OnePlus adaugă modul foto XPan Mode seriei OnePlus 9, în parteneriat cu Hasselblad

17 septembrie 2021: Brandul global de tehnologie OnePlus lansează noul mod XPan pe cele mai noi flagship-uri: OnePlus 9 și 9 Pro. Co-dezvoltat cu partenerul său strategic Hasselblad, XPan Mode le permite utilizatorilor să sheruiască povești vizuale creative, aducând experiența clasică a camerei Hasselblad XPan pe un smartphone.

Modul XPan disponibil pe Hasselblad Camera for Mobile a fost creat pentru a reproduce experiența utilizării camerei XPan de la Hasselblad, care a oferit avantaje precum formatul de 35 mm, împreună cu posibilitatea de a comuta rapid la format de tip panoramă fără a fi nevoie de schimbarea filmului. Fotografiile făcute cu modul XPan au un câmp vizual unic și oferă noi perspective și moduri de a spune povești cu ajutorul fotografiilor.

XPan_Color_04

Hsiaohua Cheng, șefă a diviziei foto a OnePlus, a declarat: “Utilizarea modului XPan pe OnePlus 9 și 9 Pro le va permite utilizatorilor noștri să vadă lumea din jurul lor printr-un obiectiv unic și suntem foarte curioși să vedem cum acest format va fi utilizat de utilizatorii și de fotografii din întreaga lume.”

Bronius Rudnickas, Hasselblad Global Marketing Manager, a declarat: “Hasselblad XPan este un produs revoluționar care a creat o nouă eră a fotografiei. Nu numai că avea avantajul celor 135 de cadre, dar oferea trecerea la un format wide, fără a fi nevoie de schimbarea filmului. A fost unul dintre primele produse cu o cameră dual-frame de 35 mm. Acum, printr-un efort comun al echipelor de cercetare-dezvoltare ale ambelor branduri, am reușit să aducem acest stil de imagine unic și experiența de operare a Hasselblad XPan către mai mulți consumatori.”

XPan_Color_03

Printre funcționalitățile noi ale modului XPan se numără:

Două distanțe focale care reproduc experiența a două obiective clasice de pe Hasselblad XPan

Cele două distanțe focale de 30 mm și 45 mm amintesc de două obiective clasice ale camerei originale Hasselblad XPan. Entuziaștii vor avea posibilitatea de a realiza imagini panoramice cu previzualizare direct din vizor pe aplicația camerei OnePlus, aducând perspectiva unică a camerei XPan pe un mediu mai accesibil – cel al smartphone-ului.

Raport al imaginilor de 65:24

Fotografiile realizate cu XPan Mode au un raport de 65:24, la fel ca în cazul camerei originale Hasselblad XPan. Imaginile realizate în XPan Mode de pe smartphone-urile OnePlus 9 și 9 Pro sunt crop-uite de pe camera principală de 48MP și camera ultra-wide de 50MP. Rezultatul este o imagine de rezoluție înaltă, de peste 20MP. Imaginile XPan au o rezoluție 7552 × 2798 la 30 mm și o rezoluție 7872 × 2916 la 45 mm.

XPan_BW_01 (1)

Colorizare bazată pe filmul clasic alb-negru

OnePlus a colaborat cu Hasselblad pentru a obține două profiluri de simulare a filmului pentru XPan Mode: un mod color și unul alb-negru unic. XPan Mode de pe seria OnePlus 9 pornește în alb-negru, pentru a oferi senzația unui film clasic alb-negru utilizat de camerele XPan. Modul alb-negru spune poveștile într-un stil diferit – fie că este vorba de portrete, fotografie de stradă sau arhitectură. Modul cu culoare a fost de asemenea optimizat împreună cu Hasselblad, pentru a obține un profil de culoare bogat și realist. Utilizatorii pot comuta între culoare și alb-negru în funcție de preferințe.

XPan_Color_02

Omagiu adus ritualului de developare a filmului

În XPan Mode, odată apăsat declanșatorul, imaginea va fi prezentată pe ecranul telefonului mai întâi ca un film negativ care se developează. Acest efect amintește de camera de film tradițională și aduce un omagiu ritualului dezvoltării filmului.

Mai multe informații sunt disponibile la www.oneplus.com/event/xpan-mode.

Despre Hasselblad

Hasselblad a fost fondat în 1941 și este unul dintre principalii producători de camere digitale și obiective de format mediu. Fidele moștenirii sale scandinave, camerele Hasselblad sunt renumite pentru designul lor ergonomic, calitatea imaginii fără compromisuri și performanțele extrem de ridicate. Timp de peste o jumătate de secol, camerele Hasselblad au surprins unele dintre cele mai legendare imagini ale lumii – inclusiv prima aselenizare – și au ajutat la modelarea modului în care privim lumea prin arta fotografică autentică. Fiind folosit de NASA și de unii dintre cei mai mari fotografi din lume, Hasselblad continuă să dezvolte produse care să permită tuturor tipurilor de creativi să-și exprime viziunea artistică.

Sistemele de camere H și X ale Hasselblad și gama lor de obiective de format mediu îmbină tehnologia inovatoare cu mecanica precisă, oferind experiențe foto excepționale pentru orice tip de fotograf. Sistemul profesionist H, cu cea mai recentă gamă de H6D-50c, H6D-100c și H6D-400c multi-shot, oferă o calitate și o rezoluție a imaginii cu soluții de 50, 100 și 400 megapixeli. Sistemul mai portabil X permite cu ușurință aducerea fotografiilor în format mediu în afara studioului, cu opțiuni care includ prima cameră digitală compactă de format mediu mirrorless din lume – X1D-50c – urmată de a doua generație X1D II 50C. Combinând spatele digital CFV II 50C și corpul camerei 907X, istoria fotografică a lui Hasselblad este una conectată, aducând sistemele X, H și V împreună într-un pachet portabil, elegant.

Cu sediul central în Göteborg, Suedia, Hasselblad este un brand global cu birouri în New York, Londra, Tokyo, Paris, Copenhaga, Hamburg și Shenzhen, cu distribuitori în toată lumea.

Despre OnePlus

OnePlus este o companie globală de tehnologie mobilă care forțează conceptele convenționale de tehnologie. Creat în jurul mantrei „Never Settle”, OnePlus creează dispozitive proiectate într-un mod deosebit, cu o construcție premium și hardware performant. OnePlus prosperă prin cultivarea unor legături puternice și prin creșterea împreună cu comunitatea sa de utilizatori și fani.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați OnePlus.com.

Mai este utilă tableta în activitățile de la birou?

Împreună cu tastatura magnetică și un M-Pencil, HUAWEI MatePad 11 este device-ul perfect pentru activitatea la locul de muncă  

 București, 17 septembrie 2021 – HUAWEI MatePad 11 poate fi un partener ideal pentru creativitate și productivitate la locul de muncă, mai ales dacă dispune și de o tastatură magnetică și M-Pencil. Până pe 26 septembrie, tableta MatePad 11 poate fi găsită pe www.huaweistore.ro într-o ofertă de tip bundle cu tastatura magnetică inteligentă, la prețul de 1.999 lei.

HUAWEI MatePad 11 (2) (2)

 De asemenea, MatePad 11 împreună cu numeroase alte produse Huawei sunt disponibile în cadrul campaniei Back To School la oferte avantajoase, în magazinul online Huawei Store. Campania aduce în fiecare săptămână noi promoții pentru diferite categorii de produse, săptămâna viitoare fiind ultima șansă a tuturor consumatorilor de a se bucura de prețuri promoționale speciale, duminică, 26 septembrie fiind ultima zi de reduceri de până la 50% la produsele preferate Huawei.

 Pe măsură ce modelul BYOD (bring your own device) și modelul de lucru hibrid sunt adoptate de companiile din întreaga lume, tot mai mulți oameni se bucură de avantajele flexibilității utilizării propriilor dispozitive în viața profesională. Tabletele sunt utilizate la scară largă ca dispozitiv de lucru, deoarece sunt incredibil de flexibile, portabile și de performante. De la editare de conținut la navigare pe internet, de la prezentare la desenat, o tabletă poate face multe lucruri pentru a spori productivitatea la locul de muncă.

HUAWEI MatePad 11 (1)

HUAWEI MatePad este prima tabletă cu rata de refresh 120Hz care oferă un timp de răspuns mai rapid ca oricând, prin care am dorit să oferim consumatorilor noștri performanțe de top și o portabilitate ridicată, astfel încât să se bucure de un device cu o mare versatilitate, la un preț avantajos.”, spune Sabina Știrb, Marketing Director la Huawei Consumer Business Group România. “În plus, vine cu accesorii și funcții care facilitează productivitatea angajaților și ușurează multi-taskingul, cum ar fi HUAWEI M-Pencil sau tastatura magnetică, dar și Multi-Window sau Multi-Screen Collaboration”, continuă aceasta.

