Seminarul International “Violenta in familie”.

Seminarul International “Violenta in familie”.

In perioada 24-28 februarie, a avut loc la Sibiu Seminarul International “Violenta in familie”. Seminarul a fost gazduit de catre Academia Evanghelica Transilvania din Sibiu, avand ca parteneri Mitropolia Ardealului, Asociatia Filantropica Medical-Crestina “Christiana” Cluj-Napoca si Organizatia “True Foundations”- SUA.
Seminarul International “Violenta in familie”.
Seminar International “Violenta in familie”.

Una dintre marile plagi care macina societatea contemporana, la nivelul familiei, este violenta domestica. Seminarul de la Sibiu si-a propus sa gaseasca cai de contracarare a acestui fenomen.
Principalul lector al acestui Seminar a fost Prof. Steve Acheson, Directorul Organizatiei “Life Management Systems” din Phoenix, Arizona (SUA). Motto-ul acestei actiuni a fost unul de sorginte biblica: “Fericiti facatorii de pace!”
In cadrul acestui Seminar-Training, s-au prezentat si aprofundat modele ale asistentei sociale in situatii de criza precum si aspecte ale prevenirii si inlaturarii violentei in familie. Scopul intalnirii a fost acela de a transmite impulsuri concrete, bazate pe cazuistica reala, pentru munca sociala in acest domeniu. Bisericile crestine, care propovaduiesc pacea, sunt chemate la un efort conjugat pentru inlaturarea violentei domestice. Seminarul a abordat aspectele teologice, psihologice si sociologice ale problemei, enuntandu-se cauzele, efectelele precum si posibilele actiuni terapeutice in contracararea ei.
La acest Simpozion, cu larga participare ecumenica si pluridisciplinara, au participat printre altii PS Visarion Rasinareanul, Vicarul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului, Pr. Dr. Jurgen Henkel, Directorul Academiei Evanghelice Sibiu, Pr. Vasiloni Trandafir Florin, Protopop Greco-catolic de Sarmisegetuza si Responsabil Eparhial cu Pastoratia Laicilor-Lugoj, alti preoti, asistenti sociali, pedagogi si mediatori

Despre Protopopiatul Greco-Catolic de Sarmisegetuza
Protopopiatul Greco-catolic de Sarmisegetuza este structura distincta in cadrul Episcopiei Greco-catolice a Lugojului. Cuprinde 27 de parohii in judetele Hunedoara si Caras-Severin.
Protopopiatul Greco-catolic de Sarmisegetuza
Str. Hategului40
327016 Bucova, CS
florinvasiloni@yahoo.com
PROTOPOPIATUL GRECO-CATOLIC DE SARMISEGETUZA
Contact PROTOPOPIATUL GRECO-CATOLIC DE SARMISEGETUZA