.ro
Contact UNIUNEA NATIONALA A PATRONATULUI ROMAN