Tips & Tricks pentru o mai bună organizare la locul de muncă  

Organizarea digitală și gestionarea timpului fac diferența în cadrul locului de muncă. HUAWEI MatePad 11, rulează cu sistemul de operare HarmonyOS 2, care oferă câteva funcții utile pentru angajații din birouri, astfel încât să rămână productivi și bine organizați. În dock-ul din partea de jos a tabletei pot fi găsite aplicațiile utilizate frecvent și recent. De fiecare dată când ajung la desktop, se poate accesa direct aplicația e-mail pentru a finaliza schița de e-mail sau aplicația Notepad pentru a finaliza minuta întâlnirii.

În plus, Service Widgets vine în ajutorul utilizatorilor. Aceștia pot crea widget-uri pentru multe aplicații și le pot adăuga la ecranul de pornire. Odată ce acestea sunt configurate, widget-urile arată toate informațiile importante ale aplicațiilor fără ca aplicațiile să fie deschise. De exemplu, dacă este creat un widget pentru Calendar, widget-ul va arăta și reaminti orice întâlnire viitoare planificată sau dacă există un widget Notepad, acesta va oferi o captură cu lista de sarcini, astfel încât să se poată respecta întotdeauna prioritățile și task-urile zilei.

HUAWEI MatePad 11 facilitează găsirea fișierelor și păstrarea lor în foldere potrivite și se ocupă de fișierele digitale cu ajutorul funcției File Manager. Aceasta utilizează noul layout pe coloane exclusiv pentru tablete, care prezintă fișierele într-un mod mai curat și mai logic, pentru a putea ajunge rapid la fișierele de care utilizatorul are nevoie. Pentru organizarea fișierelor în modul dorit, există și vizualizare de tip grilă și listă. De asemenea, se pot crea comenzi rapide pentru ecranul de pornire către anumite fișiere sau foldere.

MatePad 11 și M-Pencil – un duo ideal pentru multi-tasking

Fiind una dintre cele mai performante tablete pentru birou, HUAWEI MatePad 11 ajută utilizatorii să ia notițe mai eficient la ședințe sau în orice alte ocazii. În primul rând, această tabletă are un ecran cu o rată de refresh de 120 Hz, ceea ce înseamnă că suportă o intrare mai ușoară și mai receptivă a scrisului de mână. În al doilea rând, poate fi accesată o gamă de aplicații de luare de notițe precum Jnotes, Noteshelf și multe altele.

A doua generație a HUAWEI M-Pencil vine cu funcții inovatoare care îmbunătățesc experiența scrisului de mână pe tabletă. Acestea includ FreeScript, care permite utilizarea stylus-ului pentru a introduce text în orice câmp de text, astfel încât să nu fie necesară comutarea între stylus și tastatură. De asemenea, se poate trece de la un instrument la altul prin atingere dublă, ceea ce permite trecerea de la creion la o radieră, cu un simplu gest. În plus, Instant Shape transformă inteligent formele desenate manual în forme regulate, iar Instant Table permite desenarea pe tabele cu ușurință, lucru care poate fi extrem de util în timpul editării unui raport care implică cifre și grafice.

Mai multă performanță în ceea ce privește navigarea și editarea

Datorită ecranului de 120 Hz, MatePad 11 oferă o experiență de navigare ușoară în timpul parcurgerii paginilor web sau a documentelor. Tableta încarcă conținutul cu ușurință, fie că e vorba de zoom in sau out sau de derulare în sus sau jos. În plus, această tabletă suportă App Multiplier, astfel încât utilizatorii să poată citi mai eficient două fișiere într-o fereastră divizată.

Abilități de multitasking crescute cu ajutorul Multi-Window și Multi-Screen Collaboration

Multitasking-ul este esențial în derularea diferitor task-uri în cadrul locului de muncă. HUAWEI MatePad 11 suportă cea mai recentă versiune a funcției Multi-Window pentru a permite gestionarea mai multor sarcini în același timp. În câțiva pași simpli, se activează dock-ul Multi-Window și poate deschide până la patru ferestre de aplicații pe ecranul tabletei.

Funcția poate fi extrem de utilă și permite deschiderea și editarea fișierelor, cum ar fi o foaie de calcul pe partea stângă a ecranului și simultan o prezentare simultan dreaptă a acestuia. Pot fi adăugate chiar și două ferestre mobile deasupra, cum ar fi Calculatorul și o aplicație de mesagerie. În plus, aplicația Bubble vine în ajutorul utilizatorilor și stochează până la 10 ferestre mobile, și poate comuta rapid între mai multe sarcini, îmbunătățind considerabil eficiența la locul de muncă.

Nu în ultimul rând, funcția Multi-Screen Collaboration ajută utilizatorii să folosească și laptopul și tableta, pentru o eficiență sporită. În primul rând, pentru a configura Multi-Screen Collaboration este nevoie doar de câțiva pași. Odată ce aceste două dispozitive sunt conectate, există trei moduri ce pot fi selectate. În modul Extend, tableta MatePad 11 poate fi utilizată ca ecran extern portabil pentru laptop. În modul Mirror se poate copia ecranul laptopului pe tabletă, iar în momentul introducerii a noi elemente pe tabletă, acestea vor fi afișate simultan și pe ecranul laptopului. Acest lucru este deosebit de util în munca creativă, deoarece tableta poate fi folosită ca o planșă de desen digital pentru laptop, iar creionul HUAWEI M-Penci este creionul magic. Modul Collaborate permite utilizarea mouse-ului laptopului pentru a muta cu drag and drop documente, imagini sau videoclipuri între cele două dispozitive, foarte simplu și fără cablu de date.

HUAWEI MatePad 11 este disponibilă în cadrul www.huaweistore.ro și până la finalul lunii poate fi împreună cu tastatura magnetică  la prețul de 1.999 lei.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro  

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Community: Comunitatea Huawei

Briefing Sony Group ESG FY2021 Managementul dezvoltării durabile: Inițiative pentru a crea valoare prin intermediul companiei Sony

Sony Group Corporation („Sony” sau „Compania”) continuă să își desfășoare activitatea cu o viziune pe termen lung care are în centrul său „oamenii”, având la bază scopul său de a „umple lumea cu emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei.” În cadrul conferinței ESG care a avut loc pe 15 septembrie, Sony a prezentat evoluția viziunii managementului său în materie de sustenabilitate, concentrându-se pe inițiative care au ca scop crearea de valoare socială prin diversele activități de afaceri și tehnologii dezvoltate. Cele mai importante idei ale prezentării sunt expuse mai jos. Pentru detalii suplimentare, consultați materialele aferente, care sunt disponibile pe site-ul web Sony Investor Relations (IR).

 1. Dialogul cu factorii decizionali / Integrarea activităților de sustenabilitate în strategia de business

Sony apreciază foarte mult dialogul cu diverșii săi partenerii și încorporează informațiile obținute în urma acestor interacțiuni în strategia de gestionare a afacerilor sale. În cadrul acestui dialog, reuniunile ESG au avut loc în fiecare an încă din 2018.

Sony integrează sustenabilitatea în activitățile sale comerciale și accelerează măsurile sociale și de mediu, pe care le adoptă prin intermediul afacerilor și tehnologiilor sale. După ce a identificat subiectele de importanță majoră pentru Sony Group, în ansamblul său, ca fiind „tehnologia” și „angajații”, Compania a definit și a dezvăluit tipul de valoare socială pe care fiecare dintre diviziile sale de business își propune să o creeze, precum și prioritățile cheie legate de sustenabilitate în cadrul fiecărui segment business.

 1. Inițiative legate de mediu, la nivel global

Pe baza planului său referitor la protecția mediului numit „Road to Zero”, care oferă o perspectivă pe termen lung, până în 2050, Sony implementează inițiative pentru reducerea impactului său asupra mediului natural în toate companiile, fabricile, lanțurile de aprovizionare și ciclurile de viață ale produselor parte a Sony Group, pe baza a patru perspective: schimbările climatice, resurse, substanțe chimice și biodiversitate.

