La 25 de ani de la inventarea primei camere video IP, Axis Communications anunta lansarea celei de-a 8-a generatii de cip-uri ARTPEC in cadrul intalnirii ASIS International

Cu prilejul gazduirii intanirii lunare a Chapterului ASIS International, compania Axis Communications a anuntat lansarea celei de-a 8-a generatii a sistemului pe cip (SoC de la Axis) de design personalizat, destinat solutiilor video de retea. Intalnirea, desfasurata hibrid, atat la noul sediu Axis din Romania, cat si online, a fost prilejuita de aniversarea a 25 de ani de la inventarea primei camere video IP si trecerea in revista a noilor tehnologii Axis.

Ca baza a inovatiei Axis, cipul SoC – ARTPEC-8 a fost conceput in principal pentru a crea noi oportunitati de utilizare a aplicatiilor impresionante de analiza edge bazate pe deep learning. In plus, noul SoC pune in valoare gama de caracteristici si capabilitati remarcabile introduse pentru prima data de modelul ARTPEC-7. Printre acestea se numara obtinerea unor imagini de calitate superioara, securitate sporita si compresie puternica. De asemenea, faptul ca cipul ARTPEC-8 a fost conceput in intregime de catre echipa de cercetare Axis, la nivel intern, ii confera companiei un nivel de control extrem de important pentru securitatea cibernetica.

In cadrul intalnirilor noastre lunare mergem catre vendorii de tehnologie de securitate pentru a ne pune la curent cu ultimele tehnologii din piata, iar Axis Communications, prin introducerea ultimelor solutii bazate pe cipul ARTPEC-8, deschide calea catre o noua era a sistemelor de analiza edge bazate pe deep learning”, a spus Emilian Irimescu – PhD, CPP, CsyP Education Program Manager and Board Member ASIS International Romania Chapter 277.

De acum inainte, noul cip va constitui baza pentru majoritatea produselor video de retea oferite de Axis. Unele dintre primele camere echipate cu acest cip vor fi camerele de tip dome AXIS Q3536-LVE/38-LVE si camera box AXIS Q1656-LE, care vor fi prezente in curand si in Romania.

Sisteme de analiza edge bazate pe deep learning

Cipul ARTPEC-8 suporta aplicatii puternice de analiza bazate pe deep learning la marginea retelei, unde camerele video dispun de puterea de procesare necesara pentru analizarea datelor chiar in interiorul camerelor. Un exemplu de analiza bazata pe deep learning il constituie detectarea si clasificarea obiectelor in timp real si cu granularitate ridicata, care face posibila dezvoltarea unor sisteme de analiza ce pot face diferenta intre diferitele tipuri de obiecte, precum diferite modele de vehicule. Aceasta constituie baza pentru aplicatia AXIS Object Analytics. De asemenea, creeaza posibilitatea introducerii altor aplicatii de analiza bazate pe deep learning care sa ofere informatii utilizabile in scopuri operationale, de securitate si de siguranta. Datorita platformei deschise Axis, aceste noi sisteme de analiza vor include aplicatii personalizate furnizate de partenerii Axis.

Avantajele analizarii datelor la marginea retelei

Sistemele de analiza edge bazate pe deep learning, care sunt echipate cu cipul ARTPEC-8, aduc cu sine si alte avantaje suplimentare semnificative. Analizarea datelor edge – in interiorul camerei – inseamna ca nu se pierd informatii in timpul compresiei sau transmiterii datelor, ceea ce face ca rezultatele sa fie mai exacte. De asemenea, alertele sunt primite mai rapid, permitandu-le utilizatorilor sa implementeze imediat masuri pentru protejarea persoanelor si bunurilor materiale si sa ia deciziile corecte cu privire la operatiunile lor. Acest lucru genereaza economii de costuri deoarece sunt necesare o latime de banda si o capacitate de stocare mai reduse, precum si mai putine servere. De asemenea, necesarul mai redus de latime de banda si capacitate de stocare reduce semnificativ riscul pierderii de date sensibile, iar numarul mai mic de servere imbunatateste scalabilitatea.

Performanta sporita a aplicatiilor de analiza si obtinerea celor mai bune imagini

Cipul ARTPEC-8 continua sa faciliteze utilizarea tehnologiilor Axis Lightfinder 2.0 si Axis Forensic WDR pentru cea mai buna procesare a imaginilor in conditii de luminozitate redusa.  Acestea se numara printre fundamentele de baza ale tehnologiei Axis Scene Intelligence, care sporeste performanta aplicatiilor de analiza. Beneficiile includ obtinerea de rezultate consecvente in urma analizei si capabilitati de cautare criminalistica rapide si de precizie, cu un numar minim de alarme false chiar si in conditii de supraveghere dificile. Aplicatia Scene Intelligence implementeaza cu succes expertiza de top acumulata in decursul mai multor decenii de experienta in domeniul procesarii imaginilor.

Avantaje legate de securitatea cibernetica

Cipul ARTPEC-8 duce cu un pas mai departe caracteristicile de securitate cibernetica introduse de modelul ARTPEC-7, care includ firmware semnat si functia de boot securizat. Cipul ARTPEC-8 suporta aplicatia Edge Vault, pentru stocarea in siguranta a certificatelor si cheilor criptografice. Unele dintre camere vor fi echipate si cu Modul de platforma securizata (TPM) pentru stocarea in siguranta si in conformitate cu Standardele federale de procesare a informatiilor (FIPS).

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de retea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces, interfoane video si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Despre ASIS International

Fondata in 1955, ASIS International este o comunitate globala de practicieni in securitate, fiecare dintre ei avand un rol in protejarea activelor – oameni, proprietati si / sau informatii. Membrii sai sunt reprezentanti ai tuturor industriilor, de la sectorul public si privat, la organizatii de toate dimensiunile. De la manageri entry-level la CSO (Chief Security Officers), la CEO (Chief Executive Office), de la veterani de securitate la consultanti si cei care fac tranzitia de la fortele de ordine sau militare, comunitatea ASIS este globala si diversa. In Romania, ASIS are peste 50 de membri activi. Mai multe detalii puteti afla la: www.asisonline.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *