Intalnire ecumenica “Flacara din Betleem uneste cercetasii lumii”.

Intalnire ecumenica “Flacara din Betleem uneste cercetasii lumii”.

Miercuri, 15 decembrie 2004, incepand cu orele 17:00, la Biserica Calvaria din cartierul Manastur va avea loc intalnirea ecumenica “Flacara din Betleem uneste cercetasii lumii”.
In cadrul acestei intalniri se vor reuni cele 5 organizatii de cercetasi din Cluj-Napoca (Cercetasii Romaniei, Cercetasii Maghiari, Cercetasii Muntilor, Cercetasii Crestini precum si Ghidele si Ghizii din Romania) si se va imparti “flacara pacii” adusa de catre cercetasi de la Viena, respectiv Betleem.

Toti cercetasii participanti s-au pregatit pentru acest eveniment vopsind un borcan in care se va aseza lumanarea, borcan cu care vor participa la un concurs. De asemenea, se vor canta colinde si cantece spirituale intr-un recital de chitara clasica in interpretarea cercetasilor.

Vor fi prezenti preoti ai Bisericii Ortodoxe, Romano-Catolice si Greco-Catolice.

Asteptam cu drag pe oricine este interesat sa primeasca flacara pacii, pe care sunteti invitati sa o transmiteti mai departe.

Despre Asociatia Cercetasii Crestini Romani din Federatia Scoutismului European
Program:
Intalnire la Calvaria ora 16.45; incepere eveniment 17.00; cuvinte de bun venit preoti pana la 17.15; prezentare eveniment, cantece introductive pana la 17.30; concert colinde si impartirea flacarii pana la aprox. 18.00, diverse pana la aprox. 18.30

Istoric:
Evenimentul este o continuare a călătoriei luminii în lume, care a început în anul 1986 când un copil din Austria a aprins o candelă de la Grota Naşterii Domnului din Betleem, pe care a dus-o la Viena. Apoi a simţit nevoia să o dăruiască şi altora şi astfel milioane de steluţe s-au răspândit în peste 20 de state europene

Inca din 1986, în Austria, s-a organizat o acţiune caritativă de Crăciun numită “Lumină în întuneric”, iniţiatorul acestei acţiuni fiind cunoscutul post de televiziune austriac ORF. Acţiunea consta în aducerea unei candele aprinse de la Grota Naşterii Pruncului Isus din Betleem şi distribuirea luminii în special în familiile cu mai mulţi copii sau cu persoane suferinde fie din cauza bolii, fie din cauza singurătăţii.

Din 1989, cercetasii vienezi au preluat această acţiune care de atunci poartă numele de “Lumina păcii de la Betleem”. Imediat ideea a depăşit graniţele Austriei şi Lumina păcii de la Betleem a ajuns şi în Germania, Elveţia, Italia, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia şi în diferite state ale fostei URSS, chiar şi la Moscova. Pentru prima dată Lumina păcii de la Betleem a ajuns în România, la Timişoara, în 1990.
Ciprian Dumea, Cercetasii Crestini, 074.1.574.399

Cercetasii Romaniei 074.2.180.889
cgc_accrfse@yahoo.com
ASOCIATIA CERCETASII CRESTINI ROMANI DIN FEDERATIA SCOUTISMULUI EUROPEAN
www.scoutcluj.tk
Contact ASOCIATIA CERCETASII CRESTINI ROMANI DIN FEDERATIA SCOUTISMULUI EUROPEAN