Inițiative din divizia de business dedicată Soluțiilor de Imagistică & Detectare (I&SS)

 • „Responsabilitate” cu privire la mediul înconjurător:

<Conservarea energiei> La noul Fab 5 din cadrul Nagasaki Technology Center, instalarea celei mai recente tehnologii de economisire a energiei a dus la o îmbunătățire cu 30% a eficienței energetice a camerelor curate*. În plus, 70% din apa utilizată pe liniile de producție este colectată și reutilizată.

*Estimare bazată pe datele furnizate de Nagasaki Technology Center pentru anul fiscal încheiat la 31 martie, 2016 (FY2015).

<Energie regenerabilă> Sony continuă să instaleze panouri solare în fabricile sale din Japonia. În plus, Sony Device Technology (Thailanda) Co., Ltd. avansează cu cel mai amplu proces de instalare a panourilor solare din orice unitate din cadrul Grupului Sony. Împreună cu achiziționarea certificatelor de energie regenerabilă, se așteaptă ca punctul de lucru să funcționeze cu energie electrică 100% până la sfârșitul anului fiscal curent care se încheie la 31 martie, 2022. (FY2021).

 • „Contribuția” la protejarea mediului înconjurător:

Senzorul „IMX500” Intelligent Vision dezvoltat de Sony Semiconductor Solutions Corporation este echipat cu funcționalități de analiză și procesare prin inteligența artificială pe cipul logic al senzorului de imagine. Se preconizează că această tehnologie va sprijini progresul în domenii precum „Internetul obiectelor” (IoT). Prelucrarea datelor chiar pe senzor, face posibilă extragerea doar a metadatelor necesare (informații semantice). Prin urmare, această tehnologie contribuie la reducerea consumului de energie prin diminuarea volumului de date trimise și procesate în cloud, îmbunătățind în același timp latența (viteza de răspuns) și având implicații pozitive asupra confidențialității.

„IMX500” este utilzat în implementarea unor soluții-prototip care abordează aspecte sociale precum congestionarea traficului și accidentele din zonele urbane, dar și ca parte a efortului de reducere a energiei consumate de sistemele de climatizare ale clădirilor.

Inițiative pentru îmbunătățirea eficienței energetice a produselor și pentru reducerea utilizării plasticului în ambalaje

 • Sony este dedicat îmbunătățirii eficienței energetice a televizoarelor sale, a consolelor de jocuri și a altor produse electronice de larg consum. În anul fiscal încheiat la 31 martie 2021 (FY2020), cantitatea de energie consumată anual pe produs a fost cu 54% mai mică decât în anul fiscal încheiat la 31 martie 2014 (FY2013).
 • În ceea ce privește produsele de dimensiuni reduse, pentru care Sony intenționează să elimine complet ambalajele din plastic până în 2025, compania utilizează în prezent „Original BlendedMaterial,” un material de hârtie nou dezvoltat din bambus, trestie de zahăr și hârtie reciclată, pentru ambalajul căștilor. Utilizarea plasticului a fost, de asemenea, redusă semnificativ în cazul ambalajului pentru XperiaTM și al celui pentru PlayStation® 5. Pentru televizoare, care continuă să își mărească dimensiunile, Sony accelerează utilizarea materialului său original SORPLASTM, din plastic reciclat ignifug.

Aplicarea tehnologiilor Sony pentru mediul înconjurător în cadrul societății

Sony continuă dezvoltarea prototipului vehiculului său electric VISION-S, care încorporează cele mai recente tehnologii de detectare din domeniul auto și o platformă de tip cloud care se conectează cu vehiculul prin 5G. Vehiculele electrice sunt capabile să funcționeze ca baterii de stocare de mare capacitate într-o microgrilă, în timp ce platforma cloud permite ca funcțiile vehiculului să fie actualizate continuu prin update-uri de software. Ca atare, Sony intenționează să contribuie la evoluția mobilității și la protecția mediului prin intermediul acestor tehnologii.

 • „Sistemul Open Energy (OES)” dezvoltat de Sony Computer Science Laboratories, Inc. este un sistem de microgrilă care permite reședințelor să facă schimb reciproc de energie electrică printr-o rețea cu flux de curent continuu. Rezultatele testării de fezabilitate a acestui sistem au fost puse la dispoziție în sistem open source la sfârșitul anului trecut.
 • SynecO, Inc., care a fost înființat ca proiect inaugural al Sony Innovation Fund: Mediu, își propune să contribuie la biodiversitate și la oferirea de soluții privind schimbările climatice, prin cunoștințele și tehnologiile sale de sprijin legate de Synecoculture și alte ecosisteme augmentate.
 • Pentru a le oferi oamenilor experiențe care reafirmă relația dintre „Planeta Pâmânt și Spațiu,” compania Sony este implicată în demonstrații tehnologice comune și în explorarea oportunităților de afaceri cu sprijinul Universității din Tokyo și al Agenției de explorare aerospațială Japonia (JAXA). Acestea includ co-dezvoltarea unui satelit de dimensiuni foarte reduse, echipat cu tehnologia camerelor Sony, capabil să capteze imagini din toate unghiurile. Lansarea în spațiu este programată pentru anul viitor.
 1. Inițiative legate de oameni și societate

Diversitatea angajaților Sony reprezintă unul dintre punctele forte ale companiei, iar Sony continuă să promoveze diversitatea, egalitatea și incluziunea în cadrul Sony Group. În același timp, s-a implicat și în inițiative concentrate pe diversitate și justiție socială în toate comunitățile în care funcționează.

Inițiative de incluziune în dezvoltarea produselor și în ceea ce privește mediul de lucru

 • Sony se consultă cu persoanele cu dizabilități și le implică în teste de utilizare chiar din etapa de planificare și dezvoltare a produselor și serviciilor sale. Prin implementarea feedback-ului lor și prin realizarea de îmbunătățiri, Sony are capacitatea să îmbunătățească accesibilitatea produselor, a interfețelor de utilizare și a serviciilor companiei.
 • Fiecare companie din cadrul Sony Group este implicată în eforturile de promovare a ideii unui mediu de lucru incluziv. De exemplu, angajații Sony Kibou/Hikari Corporation cu dizabilități mentale și intelectuale sunt membri ai echipelor Sony de software și dezvoltare de produse pentru camerele mirrorless, unde pot evolua prin aplicarea propriilor competențe individuale.
 • În decembrie 2019, Sony s-a alăturat inițiativei „The Valuable 500,” un demers internațional care vizează promovarea participării persoanelor cu dizabilități în mediul de afaceri. De asemenea, compania Sony a fost selectată drept unul dintre cei 13 lideri emblematici ai acestei inițiative.

Sprijinirea domeniului medical, al celui educațional și a comunității creative

 • În aprilie 2020, Sony a înființat „Sony Global Relief Fund for COVID-19” pentru a sprijini persoanele din întreaga lume afectate de pandemia generată de COVID-19. Companiile parte a Sony Group s-au implicat în activități ample pentru a sprijini asistența medicală, educația și comunitatea creativă, prin intermediul afacerilor și tehnologiei lor, iar alocarea a aproximativ 80% din cele 100 de milioane de dolari promise prin intermediul fondului a fost deja stabilită. Până în prezent, Sony a oferit asistență unui total de aproximativ 5.500 de organizații prin intermediul acestui fond.
 • Sony Music colaborează cu organizații precum ONG-uri din SUA, Marea Britanie, dar și din alte țări pentru a oferi sprijin artiștilor și pentru a contribui la consolidarea unui mediu în care creatorii să se poată concentra deplin pe munca lor, într-o stare pozitivă atât din punct de vedere fizic, cât și al bunăstării mentale. De asemenea, în Japonia se iau măsuri pentru a sprijini atât sănătatea mentală, cât și cea fizică a artiștilor și creatorilor alături de care au semnat contracte de management exclusiv, precum și a personalului care îi asistă.

Promovarea justiției sociale și a diversității

 • În iunie 2020, Sony Group a înființat Global Social Justice Fund, un fond în valoare de 100 de milioane de dolari, în urma protestelor față de comportamentul rasist și a mișcării de justiție socială din SUA și alte țări. Prin acest fond, companiile Sony Group din SUA și din întreaga lume sprijină organizațiile care lucrează în direcția justiției sociale și a protecției drepturilor omului, promovând în același timp diversitatea din interiorul și din afara companiei, dintr-o perspectivă pe termen lung. Alocarea a aproximativ 70% din cele 100 de milioane de dolari garantate prin acest fond a fost, de asemenea, stabilită.
 1. Guvernanță care sprijină inițiativele sustenabile

Sony consideră că guvernanța este un cadru care permite companiei să își dezvolte inițiativele de sustenabilitate și depune eforturi continue pentru a consolida această structură.

