Explorați mai mult, simțiți mai mult: Panasonic prezintă modelele Z95A și Z93A cu Fire TV încorporat

București, 8 ianuarie 2024 – Panasonic prezintă două noi televizoare OLED emblematice pentru 2024: modelele Z95A (65″ și 55″) și Z93A (77″).

Datorită integrării sistemului de operare Fire TV, aceste televizoare revoluționează modul în care descoperiți și vă bucurați de conținut, oferind un ecran de pornire personalizat care reunește servicii de streaming, aplicații, canale live și recomandări personalizate.

Calitatea superioară a imaginii și a sunetului sunt reprezentative pentru Z95A și Z93A datorită unui chipset nou și a unui panou mai luminos. Precizia Dolby Vision IQTM oferă îmbunătățiri superioare ale imaginii și luminozității, în timp ce 360 Soundscape Pro, acordat cu meticulozitate de Technics, asigură un sunet surround 3D imersiv care completează experiența senzorială de divertisment.

Când vine vorba de jocuri, viteza și capacitatea de reacție sunt esențiale, iar noile televizoare OLED emblematice de la Panasonic sunt unele dintre primele din lume care oferă o rată de refresh de 144 Hz pentru un joc realist și mai intens.

Panasonic Fire TV: Explorați mai mult. Simțiți mai mult.

Într-o lume suprasaturată de conținut, Z95A și Z93A se remarcă prin capacitatea lor de a agrega conținut atât din transmisiuni TV, cât și din servicii de streaming. Această abordare orientată spre conținut, posibilă datorită sistemului Fire TV încorporat, oferă utilizatorilor o experiență optimizată în ceea ce privește descoperirea și consumul de conținut.

“Cu opțiuni atât de numeroase, adevărata provocare este aceea de a identifica exact ceea ce doriți să urmăriți. Prin urmare, noua noastră misiune merge dincolo de simpla furnizare de imagini și sunet de calitate. Este vorba despre simplificarea procesului de descoperire a conținutului, asigurându-ne că acesta nu este doar ușor de accesat, ci și încântător”, a declarat Akira Toyoshima, CEO al Panasonic Entertainment & Communication Co., Ltd.

Integrarea asigură utilizatorilor o experiență de utilizare simplificată și acces la o gamă extinsă de aplicații și servicii de streaming de top. De asemenea, aceste televizoare OLED nu sunt doar dispozitive de divertisment, ci și hub-uri pentru gestionarea inteligentă a locuinței. Complet compatibile cu dispozitivele care utilizează Alexa, acestea dispun de un panou de bord pentru casa inteligentă, permițând utilizatorilor să monitorizeze și să controleze fără probleme ecosistemul casei lor conectate. În plus, Z95A și Z93A sunt compatibile cu Apple Home și AirPlay, ceea ce înseamnă că utilizatorii își pot controla televizorul cu ajutorul Siri și pot reda fără efort filme, muzică, jocuri și fotografii, direct de pe iPhone, iPad sau Mac.

Datorită controlului vocal la distanță cu Alexa, disponibil pentru prima dată pe un televizor inteligent Panasonic, vă puteți folosi vocea pentru a lansa cu ușurință aplicații, a reda muzică, a căuta titluri și a vă controla casa inteligentă și multe altele – toate acestea din sufragerie, fără a mai fi nevoie să căutați telecomanda.

În cele din urmă, atunci când nu sunt utilizate pentru vizualizarea conținutului, modelele Z95A și Z93A se transformă în ecrane interactive. Experiența Fire TV Ambient Experience transformă cel mai mare ecran din casa dvs. într-un afișaj frumos și mereu inteligent. Acesta poate transforma televizorul într-o galerie proprie și poate afișa fotografii personale precum și informații peste care să-ți arunci în trecere privirea, cum ar fi calendare și memento-uri, prin intermediul widget-urilor Alexa personalizabile.

