Târgul Internaţional de Veştminte, Icoane, Artizanat şi Obiecte Bisericeşti

Târgul Internaţional de Veştminte, Icoane, Artizanat şi Obiecte Bisericeşti

Târgul Internaţional de Veştminte, Icoane, Artizanat şi Obiecte Bisericeşti este primul şi singurul târg creştin din România.
Târgul Internaţional de Veştminte, Icoane, Artizanat şi Obiecte Bisericeşti
Romexpo, 3-5 mai 2007; de la 10.00-19.00.

Pictorii de biserici şi icoane, artizanii catapetesmelor, iconostaselor şi scaunelor arhiereşti, maeştrii vitraliilor şi mozaicurilor ortodoxe, artizanii veştmintelor arhiereşti şi preoteşti, case de discuri cu muzică bizantină, icoane pictate pe oua de struţ, pe coaja de copac, editorii de carte şi revista creştină, făuritorii clopotelor şi candelabrelor şi nu în ultimul rând maeştrii restauratori ai capodoperelor creştine îşi expun creaţiile la TOB.

Expozanţii sunt din România, Grecia, Germania, Rusia şi Italia.

Participa, cea mai veche turnătorie de clopote din lume – 1560 – Grassmayr din Austria, cea mai mare turnătorie de clopote din lume Pyatkov&Co din Rusia. Expozanţii din Grecia vor veni cu decoraţiuni interioare creştine, materiale pentru veştminte, icoane din aur si argint de mari dimensiuni.

TOB oferă un pelerinaj în Grecia, la moaştele Sf. Ioan Rusul, de ziua pomenirii sfântului.

Exponatele sunt în valoare de câteva milioane de euro ; unele fac parte din patrimoniul naţional.

TOB se află sub înaltul patronaj al Sfântului Ioan cel Nou de la Suceva. Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou a fost comerciant de obiecte bisericeşti, originar din cetatea Trapezunt şi a pătimit pentru credinţa nestrămutată în Hristos în Cetatea Albă în sec. al-XIV-lea d.Hr. Pomenirea sa se face anual pe data de 2 iunie.

Relaţii publice
Media Scai
www.targulbisericesc.eu
tobromania@yahoo.com
tel/fax – 021/3455941

Despre MEDIA SCAI S.R.L.
Toate obiectele de cult au avut un parcurs istoric dinamic, foarte multe dintre ele având în perioada creştină primară roluri practice, ulterior dobândind şi semnificaţie liturgică.
Spre exemplu potirul pentru împărtăşanie nu se deosebea cu nimic de paharele obişnuite pentru băut. Forma sa era aceea a unei cupe care imita caliciul florilor, având ca suport un picior mai lung. La fel şi chivotul – o cutiuţă mică, de obicei argintată, care stă întotdeauna pe sfânta masă şi în care se pasterează împărtăşania pentru bolnavi. Epitaful cunoscut popular şi sub numele de « sfântul aer » din Vinerea Paştilor, este o pânză din in, mătase sau catifea pe care se află imprimată icoana înmormântării Domnului. Se întrebuinţează în Vinerea Patimilor când este scos din altar în procesiune şi aşezat pe o masă. Epitaful simbolizează trupul mort al Domnului iar masa, mormântul în care a fost aşezat. Credincioşii trec pe dedesubt tocmai pentru a se îngropa odată cu Hristos şi a reveni la o nouă viaţă odată cu Învierea Sa.

Media Scai – tel/fax – 021/3455941
tobromania@yahoo.com
MEDIA SCAI S.R.L.
www.targulbisericesc.eu
Contact MEDIA SCAI S.R.L.