 • Din anul fiscal 2020, Sony a adoptat un indice pentru evaluarea inițiativelor de sustenabilitate ca factor care determină compensația legată de performanță pentru Directorii Executivi.
 • Începând cu anul fiscal 2021, Sony integrează inițiativele de sustenabilitate, cum ar fi angajații și protecția mediului, care au fost identificate ca priorități cheie de către fiecare întreprindere, în cuprinsul planurilor strategice pe termen mediu. De asemenea, stabilește indicatorii-cheie de performanță asociați și evaluează rezultatele ca o măsură ce aparține de performanța întreprinderii.

Despre Sony Group Corporation

Sony Group Corporation este o companie de divertisment creativ cu o fundație solidă în domeniul tehnologiei. De la servicii de Gaming și de Rețea, la Muzică, Fotografii, Produse și Soluții Electronice, Soluții din domeniul Imagisticii și de Detectare și Servicii Financiare – scopul Sony este acela de a umple lumea cu emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei. Pentru mai multe informații accesați: www.sony.com

Cadru legal 

Declarațiile făcute în această comunicare cu privire la planurile, estimările, strategiile și convingerile actuale ale Sony și alte afirmații care nu sunt fapte istorice sunt declarații anticipative despre performanța viitoare a Sony. Declarațiile anticipative includ, dar nu se limitează la, declarațiile care utilizează cuvinte precum „crede,” „aștepta,” „planuri,” „strategie,” „perspective,” „prognoză,” „estimare”, „proiect,” „anticipează”, „țintește”, „intenționează”, „caută”,” „poate”, „posibil,” „probabil” sau „ar trebui,” și cuvinte cu semnificație similare, în legătură cu o discuție despre operațiuni viitoare, performanțe financiare, evenimente sau condiții. Din când în când, declarațiile verbalizate sau scrise anticipative pot fi incluse și în alte materiale trimise către public. Aceste declarații se bazează pe ipotezele, judecățile și convingerile conducerii în lumina informațiilor disponibile în prezent. Sony atrage atenția investitorilor că o serie de riscuri și incertitudini importante ar putea determina ca rezultatele reale să difere semnificativ de cele discutate în declarațiile anticipative și, prin urmare, investitorii nu ar trebui să se bazeze pe ele în mod nejustificat. Vă rugăm să rețineți că Sony dezvăluie situațiile financiare consolidate și așteptările sale pentru rezultatele consolidate pentru anul fiscal care se încheie la 31 martie 2022 pe baza standardelor internaționale de raportare financiară (IFRS). De asemenea, investitorii nu ar trebui să se bazeze pe nicio obligație a Sony de a actualiza sau revizui orice declarații anticipative, fie ca urmare a unor informații noi, a unor evenimente viitoare sau din alte motive. Sony respinge orice astfel de obligație. Riscurile și incertitudinile care ar putea afecta Sony includ, dar nu se limitează la:

(i) Capacitatea Sony de a menține calitatea produsului și satisfacția clientului față de produsele și serviciile sale;

(ii) Capacitatea Sony de a continua să proiecteze și să dezvolte și să obțină reduceri de costuri suficiente pentru produsele și serviciile sale, inclusiv senzori de imagine, platforme de jocuri și rețea, smartphone-uri și televizoare, oferite pe piețe extrem de competitive, caracterizate printr-o concurență acerbă a prețurilor și prin introducerea continuă de produse și servicii noi, dezvoltarea rapidă a tehnologiei și preferințele subiective și în schimbare ale clienților;

(iii) Capacitatea Sony de a implementa strategii de integrare hardware, software și de conținut de succes și de a dezvolta și implementa strategii de vânzare și distribuție de succes, în contextul noilor tehnologii și platforme de distribuție;

(iv) eficacitatea strategiilor Sony și execuția acestora,, incluzând, dar fără a se limita la succesul achizițiilor Sony, investițiilor, extinderilor de capital, restructurărilor și altor inițiative strategice;

(v) modificări ale legilor, reglementărilor și politicilor guvernamentale pe piețele pe care operează Sony și furnizorii săi terți, furnizorii de servicii și partenerii de afaceri, inclusiv legate de impozitare, precum și concentrarea tot mai mare a consumatorilor asupra responsabilității sociale a întreprinderilor;

(vi) Capacitatea continuă a Sony de a identifica produsele, serviciile și tendințele pieței cu potențial semnificativ de creștere, de a aloca resurse suficiente cercetării și dezvoltării, de a stabili prioritățile în mod corect atunci când vine vorba despre investiții și despre extinderi de capital și de a-și recupera investițiile și cheltuielile de capital, inclusiv cele necesare dezvoltării tehnologiei și capacității produsului;

(vii) Colaborarea Sony cu partenerii de afaceri externi, inclusiv pentru achiziționarea de piese, componente, software și servicii de rețea pentru produsele sau serviciile sale, fabricarea, comercializarea și distribuția produselor sale și alte operațiuni de afaceri;

(viii) mediul economic și politic global în care operează Sony și condițiile economice și politice de pe piețele Sony, în special nivelurile de cheltuieli ale consumatorilor;

(ix) capacitatea Sony de a satisfice nevoile operaționale și de lichiditate ca urmare a volatilității semnificative și a perturbărilor de pe piețele financiare globale sau a unei degradări a rating-urilor;

(x) capacitatea Sony de a prognoza cererile, de a gestiona achizițiile în timp util și de a controla stocurile;

(xi) ratele de schimb valutar, în special între yen și dolarul american, Euro și alte valute în care Sony realizează vânzări semnificative și suportă costuri de producție sau în care sunt denumite activele, bunurile și rezultatele operaționale ale Sony;

(xii) capacitatea Sony de a recruta, păstra și menține relații productive cu personal înalt calificat;

(xiii) capacitatea de a preveni utilizarea neautorizată sau furtul drepturilor de proprietate intelectuală, de a obține sau reînnoi licențe referitoare la drepturile de proprietate intelectuală și de a se apăra împotriva eventualelor acuzații referitoare la faptul că produsele sau serviciile sale încalcă drepturile de proprietate intelectuală deținute de alții;

(xiv) impactul modificărilor ratelor dobânzii și al condițiilor sau evoluțiilor nefavorabile (inclusiv fluctuațiile pieței sau volatilitatea) de pe piețele de capital japoneze asupra veniturilor și veniturilor operaționale din segmentul Servicii Financiare;

(xv) schimbări ale cererii clienților pentru servicii financiare, cum ar fi asigurările de viață, și capacitatea Sony de a gestiona cu succes bunurile, în segmentul Servicii Financiare;

(xvi) riscuri legate de dezastre catastrofale, boli pandemice sau evenimente similare;

(xvii) capacitatea Sony, a furnizorilor terți de servicii sau a partenerilor de afaceri de a anticipa și gestiona riscul de securitate cibernetică, inclusiv riscul accesului neautorizat la informațiile de afaceri ale Sony și informațiile personale de identificare ale angajaților și clienților săi, potențiale perturbări ale afacerii sau pierderi financiare; și

(xviii) rezultatul procedurilor legale și/sau de reglementare în curs și/sau viitoare.

Riscurile și incertitudinile includ, de asemenea, impactul oricăror evenimente viitoare cu impact negativ semnificativ. Impactul continuu al COVID-19 ar putea spori multe dintre riscurile și incertitudinile menționate mai sus. Informații importante cu privire la riscuri și incertitudini sunt, de asemenea, prezentate în cel mai recent Formular 20-F de la Sony, care se află la Securities and Exchange Commission din SUA.

NOUL RAZER HUNTSMAN V2, CEA MAI RAPIDĂ TASTATURĂ DIN LUME

Disponibil în dimensiune completă și în format tenkeyless, cu o latență aproape zero, cea mai bună acustică din categoria sa și un sentiment de tastare fără egal, noua gamă Huntsman V2 oferă cea mai responsivă și cea mai avansată tastatură produsă de Razer până acum.

 Picture1

BUCUREȘTI, 17 septembrie 2021  – Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial (Hong Kong Stock Code: 1337), a anunțat noua gamă Razer Huntsman V2, care vine cu o serie de îmbunătățiri pentru a ajunge cea mai rapidă și cea mai avansată tastatură optică de gaming din lume. Printre noile caracteristici se numără a doua generație de Razer Optical Switches, tehnologia Razer 8k HyperPolling și capacele de taste Doubleshot PBT, dar și acustica îmbunătățită la cererea jucătorilor și a comunității.

De la lansarea sa în 2018, gama de tastaturi Huntsman a devenit din ce în ce mai populară până în punctul în care a ajuns cea mai vândută tastatură din S.U.A¹, impunând noi standarde pentru tastaturile inovatoare, cu timpi de răspuns rapizi, destinate gaming-ului. Noua gamă Huntsman V2 va duce mai departe această moștenire grație unor îmbunătățiri concentrate pe trăsăturile fundamentale ale oricărei tastaturi de gaming reușite: performanță, experiență de utilizare și acustică.

“Am revoluționat cu primul Huntsman, introducând în premieră switch-urile optice pe piața de gaming mainstream,” a declarat Chris Mitchell, Head of Sales & Marketing al Peripherals Business Unit din cadrul Razer. “Îmbunătățirile din noua gamă Huntsman V2 le oferă jucătorilor o tastatură de gaming deosebit de performantă și de cea mai bună calitate, care garantează o experiență de utilizare mai lină și mai silențioasă, alături de timpi de răspuns și mai reduși.”

Picture2

A doua generație de switch-uri optice

Noul Huntsman V2 încorporează a doua generație de Razer Linear Optical Switches, care au fost perfecționate și ajustate pe baza feedback-ului venit din partea jucătorilor și a utilizatorilor. Cea mai importantă noutate este adăugarea unui amortizor de sunet din silicon, care reduce nivelul de zgomot produs de acționarea completă a tastelor, îmbunătățind considerabil experiența de folosire. De asemenea, switch-urile și stabilizatorii sunt lubrifiați mai generos, pentru a reduce și mai mult nivelul de zgomot și a oferi o experiență de tastare mai plăcută.

A doua generație de Razer Linear Optical Switches utilizează un fascicul de lumină infraroșie pentru a activa semnalul switch-ului, eliminând astfel complet întârzierea de debounce (debounce delay), acel tip de întârziere predefinită, ce este utilizată în cazul switch-urilor mecanice tradiționale, pentru ca tastatura să aibă timp să se asigure că semnalul reprezintă într-adevăr o apăsare de tastă. Fără acest debounce delay, a doua generație de Razer Linear Optical Switches profită din plin de tehnologia Razer HyperPolling, depășind polling rate-ul de 1000Hz al tastaturilor standard și atingând o valoare uimitoare de 8000Hz. Combinarea acestor două tehnologii ultrarapide și ultraperformante, îi oferă tastaturii Huntsman V2 o latență aproape de zero, făcând-o cea mai rapidă și mai responsivă tastatură din lume.

Picture3

Îmbunătățiri, îmbunătățiri, îmbunătățiri

Pe baza feedback-ul venit din partea comunității și a jucătorilor profesioniști, noul Huntsman V2 a fost îmbunătățit și la alte capitole. Capacele de taste Doubleshot PBT, ce asigură o durabilitate și o rezistență deosebit de bună la uzură, sunt dotări standard în cazul Huntsman V2. Procesul de injecție în doi pași, ce este utilizat la crearea acestor taste, asigură simboluri ce nu se deteriorează nici măcar după sute de ore de utilizare. De asemenea, tastele au un finisaj texturat ce permite o mai bună aderență a degetului pe tastă.

Pentru a îmbunătăți acustica, au fost implementate o serie de caracteristici de amortizare a sunetului produs în întreaga structură a tastaturii, pentru a absorbi efectele acționării complete a tastelor. Partea superioară confecționată din aluminiu mat asigură rigiditatea tastaturii, cu o deformare minimă chiar și în timpul celor mai intense scenarii de utilizare, în timp ce suportul ergonomic de încheieturi se potrivește perfect în partea frontală a tastaturii, garantând confortul chiar și pe durata sesiunilor prelungite.

Tastatura Huntsman V2 este echipată cu o rotiță digitală multifuncțională cu patru butoane media dedicate, personalizabile, oferind un plus funcționalității dincolo de scenariile de gaming. Complet programabile prin Razer Synapse 3, Huntsman V2 dispune și de șapte scheme de iluminare Razer Chroma, cu o selecție de 16,8 milioane de culori. Memoria hibrid încorporată poate fi folosită pentru a salva setări, comenzi macro și scheme de iluminare, pentru a fi accesibile de oriunde și oricând, chiar și fără acces la spațiul de stocare din cloud.

 Picture4

Huntsman V2 Tenkeyless

Cu această ocazie a fost anunțată și tastatura Huntsman V2 Tenkeyless, fratele mai mic și mai ușor al Huntsman V2. Având multe dintre caracteristicile Huntsman V2, Huntsman V2 Tenkeyless renunță la partea numerică, la rotița digitală și la tastele media în favoarea portabilității. Nu lipsesc însă inovațiile aduse de Huntsman V2, precum a doua generație de Razer Linear Optical Switches, tehnologia Razer HyperPolling pentru un polling rate real de până la 8000Hz, tastele Doubleshot PBT, caracteristicile de amortizare a sunetului și suportul ergonomic de încheieturi. Huntsman V2 Tenkeyless dispune și de un cablu USB-C detașabil pentru a ușura  transportul și este complet compatibilă cu Razer Synapse 3 pentru a beneficia de opțiunile de personalizare folosind cele 16,8 milioane de culori și soluția de stocare hibridă încorporată pentru comenzile macro și setări.

Picture5

¹ Sursa: The NPD Group, Inc., U.S. Retail Tracking Service, Keyboards, Mechanical Keyboard, Gaming Designed, Based on dollar sales, Jan.- June 2019

 

DESPRE RAZER HUNTSMAN V2

 • Switch-uri optice Razer™
 • Durată de folosire de până la 100 milioane de acționări
 • Tehnologie Razer™ HyperPolling cu un polling rate de până la 8000 Hz
 • Rotiță digitală cu mai multe funcții și patru taste media
 • Iluminare Razer Chroma™ RGB personalizabilă cu peste 16,8 milioane de opțiuni de culoare
 • Taste Razer Doubleshot PBT
 • Suport de încheieturi din piele artificială, cu efect de pluș
 • Sistem de stocare hibrid încorporat –până la 5 profiluri
 • Taste complet programabile cu înregistrare în timp real a comenzilor macro
 • Tehnologie N-key roll-over cu anti-ghosting
 • Mod de funcționare de Gaming
 • Cablu USB-C împletit
 • Suprafață de aluminiu mat

Pentru mai multe detalii despre Razer Huntsman V2, vizitați această pagină.

DESPRE RAZER HUNTSMAN V2 TKL

 • Switch-uri optice Razer™ garantate până la100 milioane de acționări
 • Tehnologie Razer™ HyperPolling cu un polling rate de până la 8000 Hz
 • Iluminare Razer Chroma™ RGB personalizabilă cu peste 16,8 milioane de opțiuni de culoare
 • Taste Razer Doubleshot PBT
 • Suport de încheieturi din piele artificială, cu efect de pluș
 • Sistem de stocare hibrid încorporat –până la 5 profiluri
 • Taste complet programabile cu înregistrare în timp real a comenzilor macro
 • Tehnologie N-key roll-over cu anti-ghosting
 • Mod de funcționare de Gaming
 • Cablu USB-C împletit și detașabil
 • Suprafață de aluminiu mat

Pentru mai multe informații despre Razer Huntsman V2 Tenkeyless, vizitați această pagină.

PREȚ și DISPONIBILITATE

Razer Huntsman V2:

199,99 Euro – cu switch-uri Clicky Purple

209,99 Euro – cu switch-uri Linear Red

Pe Razer.com: Disponibil acum
În oferta partenerilor retail: disponibil acum

Razer Huntsman V2 Tenkeyless:

159,99 Euro –  cu switch-uri Clicky Purple

169,99 Euro – cu switch-uri Linear Red

Pe Razer.com: Disponibil acum
În oferta partenerilor retail: disponibil acum

IMAGINI

KIT DE PRESĂ – LINK

DESPRE RAZER

Razer™ este cel mai popular brand de lifestyle dedicat gamerilor la nivel mondial.

Sigla care reprezintă șarpele cu trei capete este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri în lumea jocurilor video și a comunităților de sporturi electronice.

Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer și premiată de cele mai populare publicații de specialitate, include periferice de gaming deosebit de performante și laptopurile de gaming Blade.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 100 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Serviciile oferite de Razer includ Razer Gold, unul dintre cele mai mari servicii de credit virtual din lume adresate jucătorilor și Razer Fintech, unul dintre cele mai mari servicii de plăți digitale de tip online-to-offline din Asia de Sud-Est.

Fondat în 2005 cu sediul în Irvine, California și cu sedii regionale în Hamburg, Shanghai și Singapore, Razer are 18 birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong (Cod: 1337).

Comunicat de presa – Astazi incep la Sala Polivalenta din Bucuresti Campionatele Nationale individual open si pentru echipe

Editia 2021 a Campionatelor Naţionale individual open si pentru echipe reprezentative de club, precum si prima editie a concursului international RomGym Trophy sunt organizate la finalul acestei saptamani la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Sunt inscrisi in competitie peste 70 de gimnasti (seniori si juniori), 38 la masculin si 35 la feminin, din Romania, Suedia, Ungaria, Insulele Feroe.

​In intrecerea masculina vor concura sportivi de la CSA Steaua, CS Dinamo, CSS Dinamo, CSM Bistrita, CSM Lugoj, CSS Lugoj, CSM Resita, CSS Resita, CSS Buzau, Ungaria si Insulele Feroe.

​In intrecerea feminina vor concura gimnaste de la CS Dinamo, CSS 1 Constanta, LPS Deva, CS Farul Constanta, CSS Focsani, CSS Barlad, CSA Steaua, Suedia si Insulele Feroe, unele dintre ele componente ale proiectului “tara, tara vrem campioane”, finantat de OMV Petrom, prin Fundatia Casa Campionilor, coordonata de Mariana Bitang si Octavian Belu.

Cluburile i-au inscris in competitie pe Larisa Iordache (CS Dinamo), Maria Ceplinschi ( CS Farul Constanta) – castigatoare a doua medalii de aur la  World Challenge Cup de la Mersin, Ana Maria Barbosu ( CSS Focsani), castigatoare a 6 medalii de aur la Campionatele Europene de juniori din 2020, Silvia Sfiringu (CS Farul Constanta),  Sabrina Voinea (CS Farul Constanta), Marian Dragulescu (CSA Steaua), Gabriel Burtanete (CSA Steaua) – medaliat cu bronz la sarituri la World Challenge Cup de la Mersin, Andrei Muntean, etc.

PROGRAMUL COMPETITIEI

​Vineri, 17 septembrie, 16.30-19.50 – festivitatea de deschidere si concursul masculin;

Sambata, 18 septembrie, 15.15-16.40 si 18.10-19.40 – concursul feminin (doua serii);

Duminica, 19 septembrie, 10.00-13.00 si 16.00-18.00 – finalele pe aparate la campionatele nationale si RomGym Trophy

In finalele RomGym Trophy, care vor avea loc duminica, 19 septembrie, se califica maximum 2 gimnasti din fiecare tara participanta.

Campionatul national open si al echipelor reprezentative de club este prima intrecere, dupa Campionatele Europene de la Cluj, din 2017, organizata pe podium de Federatia Romana de Gimnastica.

Concursul reprezinta pentru gimnastii seniori o prima etapa de selectie in vederea participarii la Campionatele Mondiale din Japonia (18-24 octombrie), competitie la care Romania a inscris doua gimnaste si un gimnast.

​Accesul spectatorilor este permis pe baza certificatului de vaccinare, a rezultatului negativ al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, sau a dovezii ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.

Competitia va fi transmisa LIVE:

https://www.facebook.com/frgimnastica/

http://romgymtrophy.ro/live-streaming 

https://youtube.com/channel/UCBOldh0BYIcCB8ZY3YWg4Ng

https://frgimnastica.com

Departamentul de comunicare FRG

Monitorizarea tensiunii arteriale de pe Galaxy Watch ar putea ajuta pacienții cu boala Parkinson, arată cel mai recent studiu al Samsung Medical Center

Galaxy-Watch-4-9-1

Cercetările Samsung Medical Center au descoperit că monitorizarea TA, utilizând Galaxy Watch3, ar putea ajuta pacienții cu boala Parkinson pentru o supraveghere mai convenabilă a hipotensiunii ortostatice

15 septembrie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd a anunțat astăzi un studiu recent publicat într-una dintre cele mai importante reviste medicale, Frontiers in Neurology. Studiul a arătat că monitorizarea tensiunii arteriale pe Galaxy Watch ar putea ajuta pacienții cu boala Parkinson (PD) să-și gestioneze în mod eficient hipotensiunea ortostatică (OH), o formă de tensiune arterială scăzută cauzată de dilatarea vaselor de sânge.

OH este frecventă la pacienții cu PD și poate crește riscul de căderi pentru cei cu vârste înaintate, putând exista deja la cei cu boli cardiovasculare. Măsurarea frecventă a tensiunii arteriale (TA) poate ajuta la detectarea fluctuațiilor critice pentru diagnosticarea și gestionarea PD.

Samsung Galaxy Watch3, Galaxy Watch Active2 și cel mai recent Galaxy Watch4 au senzori sofisticați de măsurare a ritmului cardiac, care pot monitoriza tensiunea arterială prin analiza undelor de puls. Utilizatorii își pot monitoriza îndeaproape tensiunea arterială și alte elemente vitale în aplicația Samsung Health Monitor și le pot partaja cu profesioniștii din domeniul medical într-un format de fișier PDF în timpul consultațiilor.

O echipă de cercetători de la Centrul Medical Samsung, condusă de Dr. Jin Whan Cho și Dr. Jong Hyeon Ahn, a comparat măsurătorile TA colectate de pe Galaxy Watch3 cu cele efectuate cu un sfigmomanometru pentru o acuratețe sporită. Testul a arătat că utilizarea unui Galaxy Watch3 – care este mult mai portabil și mai convenabil decât un tensiometru convențional – le permite pacienților cu PD să-și măsoare TA oriunde și oricând au nevoie și să urmărească cu ușurință orice fluctuație a TA.

Testul a fost efectuat pe 56 de pacienți – cu o vârstă medie de 66,9 – cu un sfigmomanometru pe un braț și cu Galaxy Watch3 pe ​​celălalt. Fiecărui pacient i s-a măsurat TA pe ambele dispozitive de trei ori.

Descoperirile arată că TA măsurată atât pe Galaxy Watch, cât și pe sfigmomanometru au fost comparabile. Media și deviația standard a diferențelor au fost de 0,4 ± 4,6 mmHg pentru TA sistolică (SBP) și 1,1 ± 4,5 mmHg pentru TA diastolică (DBP). Coeficientul de corelație (r) dintre cele două dispozitive a fost de 0,967 pentru SBP și 0,916 pentru DBP. Cu cât coeficientul de corelație este mai apropiat de 1, cu atât cele două dispozitive se aproprie unul de celălalt.

„Hipotensiunea ortostatică este un simptom comun și dificil care afectează persoanele care suferă de PD. Acesta este greu de verificat doar prin observarea simptomelor, iar problema poate rămâne nedetectată la măsurarea TA. Dacă am putea folosi un ceas inteligent pentru a măsura TA pacienților în mod regulat și pentru a detecta potențialele probleme într-un stadiu incipient, aceasta ar ajuta cu adevărat la tratarea și gestionarea PD”, a spus echipa de cercetare a Samsung Medical Center.

Studiul, condus de dr. Cho și echipa de cercetare a doctorului Ahn, intitulat „Validarea măsurării tensiunii arteriale cu ajutorul unui ceas inteligent la pacienții cu boala Parkinson”, a fost publicat în ultimul număr al revistei medicale Frontiers in Neurology.

Monitorizarea tensiunii arteriale este oferită în prezent prin intermediul aplicației Samsung Health Monitor disponibilă în Austria, Australia, Brazilia, Belgia, Bulgaria, Chile, Croația, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Hong Kong, Ungaria, Islanda, Indonezia, Irlanda, Italia, Coreea, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Norvegia, Peru, Polonia, Portugalia, Rusia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Thailanda, EAU și Marea Britanie.

Pentru a afla mai multe despre aplicația Samsung Health Monitor și alte caracteristici ale seriei Galaxy Watch4, vizitați:

Galaxy Watch4: www.samsung.com/galaxy-watch4

Galaxy Watch4 Classic: www.samsung.com/galaxy-watch4-classic

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Back to University 2021: Laptopuri AMD pentru nevoile studenților

Studenții se pregătesc să se întoarcă la universități în această toamnă (în sistem online, offline ori hybrid), iar aceștia au nevoie de un laptop pe care se pot baza pentru a obține cele mai bune rezultate, ori când vine vorba de notițe pentru cursuri și, de asemenea, pentru a realiza orice task indiferent de dificultatea acestuia.

image004

Mai jos, regăsiți detalii cu privire la unele dintre cele mai puternice și de încredere laptopuri alimentate de AMD. Aceste laptopuri sunt realizate pentru a ajuta studenții să rămână conectați la cursuri indiferent situație, să realizeze cu brio proiectele și să vizioneze filme până noaptea târziu ori să inițieze o scurtă de sesiune de gaming înainte de a începe cursurile.

Pentru studenții activi:
ASUS VivoBook 17 Laptopul ASUS VivoBook este elegant și compact, cu ajutorul căruia te  conecta la cursuri de acasă sau când ești în mers. Dispunând de o cameră HD și un sunet puternic, ASUS VivoBook oferă o experiență excelentă de chat video cu prietenii și familia din întreaga lume. Alimentat de AMD Ryzen 7 5700U, acest laptop va oferi cele mai bune performanțe cu un consum energetic minim.

 

 
Microsoft Surface Laptop 4 – Microsoft Surface Laptop 4 – Microsoft Surface Laptop 4 combină designul subțire și elegant cu performanța, permițând utilizatorilor să facă totul – de la proiecte la gaming casual. Alimentat de Ryzen 7 4980U, durata totală de viață a bateriei acestui laptop portabil asigură utilizatorii se pot conecta la cursuri oriunde s-ar afla.  
Pentru studenții creativi
HP ENVY x360 HP ENVY x360 este un laptop cu ecran tactil 2-în-1 pentru un plus de creativitate. Alimentat de AMD Ryzen 7 5700U, acest laptop permite utilizatorilor să se bucure de o procesare rapidă și o autonomie excelentă a bateriei. Din punct de vedere vizual, ecranul oferă o precizie uimitoare a culorilor, iar cu puterea procesorului Ryzen și a graficii Radeon, utilizatorii pot aduce ideile creative la viață.
Pentru sesiunile de gaming înainte de cursuri
ASUS ROG Strix G15 Advantage Edition – Acest laptop AMD Ryzen de la ASUS, ROG Strix (G15 Advantage Edition), cu Ryzen 9 5900HS și Radeon RX 6800M. Nu sacrifică din portabilitate, chiar dacă face parte din gama laptopurilor de gaming. Totodată, este conceput pentru a realiza cele mai solicitante task-uri și jocuri. Echipat cu WiFi 6, acest laptop este conceput atât pentru muncă, cât și pentru sesiunile de gaming.
Acer Nitro 5 – Acer Nitro 5, alimentat de procesoarele mobile Ryzen 5000 H-Series, oferă o putere uimitoare, imagini uimitoare și performanța necesară în gaming. Acest laptop le permite utilizatorilor să se bucure de jocurile preferate la cea mai bună grafică, cu un afișaj IPS Full HD și refresh rate de 144Hz.

Fundația Inovații Sociale Regina Maria 251.000 eur strânși în urma Galei Din Inimă pentru Viitor

Editia aniversară de anul acesta a Galei Din Inimă pentru Viitor, organizată joi 16 septembrie 2021, a reuşit să adune suma de 251.000 de euro, fonduri care vor fi utilizate pentru continuarea activității Policlinicilor Sociale și a Centrelor Educaționale aparținând Fundației Inovații Sociale Regina Maria. Opera adjudecată pentru cea mai mare sumă a fost ușa creată de Omid Ghannadi intitulată “Speranța moare ultima”, câștigată de compania Agricover pentru 6.500 euro.

În cadrul Galei, prezentată de Irina Păcurariu, au fost licitate 34 de opere de artă excepționale: 17 UȘI, dintre care una Veșnic Deschisă, create special pentru acest eveniment, și alte 17 lucrări tematice donate cu mărinimie de artiști celebri. Obiectivul Licitației “O lume cu ușile deschise” a fost acela de a cumpăra un ecograf performant pentru investigațiile medicale a peste 6000 de pacienți sociali!

Momentele artistice au fost susținute de copiii din Centrul Educațional Corbeanca, iar cântăreața  Irina Sârbu a oferit pe scenă un recital mix de jazz, bossa nova, French music și tango interbelic.

La Gala organizată joi seara, au participat peste 100 de personalităţi publice din administrație, diplomație, mediul de afaceri, media, artă şi cultură. Gala a fost organizată cu ajutorul agenției MedicHub, iar Licitația caritabilă a beneficiat de suportul Casei de Licitații Vikart.

Ușile licitate pot fi admirate în continuare pentru o perioadă limitată în cadrul Enayati Medical City.

Companiile responsabile social care au contribuit la fondul de sănătate și de educaţie prin achiziţionarea operelor de artă sunt: Banca Comercială Română, Agricover, Unicredit, Rogri, Catena, Eurolines, Synevo, Kaufland, Banca Transilvania, Impuls Leasing, Kultho, UiPath, Gruia Dufaut, KPMG, Bravo Europa.

Artiștii care au realizat uși – opera de artă sunt Horațiu Mălăele, Ion Anghel, Ana Andronic, Marie Nouvelle, Bogdan Lascăr, Lucia Morariu Dârlu, Aleha Toncea și Alin Gălățescu, Exotique prin Pușa Hack, Dana & Stéphane Maitec, Omid Gannadi, Sabina Dragomir by Mecena, Cornelia Petrea, Bagdana Daradici, Mihai Popescu, Mihaela Marinescu.

Artiștii care au donat obiecte sau tablouri sunt Augustin Matei, Mara Vicu, Iulia Păun, Maria Parascan, George Păiș, Sorin Ilfoveanu, Mihai Ungureanu și Aurora Strugaru Roman (una din pacientele Fundației), precum și lucrări din colecția personală a Casei de licitații Vikart, care a donat sumele licitate peste valoarea de pornire (Felix Aftene, Dumitru Macovei, Milița Petrașcu, Marin Gherasim, Horea Paștină).

Mulțumim partenerilor și sponsorilor evenimentului:

Sponsor Royal: Romanian Business Consult

Sponsori Platinum: Unicredit Bank, Kaufland România

Sponsori Gold: Nepi Rockcastle, KULTHO

Sponsori Silver: UiPath, Banca Comercială Română, SARKKROM

Sponsor Bronze: Ariston, Agricover Banca Transilvania, Beautik, Bravo Europa, Catena, Carpatina, EOS KSI, Fundația Vodafone, MediaMed, MedicHub, Pfizer, Porsche Romania, Porsche Finance, Schneider Electric, Synevo

Partener Medical: Enayati Medical City

PARTENERI ORGANIZARE: Casa de Licitații VikArt, MedicHub

PARTENERI: Arcadia Design, STEM – Specialty Coffee, Nemo Express, Pepsico, Carpatina, Yni, Kofi Ti, Colombo Exo Trade, Urban Florist, 257REC

PARTENER MEDICAL SPECIAL: Enayati Medical City

PARTENERI MEDIA: Agerpres, Viața Medicală, Be Different

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este un ONG care oferă de 10 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale prin cele 2 policlinici sociale din București și care îngrijește și educă un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele trei centre educaționale ale fundației (Clinceni, Băneasa, Corbeanca). Fundația Inovații Sociale Regina Maria este inițiativa filantropică a familiei Dr. Wargha și Mitra Enayati și face parte din ENAYATI Group.

Casa de Licitații Vikart este cea mai nouă Casă de Licitații din România. Fondată în 2019, este deținută de o tânără familie de colecționari cu tradiție și experimentați galeriști de artă. Concentrându-se în mod special asupra mișcărilor estetice definitorii ale secolului trecut și cel actual, Vikart s-a remarcat ca fiind o casă de licitații dinamică în promovarea și susținerea artei și artiștilor contemporani. În scurt timp, Vikart a devenit destinația colecționarilor naționali și internaționali pentru a cumpăra și vinde importante opere de artă plastică, design, bijuterii, ceasuri și obiecte de colecție.

IKEA România va pune în vânzare mobilier pentru gameri. Mobilierul dedicat gamerilor va fi disponibil începând cu luna octombrie

Noua gamă de mobilier pentru gaming, dezvoltată de IKEA în colaborare cu Republic of Gamers (ROG), va fi disponibilă în magazinele IKEA din România și online de la începutul lunii octombrie. Noua gamă, ce include peste 29 de produse, va ajuta la crearea de soluții complete și personalizate care se vor integra armonios în decorul casei și vor contribui la creșterea performanței în timpul jocurilor.

„IKEA dorește să creeze o viață de zi cu zi mai bună pentru și mai mulți oameni și pentru numeroșii gameri care se află printre aceștia. Am colaborat cu un adevărat expert în lumea gaming-ului, care cunoaște în detaliu industria de gaming și dorește să găsească noi modalități de a integra gaming-ul în locuințe. Așadar, am îmbinat tot ce este mai bun de la IKEA și ROG și am democratizat experiența de joc, creând produse funcționale și accesibile, dar și soluții de gaming complete. Sperăm ca gamerii din România să-și poată crea mediul de joc dorit cu ajutorul acestor noi produse.”, a declarat Violeta Neniță, Market Manager, IKEA România.