Panasonic a implementat multe dintre cele mai bune caracteristici ale sistemului său de operare proprietar, cum ar fi Penta Tuner pentru recepția avansată a programelor de televiziune. Pe lângă satelit, cablu și antenă, Penta Tuner suportă recepția prin internet (IPTV) și prin rețeaua de acasă (TV>IP), ceea ce înseamnă că televizoarele pot fi amplasate independent de o priză de antenă, iar programele pot fi vizionate în fiecare cameră fără a fi nevoie de o conexiune TV suplimentară.

În plus, atât Z95A, cât și Z93A sunt dotate cu o telecomandă completă, inclusiv cu butonul unic Panasonic “MyApp”, care poate fi programat pentru a deschide direct o aplicație sau un canal preferat sau chiar o comandă vocală preferată.

În timp ce aplicația HbbTV Operator App face posibil accesul la conținut în direct și la cerere fără a fi nevoie de hardware sau de carduri inteligente, înregistrarea prin USB și derularea televiziunii în direct asigură o vizionare convenabilă, iar detectarea automată a tunerului și editorul de canale avansat oferă o experiență de configurare ușoară.

Vedeți totul. Simțiți totul.

Noile televizoare OLED Z95A și Z93A reprezintă combinația dintre un chipset complet nou și un panou luminos, procesorul HCX Pro AI MK II, cu panoul Master OLED Ultimate (sau Master OLED Pro mărime de cinema size pentru Z93A), cu acuratețea tehnică a Panasonic, posibilă datorită know-how-ului și ingineriei japoneze, îmbinate cu abilitățile de ajustare a culorilor ale lui Stefan Sonnenfeld.

Stefan Sonnenfeld, fondator și CEO al Company 3, este un colaborator de încredere al unora dintre cei mai buni cineaști din lume. Sonnenfeld se numără printre cei câțiva artiști de bază care au susținut puterea colorizării pentru a spune povești și a comunica emoții.

Descris de NPR ca fiind “da Vinci al filmelor”, Sonnenfeld și-a aplicat abilitățile de colorist la multe dintre cele mai apreciate și populare filme din ultimul deceniu: Top Gun: Maverick, A Star is Born, Wonder Woman, HBO’s White lotus, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 și multe altele. La fel ca mulți alți coloriști, studiouri și case de postproducție de top, el folosește ecrane OLED Panasonic ca monitoare de referință pentru clienți de format mare în fluxul său de lucru zilnic.

Z95A de la Panasonic utilizează un model de panou Master OLED Ultimate, care este echipat cu un sistem Micro Lens Array de ultimă generație și o configurație de gestionare a căldurii în mai multe straturi, dezvoltată de inginerii de la Panasonic. Panoul oferă o luminozitate fără precedent datorită îmbunătățirilor aduse tehnologiei de comandă și a sistemului de gestionare a căldurii.

“La Panasonic, angajamentul nostru a fost întotdeauna acela de a produce imagini de cea mai bună calitate. Acest lucru nu vine doar din precizia tehnică, ci și din colaborările cu cei mai buni coloriști de la Hollywood. Iar pentru o experiență de vizionare cât mai personalizată, am încorporat inteligența artificială pentru a recunoaște tipul de conținut pe care îl vizionați și pentru a ajusta la perfecțiune atât setările de imagine, cât și cele de sunet”, spune Akira Toyoshima, CEO al Panasonic Entertainment & Communication Co., Ltd.

Noul procesor HCX Pro AI MK II din Z95A și Z93A alimentează noul sistem 4K Remaster Engine, care îmbunătățește claritatea imaginii de streaming, prin combinarea inteligenței artificiale și a modelelor matematice pentru imagini clare și naturale și o reducere superioară a zgomotului de streaming. Granulația a fost, de asemenea, îmbunătățită pentru a reduce banding-ul.

De asemenea, ambele modele sunt compatibile cu Dolby Vision IQTM Precision detail, un sistem de îmbunătățire a imaginii care are ca scop evidențierea unor detalii suplimentare. Acesta reprezintă un progres al Dolby Vision IQTM și funcționează prin ajustarea nivelurilor de lumină din fiecare zonă a ecranului pentru a scoate în evidență mai multe detalii, fără a crește luminozitatea până la punctul în care imaginea să pară decolorată.

