Confesiunile unei masini de spalat vase – un proiect CECED Romania

confesiunile-unei-masini-de-spalat-vase-un-proiect-ceced-romania

Timpul nu poate fi recuperat și nu se pierde doar stând degeaba. Cel mai adesea ne pierdem vremea făcând lucruri neesențiale. Timpul se câștigă făcând lucruri care te fac fericit sau care servesc scopurilor tale. Pentru restul s-au inventat mașinile.

Asociația CECED România (Asociația Producătorilor Europeni de Electrocasnice din România) realizează pe Facebook o campanie de informare pentru cei care vor să cunoască mai multe despre mașinile de spălat vase și despre beneficiile pe care acestea le oferă. „Scopul nostru este de a oferi informații și date rezultate din studii, dar să o facem într-un mod accesibil și ușor de înțeles de utilizatori”, a declarat Cătălin Gurău, directorul general al CECED România.
Avatar Facebook

Avatar Facebook
Acasă s-a instaurat cumva un obicei și la finalul meselor cu prietenii nu găsești vase murdare, sunt spălate imediat după ce pleacă de pe masă. În felul ăsta, putem să ne bucurăm de un pahar de vin în loc să stăm o oră spălând vase în bucătărie

Adrian Hădean

Conform unui studiu efectuat de către laboratoarele Eurofins din Franța, la o singură spălare se realizează o economie de 30% la consumul de apă, prin spălarea cu mașina de spălat față de cea manuală. În cazul celor care folosesc abundent apa în procesul de spălare manuală, economia realizată poate ajunge până la valori de 90% pentru consumul de apă și până la 70% pentru cel de energie.

În afara economiei realizate, la apă sau la energie electrică, principalul avantaj al mașinilor de spălat vase este economia de timp. Conform studiului mai sus menționat, este redus timpul alocat spălării veselei cu peste 4000 de minute anual, ceea ce înseamnă aproape 7 ore de timp liber pentru 10 zile.

În cadrul paginii de Facebook participanții au precizat că preferă spălatul automat tocmai datorită timpului câștigat, ce este apoi petrecut alături de prieteni, dedicat cititului sau pasiunilor, cum ar fi gătitul. Pentru a veni în întâmpinarea fanilor, în cadrul paginii s-au publicat rețete culinare și mai multe interviuri cu bloggeri ce au ca pasiune gătitul. Adrian Hădean, celebrul bucătar călător, declara referitor la partea „murdară” a gătitului: „Acasă s-a instaurat cumva un obicei și la finalul meselor cu prietenii nu găsești vase murdare, sunt spălate imediat după ce pleacă de pe masă. În felul ăsta, putem să ne bucurăm de un pahar de vin în loc să stăm o oră spălând vase în bucătărie”.

Atitudinea de responsabilitate față de mediu este un alt subiect dezbătut de către fani, CECED România oferind o serie de informații și studii despre reciclare și metode la îndemâna oricui pentru a economisi energie. „Considerăm că trebuie creată o conștiință ecologică și am găsit prin intermediul platformei Facebook un canal pentru a intra în legătură cu persoanele interesate de teme ecologice și reciclare”, a precizat Cătălin Gurău.

Despre CECED România

La nivel european, CECED a fost fondată ca asociație în anul 1958, iar în ultimii 50 de ani a suferit o serie de transformări pentru a deveni mai eficientă. Astfel, în 1997 a fost înființat un birou permanent la Bruxelles pentru a reprezenta mai bine nevoile membrilor săi vis-à-vis de instituțiile Comunității Europene.

CECED reprezintă industria europeană de fabricanți de aparatură electrocasnică, cu peste 200.000 de angajați direcți și cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ 40 miliarde de euro. CECED reunește 24 de asociații naționale din 22 de state, precum și 15 producători, ca membrii direcți.

CECED reprezintă o industrie inovatoare, cu preocupări constante în dezvoltarea de tehnologie pentru îmbunătățirea performanțelor și reducerea consumului de energie și apă.

CECED România a fost fondată în 2006 și are ca membrii fondatori Amica, Arctic, BSH Bosch und Siemens Hausgeraete, Candy Hoover, Electrolux, Gorenje, Indesit, Philips DAP, Groupe SEB.

Despre „Confesiunile unei mașini de spălat vase” în cifre:

Adresa web www.facebook.com/masinadespalatvase

Peste 1100 de fani

Peste 170 de posturi și întrebări

Peste 102.000 de vizualizări ale paginii

O medie de 1000 vizualizări per post în ultimele săptămâni