Noua gamă de mobilier pentru gaming va viza jucătorii pe PC și conține atât mobilier, cum ar fi birourile, scaunele pentru gaming și un corp cu sertare, cât și accesorii, cum ar fi suportul pentru băutură, un mouse bungee, o pernă pentru gât și o lampă de formă inelară. Noua gamă oferă birouri și scaune pentru gaming în diferite categorii de prețuri, pentru a satisface nevoile tuturor.

„Gamerii din toată lumea cunosc și apreciază brandul ROG și au încredere că le oferă cele mai captivante inovații de pe piață în materie de gaming. Noul nostru parteneriat cu experții de la IKEA va permite ROG să găsească modalități noi și interesante de a-i încânta pe gameri în locuințele lor și nu numai.”, a precizat Kris Huang, General Manager, ASUS Gaming Gear and Accessory Business Unit.

Întreaga colecție conține cinci game de produse: UPPSPEL, LÅNESPELARE, MATCHSPEL, UTESPELARE și HUVUDSPELARE. În timp ce toate produsele UPPSEL au fost create în strânsă colaborare cu ROG, sub-brand al ASUS, restul colecției a fost dezvoltată de IKEA pe baza cunoștințelor dobândite din colaborare, pentru a pune la dispoziție o ofertă variată și pentru a satisface diferitele nevoi ale gamerilor din punct de vedere funcțional.

Telefoanele Nokia sunt în lumina reflectoarelor în noul film cu James Bond, No Time To Die

Singurele dispozitive de care veți avea nevoie vreodată – terminalele Nokia produse de HMD Global sunt supuse celui mai dur test în No Time To Die

București, 14 septembrie 2021. La înălțimea cerințelor celor mai dificili clienți din lume – agenții 00 – uimitoarele smartphone-uri Nokia cu design de inspirsație nordică, alături de legendarul telefon cu butoane Nokia 3310, apar în cel de-al 25-lea film James Bond, No Time To Die, care va fi lansat în cinematografele din toată lumea pe 30 septembrie 2021.

Telefoanele Nokia sunt concepute pentru a rezista, fiind produse sub garanția de calitate a brandului, și beneficiază de actualizări de securitate de vârf și actualizări Android™, ele devenind astfel terminalele perfecte, chiar și pentru un agent 00. Robust și rezistent la provocările din viața de zi cu zi, noul Nokia XR20 poate face față temperaturilor extreme de 55° C și pe pârtiile de schi la -20° C, scufundărilor de până la 1,8 m adâncime și poate rezista până la o oră sub apă.

Adaptat exigențelor viitorului, precum și provocărilor din viața de zi cu zi, Nokia XR20 este construit pentru a rezista și se mândrește cu cele mai extinse perioade de actualizări lunare de securitate ale terminalelor Nokia – patru ani – și până la trei ani de actualizări software. Cu o autonomie a bateriei de până la două zile, va ține pasul cu dvs. cu o singură încărcare. Un terminal Nokia este singurul dispozitiv de care veți avea nevoie vreodată.

Noul Nokia XR20 este disponibil în România în culoarea Ultra Blue, la prețul recomandat de 2599 RON.

Pentru mai multe informații despre terminalele Nokia vă rugăm vizitați website-ul nostru, aici.

Despre HMD Global

HMD Global Oy („HMD”), cu sediul în Espoo, Finlanda, este producătorul telefoanelor Nokia și serviciilor HMD. Misiunea HMD este de a oferi creativitate accesibilă pentru oricine. HMD creează și furnizează o gamă de smartphone-uri și telefoane clasice, având un portofoliu tot mai extins de servicii inovatoare. Dedicat securității, durabilității și calității, HMD deține licența exclusivă a brand-ului Nokia pentru telefoane, tablete și accesorii. Pentru mai multe informații, accesați www.hmdglobal.com.

Nokia este marcă înregistrată a Nokia Corporation. Qualcomm și Snapdragom sunt mărci înregistrate ale Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon este un produs al Qualcomm Technologies, Inc. și/sau al filialelor sale. Google, Google Photos, Android și Android One sunt mărci comerciale ale Google LLC. Toate specificațiile, caracteristicile și alte informații despre produse furnizate pot fi modificate fără notificare prealabilă. Ofertele pot fi varia. Verificați disponibilitatea locală.

Despre No Time To Die

No Time To Die este titlul oficial al celei de-a 25-a aventuri James Bond. Filmul, realizat sub marca EON Productions a lui Albert R. Broccoli, precum și Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM) și Universal Pictures International, este regizat de Cary Joji Fukunaga și îl are în rolul principal pe Daniel Craig, care revine pentru al cincilea film să interpreteze personajul James Bond 007 al lui Ian Fleming.

Scris de Neal Purvis și Robert Wade (Spectre, Skyfall), Cary Joji Fukunaga și Phoebe Waller-Bridge (Killing Eve, Fleabag), filmul va fi lansat la nivel global începând cu 30 septembrie 2021, în Marea Britanie prin Universal Pictures International, și pe 8 octombrie în SUA, prin MGM și producătorul său United Artists Releasing. În No Time To Die, Bond a părăsit serviciul activ și se bucură de o viață liniștită în Jamaica. Pacea lui este de scurtă durată când vechiul său prieten, Felix Leiter, de la CIA, apare și cere ajutor. Misiunea de a salva un om de știință răpit se dovedește a fi mult mai perfidă decât se aștepta, conducându-l pe Bond pe urmele unui răufăcător înarmat cu o tehnologie nouă și periculoasă.

www.007.com

Despre EON Productions

EON Productions Limited și Danjaq LLC sunt deținute în totalitate și controlate de familia Broccoli/Wilson. Danjaq este compania americană care deține, împreună cu studiourile Metro Goldwyn Mayer, drepturile de autor asupra filmelor James Bond existente și controlează dreptul de a produce viitoare filme James Bond. EON Productions, o filială a Danjaq, este compania de producție din Marea Britanie care a realizat filmele James Bond începând din 1962 și, împreună cu Danjaq, controlează toate produsele comerciale din întreaga lume. Pentru mai multe informații, vizitați www.007.com.

Despre Metro Goldwyn Mayer

Metro Goldwyn Mayer (MGM) este o companie de divertisment de top axată pe producția și distribuția globală de conținut de film și televiziune pe toate platformele. Compania deține una dintre cele mai ample biblioteci din lume de conținut premium de film și televiziune, precum și rețeaua premium de televiziune cu plată EPIX, care este disponibilă în Statele Unite ale Americii prin cablu, satelit, telco și distribuitori digitali. În plus, MGM are investiții în numeroase alte canale de televiziune, platforme digitale și întreprinderi interactive, și produce conținut premium de scurtmetraj pentru distribuție. Pentru mai multe informații, vizitați www.mgm.com.

Despre Universal Pictures International (UPI)

Universal Pictures International este divizia de marketing și distribuție internațională pentru Universal Pictures. În Regatul Unit, Irlanda, Spania, Italia, Germania, Austria, Elveția, Olanda, Franța, Rusia, Coreea, Australia, Noua Zeelandă, Mexic și China (inclusiv Hong Kong SAR), UPI comercializează direct și distribuie filme prin intermediul propriilor sale birouri, creând campanii locale și strategii de lansare. În alte părți ale lumii, UPI se asociază cu Warner Bros, cu Paramount prin United International Pictures (UIP) și cu Sony, fie direct, fie prin UIP, pentru a-și distribui filmele. Universal Pictures face parte din NBCUniversal, una dintre cele mai importante companii de media și divertisment din lume în dezvoltarea, producția și comercializarea de divertisment, știri și informații către un public global. NBCUniversal este o filială a Comcast Corporation.

Despre United Artists

United Artists Releasing, un joint venture între Metro Goldwyn Mayer (MGM) și Annapurna Pictures (Annapurna), este o companie de televiziune din SUA. Construită pe moștenirea studioului recunoscut de filme United Artists, compania oferă un cămin în care realizatorii de filme sunt susținuți în planurile de marketing, publicitate și distribuție. United Artists Releasing le oferă creatorilor de conținut o opțiune alternativă de distribuție în afara sistemului de studio și sprijină filmele Annapurna și MGM, precum și filmele realizatorilor terți.