Această tehnologie funcționează în tandem cu senzorii de lumină ambientală încorporați în televizor pentru a sesiza cât de puternică este luminozitatea din sufragerie și pentru a ajusta apoi imaginea de pe ecran asigurându-se că fiecare detaliu poate fi văzut, chiar și în cele mai întunecate scene. Noul procesor HCX Pro AI MK II permite, de asemenea, compatibilitatea cu Dolby Vision® până la 144 Hz.

În colaborare cu partenerii noștri de la Hollywood, inginerii Technics au acordat, de asemenea, cu meticulozitate noile ecrane OLED pentru a se asigura că întotdeauna conținutul este vizualizat și ascultat așa cum au intenționat creatorii săi. Acest lucru este posibil datorită sistemului 360 Soundscape Pro reglat de Technics, cu difuzoare multidirecționale și suport Dolby Atmos®, care oferă un sunet surround 3D imersiv.

Duceți jocul la următorul nivel

Z95A și Z93A sunt printre primele televizoare OLED din lume care oferă o rată de refresh de 144 Hz, ceea ce reprezintă o inovație radicală pentru pasionații de jocuri. Această caracteristică asigură o capacitate de reacție de neegalat, un beneficiu pentru jucătorii care caută un avantaj competitiv. Inima acestei inovații este noul procesor HCX Pro AI MK II, recunoscut pentru redarea unor imagini vii, fără întreruperi și cu o claritate extraordinară.

Folosind acest nou procesor, Panasonic prezintă modul “Game Mode Extreme” îmbunătățit, care le conferă televizoarelor funcționalități de ultimă generație pentru jocuri, pregătindu-le pentru cele mai noi console și PC-uri. În special, includerea funcției HDMI 2.1 High Frame Rate și VRR până la 144Hz înseamnă un număr mai mare de cadre pe secundă, ceea ce duce la o experiență de joc mai rapidă și mai fluidă. O altă îmbunătățire semnificativă este modul Dolby Vision Gaming îmbunătățit, acum, de asemenea, compatibil cu rate de cadre de până la 144Hz. Acest upgrade asigură un contrast maxim și o calitate superioară a imaginii în High Dynamic Range, amplificând experiența de joc.

În plus, aceste televizoare oferă o întârziere de intrare (input lag) foarte redusă, o caracteristică crucială pentru jocurile rapide, deoarece asigură că fiecare acțiune a controlerului este reflectată instantaneu pe ecran, oferindu-le jucătorilor un avantaj competitiv față de adversarii lor.

Noile televizoare OLED oferă, de asemenea, funcția True Game Mode, un set predefinit de parametri ai imaginii, special conceput pentru a îmbunătăți acuratețea culorilor, inclusiv setările optime pentru balansul de alb și scala de gri. Rezultatul este o experiență de joc care se aliniază îndeaproape cu viziunea dezvoltatorilor de jocuri, oferind jucătorilor o călătorie vizuală cinematică și autentică.

Pe lângă îmbunătățirile vizuale, aceste televizoare dispun, de asemenea, de moduri de sunet specializate pentru genurile RPG (Role-Playing Games) și FPS (First-Person Shooter). Modul RPG creează o ambianță sonoră 3D cu dialoguri clare, esențiale pentru o poveste captivantă și un joc strategic. În schimb, modul FPS este ajustat fin pentru a accentua indicii sonore cruciale, cum ar fi pașii, oferind un avantaj tactic în jocurile de tip shooter.

În plus, afișarea imaginii HDR cu Tone Mapping OFF este o altă caracteristică notabilă. Aceasta permite ajustarea perfectă a jocurilor HDR chiar la sursă, mai degrabă decât la televizor. Acest lucru asigură niveluri ridicate de luminozitate și vizibilitate detaliată, fără a suprasatura zonele luminoase.

Toate setările de joc sunt ușor de accesat prin intermediul panoului actualizat “Game Control Board” , care afișează setările jocului care permite modificarea rapidă a acestora. De asemenea, îl puteți accesa prin butonul personalizabil My App de pe telecomandă, pentru un acces rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *