Delegatie româneasca la cea de-a 58-a Sesiune a Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea

Delegatie româneasca la cea de-a 58-a Sesiune a Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea

O delegatie a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din România din care fac parte 19 persoane, pastori si membri laici, va participa în perioada 30 iunie – 9 iulie 2005 la Sesiunea Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, care se va desfasura în centrul orasului St.Louis din Missouri.
Delegatie româneasca la cea de-a 58-a Sesiune a Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea
Sedintele sesiunii Conferintei Generale reunesc la fiecare cinci ani delegati cu drept de vot din toata lumea. Acestia hotarasc directiile de actiune pentru urmatorii cinci ani si aleg noua conducere la nivel mondial. Fiind deschise publicului larg, pe lânga cei 2.000 de delegati, mai sunt asteptate peste 70.000 de persoane din 200 de tari ce vor putea participa la activitatile Sesiunii.

Delegatia din România va oferi tuturor celor interesati un compact disc ce contine pe lânga informatii cu privire la Biserica locala, o prezentare multimedia a României prin videoclipuri, fotografii si informatii cu privire la istoria si traditiile românesti, precum si printr-o ampla prezentare a principalelor obiective turistice.

Cresterea continua pe plan mondial a numarului membrilor Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea va fi subiectul cel mai important de pe agenda sesiunii Conferintei Generale din St.Louis, delegatii urmând sa abordeze problema managementului Bisericii la nivel global.
“Având peste 5 milioane de noi membri intrati în Biserica pe parcursul celor cinci ani trecuti de la data ultimei sesiuni din anul 2000, aceasta crestere creeaza unele dificultati,” a declarat Matthew Bediako, secretarul Conferintei Generale.

Un nou punct fundamental de credinta – “Cresterea în Hristos” – va fi adaugat oficial celor 27 deja existente la aceasta sesiune din 2005. “El subliniaza partasia zilnica cu Hristos prin rugaciune, meditatie si închinare”, a declarat Larry Evans, secretar adjunct al Conferintei Generale.

De asemenea, o serie de cinci prezentari si perioade pentru discutii vor explora calitatile esentiale ale conducerii adventiste. Probleme precum: integritatea, reactia fata de diversitate, actiunea cu responsabilitate si autoritatea eclesiastica vor fi discutate în relatie cu cresterea extraordinara a Bisericii si cu nevoia sporita de lideri devotati si de calitate.
“Un singur obiectiv se afla în centrul tuturor activitatilor si deciziilor noastre: sa ne pregatim mai bine si sa înzestram Biserica pentru misiunea data de Dumnezeu. Noi suntem o comunitate care marturiseste si traieste în asteptarea revenirii Domnului nostru Isus Hristos”, a declarat domnul Jan Paulsen, presedintele Conferintei Generale.

Despre Radio Vocea Evangheliei Brasov
Informatii suplimentare privind lucrarile Sesiunii de la St. Louis sunt disponibile oricarei persoane interesate.Acestea pot fi gasite în urmatoarele modalitati:
– Internet: www.news.adventist.org, www.hopetv.org sau www.gcsession.org
– Televiziune: Adventist Television Network prin Hope Channel
– Radio: Adventist World Radio
– Presa: revista saptamânala a Bisericii “Adventist Review”

Pentru informatii cu privire la activitatile de la St. Louis, precum si pentru întrebari, imagini sau programari de interviuri îl puteti contacta pe domnul Viorel Dima prin email la viodima@adventist.ro
viodima@adventist.ro
RADIO VOCEA EVANGHELIEI BRASOV
news.adventist.org
Contact RADIO VOCEA EVANGHELIEI BRASOV